Přejít na obsah

Kuliho obouchaná O1

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

Tak jak jsem psal , že pružiny jdou z auta pryč , kvuli tomu ,aby auto bylo výš a dalo se s ním normálně jezdit , tak jsem neodolal.

Pružiny jsem prodal , s tím , že koupím origo podvozek ( jest tlumiče + pera ) ,ale když jsem si spočítal na kolik by vyšel origo podvozek , tak jsem se doslova za pět minut dvanáct rozhodl pro volbu stavitelného. Tudíž , teď auto bude vyšroubované co nejvýš , aby se s ním dalo zajet na zahradu a až se to dodělá , tak lehne dolu :smich:

Rovnou jsem zakoupil i nové uložení , dorazy no prostě když už tak už :)

110520111357.jpg

img5643dv.jpg

img5646s.jpg

img5662q.jpg

img5676w.jpg

img5696n.jpg

img5689a.jpg

img5694nf.jpg

img5691.jpg

Odkaz ke komentáři

No tak to jsi mě potěšil , že to je po těch km v pohodě.

Moje pni jestli najede 800 km za měsíc tak je to moc :)

Za ty peníze si myslím , že není co řešit. Vyšlo mě to na 5500,- komplet :smich:

A jestli to je JOM , nebo TA , všechno to je jedno brdo akorát s jiným komaxitem a jinak popsanym kartonem :smich:

img5765t.jpg

img5766u.jpg

Odkaz ke komentáři

Né to bylo jen zkušebně a ještě jsem měl možnost to o 4 závity stočit dolu :) , teď je to vytočené , že je mezi kolem a lemem 5cm místa :smich:

Já akorát k tomu mam jedinou výhradu a to tu , že mi ty štelovací matice přijdou , že jsou měkké a když je párkrát utáhneš tak v tom máš vymáčklej klíč. Ale už jsem se bavil se soustružníkem , že by je udělal nově :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Děkuji za chválu. No snažim se jít co nejvíc legální cestou.

Moje pni sice pořád jezdila na xenomlhovky ( nikdy jí nestavěli ) ,ale nikdy nevíš.

A hlavně když jsou origo xeny tak nejsou potřeba ani dálky ani mlhy.

A nedej bože jednou chytit aktivního policistu , který by koukal pod kapotu na světla a viděl tam kabeláž do trafa do mlhovky - za to to nestojí :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...