Dix Odesláno Březen 5, 2013 Sdílet Odesláno Březen 5, 2013 Foto senzoru ACA: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 ry- LED denní svícení šajní hodně Line Assist v G7 se bude přeprogramovávat na úroveň OIII - zásahy elektroniky v Octavii III jsou mnohem příjemnější a jemnější nežli v G7, kde se řidič po celou dobu jízdy pere s volantem. Proto NENÍ MOŽNÉ SROVNÁVAT chování Line Assistu (asistent udržování v jízdním pruhu) u vozů OIII a G7. Led šajní dobře za šera a když nesvítí sluníčko ... a na výstavní ploše ..... v reálu je to slabší, na silnici za jasného počasí ...... Line assistant, ať upravený bude na okresce pořád otravný, prostě vypínat a na dálnici zapínat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ajif Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Line assist bych vůbec nechtěl, a po zkušenosti s adaptivním tempomatem ani ACA. Naopak pre-crash nebo asistent dálkových světel jsou smysluplné 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Line assist bych vůbec nechtěl, a po zkušenosti s adaptivním tempomatem ani ACA. Naopak pre-crash nebo asistent dálkových světel jsou smysluplné Tak ACA chce alespoň 130 KW a ne 1.6 TDI. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Je hezké, ale naivní soudit podle maskované muly... Tím pádem bys mohl tvrdit, že Superb FL je zezadu stejnej jako předFL (podle maskovaných aut). Krom toho - jak víš, že jsem mluvil o RS? 1. lebo by nemenili riadicu elektroniku svetiel, kvoli maskovaniu 2. nikdy by som netvrdil, ze S2 FL bude mat rovnaky zadok ako S2 predFL 3. tipol som si :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kane13 Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Tak jsem se zrovna vrátil ze Ženevy... K asistenčním systémům jen stručně a v kostce: A proč nejsou asisteční systémy v autech na salonech? Protože je prodejci neumějí vysvětlit, neboť jejich přínos/funkci nechápou. Na tom se v dalších týdnech bude pracovat ;) Line Assist v G7 se bude přeprogramovávat.......... Pěkná recenze. Docela ti závidím, že už jsi tam byl :) Je hloupý, že prodejci neumějí vysvětlit systémy. Tři čtvrtiny už mají za sebou Product Training a znát by je měli, apoň pro to děláme maximum. Já osobně vím o pár prodejcích, kteří mají OIII s Traveller Assistantem, takže najít se dají. A jen drobný podotek. Pánové, je to Lane Assistant, ne Line Assist AD Cjoctavian: Hele, nechme to tak. Bohužel nemůžu dokázat svoje tvrzení. Za čas uvidíme 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 autosalonovy tuning :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 CJ: toto je běžné u VŠECH výrobců, kteří prezentují své vozy na autosalonech. Spíš mě zaráží, že se média chytila něčeho, co se aplikuje už několik let A už vůbec nechápu, že na to česká média poukazují. Německý tisk o tomto "snížení" ví a nikdo se nad tím nepozastavuje a ani to nefotí. Kane: za přepis se omlouvám, psal jsem to včera v rychlosti po návratu a 48hodinovém maratonu s 5 hodinami spánku. Jen ještě poznatek k ACC/ACA: nenastavuje se vzdálenost mezi auty v metrech, ale odstup v sekundách v pěti "vzdálenostech" - od 1,0 sekundy až po 3,6 sekundy. V případě vybavení auta funkcí výběru jízdních profilů, je definovaná i rozdílná síla zásahů elektroniky do brzd a přidávání plynu. A jinak jízda s ACC/ACA je možná i v českých podmínkách; pokud totiž senzorika pozná, že se auto přede mnou (např. zmiňovaná situace, kdy se předjíždějící řidič zařadí hned před auto) začne vzdalovat - tzn. má vyšší rychlost jak já - tak systém jen "ubere" plyn a do brzd ani nešahá. Ale dost blbě se to vysvětluje přes klávesnici, nejlepší způsob komunikace je vlastní vyzkoušení vč. správného výkladu. Na tom se ve škodovce, co mám informace, usilovně praacuje! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Vraj sa to robi kvoli tomu, ze auta na vystave maju kvoli bezpecnosti takmer prazdne nadrze. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 V konfigu OIIIC. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Ty jsi snad nalepenej na CC :) Publikace proběhla v 11:24 a hned to víš :) Jinak jsou tam ještě nějaké drobnosti, které budou během týdne ještě doupraveny, takže prosím schovívavost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Tak já čekal,že to bude až v pátek,jak u liftbacku.Převapili jste, Proč je u Ambition zrušený barevný MAXI-DOT ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 (upraveno) To víš, náš nejvyšší zatlačil :D Pro Ambition ho nenabízíme a nikdy jsme nenabízeli na českém trhu Upraveno Březen 6, 2013 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ajif Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 Tak ACA chce alespoň 130 KW a ne 1.6 TDI. ;) a raději i DSG CJ: toto je běžné u VŠECH výrobců, kteří prezentují své vozy na autosalonech. Spíš mě zaráží, že se média chytila něčeho, co se aplikuje už několik let A už vůbec nechápu, že na to česká média poukazují. Německý tisk o tomto "snížení" ví a nikdo se nad tím nepozastavuje a ani to nefotí. Kane: za přepis se omlouvám, psal jsem to včera v rychlosti po návratu a 48hodinovém maratonu s 5 hodinami spánku. Jen ještě poznatek k ACC/ACA: nenastavuje