Přejít na obsah

Spodní pant na dveřích řidiče

Guest Vaclav

Doporučené příspěvky

Dobrý den všem, nemáte náhodou zkušenosti s výměnou spodního pantu na dveřích u řidiče, vlastně obecně na předních dveřích? Na zadních dveřích je to hračka, tam se lze dobře dostat. Když jsem na to tak koukal, tak budu muset sundat přední blatník, do toho se mi moc nechce, ale nějak to vyřešit musím, pant mi zrezl a vypadá to, že už mnoho nevydrží.

Předem díky všem za rady

varuz

Odkaz ke komentáři

Koukni se sem: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?s=&a...t&p=1099219.

Hlavně musíš mít klíč TORX T45 na ty šrouby pantu, bez něj to neodmontuješ. Já koupil za 80,- Kč "fajfku" (tvar má jako je imbus), protože ráčna se mi tam do stísněných prostorů nevešla.

Pak potřebuješ nožový hever nebo panenku + prkýnko na vypodložení dveří, až tam pant nebude. A pomocníka, co ti pomůže povysadit dveře, abys pant z prostoru mezi dveřmi a kastlí vůbec dostal ven a nový tam.

Jak píšu v příspěvku, zabere ti to 1,5 hodiny práce bez nějakýho flákání se.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ty jsi rozebíral půl auta kvůli pantu a trvalo ti to 1,5hod?Sundat plast zevnitř na sloupku,rozpojit kabely do dveří a vytáhnout ze sloupku,povolit matku na 13 klíč u horního pantu,torxem povolit na dveřích spodní pant,zvednout a odložit dveře,zevnitř a zvenku povolit torx šrouby spod.pantu,sundat a nandat nový spodní pant na stejné místo(je to vidět na barvě)a dotáhnout šrouby,nasadit dveře a pokr.stejně jako demontáž.Hotovo za 20 min.

Odkaz ke komentáři

Asi tak: necítil jsem se na to vysouvat dveře z pantů a manipulovat s těžkýma dveřma v jednom člověku před barákem na ulici. Proto složitější postup.

Možná je to s vyndáním dveří rychlejší, ale nehrajem si snad na pit-stop ve F1 :smich:

Zajímavý je, že 1,5h by si bývali účtovali i v servise, ptal jsem se na časovou náročnost a cenu.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest Riki252

Asi tak: necítil jsem se na to vysouvat dveře z pantů a manipulovat s těžkýma dveřma v jednom člověku před barákem na ulici. Proto složitější postup.

Možná je to s vyndáním dveří rychlejší, ale nehrajem si snad na pit-stop ve F1 :smich:

Zajímavý je, že 1,5h by si bývali účtovali i v servise, ptal jsem se na časovou náročnost a cenu.

Jen drobnost, koukal jsem na panty, PL a ZL, na pohled jsou stejné, jen cena je nějak moc rozdílná. Jsou tedy zaměnitelné? přeci jen ten zadní stojí jen 600 Kč :) , díky za info.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...