se vzdálenost mezi auty v metrech, ale odstup v sekundách v pěti "vzdálenostech" - od 1,0 sekundy až po 3,6 sekundy. V případě vybavení auta funkcí výběru jízdních profilů, je definovaná i rozdílná síla zásahů elektroniky do brzd a přidávání plynu. A jinak jízda s ACC/ACA je možná i v českých podmínkách; pokud totiž senzorika pozná, že se auto přede mnou (např. zmiňovaná situace, kdy se předjíždějící řidič zařadí hned před auto) začne vzdalovat - tzn. má vyšší rychlost jak já - tak systém jen "ubere" plyn a do brzd ani nešahá. Ale dost blbě se to vysvětluje přes klávesnici, nejlepší způsob komunikace je vlastní vyzkoušení vč. správného výkladu. Na tom se ve škodovce, co mám informace, usilovně praacuje! že se to děje běžně je možné, ale to neznamená, že je to správně. Podle mého by se auto mělo prezentovat tak, jak ho pak zákazník dostane. K ACC/ACA - ano, ubere to plyn, nicméně třeba u 1.6 TDI na pětku ve 120 km/h auto zpět na tachometrových 140 km/h nezrychlí nijak svižně, tudíž předjetí pomalejšího rozdílem rychlostí 10 km/h znamená strávit po zpomalení v levém pruhu klidně 30s, než se lze zas bezpečně po předjetí zařadit. U 1.8TSI DSG to bude pravděpodobně jinak ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 (upraveno) Jak psal CJ na konci minulé stránky: z bezpečnostních důvodů smějí být v nádrži všech vystavených aut maximálně 3litry PHM, u vozidel pro dynamické prezentace je to maximálně 5 litrů PHM. A to stažení aut není bůh ví jak dramatické ;) takže bych z toho zase nedělal velblouda EDIT: kdyby auta nebyla stažená, tak se každý rozčiluje nad mezerou v blatníku a když jsou auta přitažena dolů, tak je to taky problém. Zkrátka hodnotit vůz nehledě na to, zda je popruhy stažen nebo ne. Jsou výrobci, kteří vystavované vozy prezentují na podvozcích (bez popruhů), které si zákazník ani nemůže objednat. A nikdo se nad tím nepozastavuje a všem to přijde normální Pokud budeš chtít rychlejší akceleraci i s tou 1,6TDi při tebou udávaných rychlostech, pak můžeš s novou generací ACC/ACA i řadit a stále systém zůstává aktivní ;) u staršího provedení se systém během řazení vypnul Upraveno Březen 6, 2013 uživatelem Honza9007 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ajif Odesláno Březen 6, 2013 Sdílet Odesláno Březen 6, 2013 bez popruhů s kratšíma pružinama, se kterýma to pak nejde koupit, jde o mnohem méně nápadný a zároveň mnohem sofistikovanější ojeb na zájemce :D Nové auto mívá v nádrži při koupi rovněž max. 3 litry paliva - dojezd u posledních 3 aut ktrerá jsem kupoval (OII kombi, FIIFL kombi, G6) byl dle PP nejvýš 20km. Co se týká akcelerace, ok, můžu řadit, ale to už stejně tak můžu přidat plyn naplno, obdobně jako můžu plyn ubrat sám - ztrácí se kouzlo automatického pomocníka. Ne že by to nebylo pochopitelné nebo to bylo nepoužitelné, ale je to pak jako škrábat se levou rukou za pravým uchem ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 O3 Combi vs. G7 Variant 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 Podla mna ma O3 vyvazenejsiu zadnu cast, resp. sa mi nehodia horizontalne zadne svetla na Variant a k tomu este ten prelis pod nimi kvoli znacke... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 Celkove se mi libi vic Octavka, ale i Golf vypada paradne, zvlast ten R-Line. Kvuli interieru bych si asi koupil Golf :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MichalF Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 Zadni cast OIII combi je za me proste 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 Za mě taky OIIIC. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 Golf ma nejak moc viditelne dratky na rozmrazovani zadniho okno, to ho kazi. Zase ma aspon koncovku vyfuku Kvuli interieru jednoznacne za me Golf Zvenku jsou obe auta moc pekna, ale mozna se mi trosku vice libi oktavka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Březen 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 Teda vacsina z nas chce krizenca - spredu G7 R-line a zozadu O3 Combi :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 kvůli interiéru, kde trávím čas rozhodně Golf. Design exteriéru je povedený u obou, Golf se líbí trošku víc. Dneska jsem se ze servisu vezl OIII a opět jsem se utvrdil, že to není to pravé ořechové 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 Nový návod k obsluze: http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Octavia_5E/03-2013/Manual/Octavia/A7_Octavia_OwnersManual.pdf El.vrata kufru až od 22 týdne,takže budou dostupné s ACA a 4x4. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 (upraveno) Jj, za me zvenku taky OIIIC, ale interier a pristup urcite VW (a s tim laufem to hned vypada lip :) ) Upraveno Březen 7, 2013 uživatelem krysarr 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 http://www.bvv.cz/autosalon-brno/autosalon-2013/aktuality/hlavnim-trumfem-expozice-skoda-auto-bude-octavia-c/ Sklopné sedadlo spolujezdce už jde zaškrtnou,ale jde pouze s látkou.S Alcantrou a kůži nejde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 Pokusíme se to uvolnit aspoň v kombinaci s koženkou na zadní straně sedadel.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.