Přejít na obsah

Zrychlování přes páčku tempomatu


Sprite

Doporučené příspěvky

Kluci mám dotaz, zda se někdo z vás s tímto problémem nesetkal a čím by to případně mohlo být. Pokusím se to tak nějak popsat :palec:

 

Jedná se o tempomat na OI TDi. Od rychlosti 60km/hod funguje v pořádku. Ale když jedu např. na 3ku 40km/hod a chci si zrychlit přes páčku tlačítkem RES, tak to zrychluje jako by mě někdo držel za prdel a na 60ti se to zastaví a nejde to ani víc do otáček ani to nezrychluje i když tlačítko samozřejmě pořád držím. Když přidám ve 40ti na 3ku plyn klasicky pedálem, tak auto akceleruje normálně rychle. Ale přes páčku od rychlosti 40 do rychlosti cca 60 to zrychluje strašně špatně. Zkoušel jsem totéž i na druhé octavii a tam bylo vše v pořádku. Už od 40ti přes tlačítko RES zrychlovala jako z praku.

 

MOC díky za rady

Odkaz ke komentáři

Neříkám, že tak jezdím a ani jsem se neptal na to, zda je tak dobré jezdit. Zkrátka jsem si náhodou tohoto všiml a zajímá mě, proč to dělá. Takže bych spíš prosil o odpověď na toto, než řešit co je a není dobré. :palec:

 

Mimochodem běžně jezdím po městě 50 na tempomat a na 3ku tam mám přesně 2000ot. :P Nebudu jezdit 50 na 5ku. Každopádně toto se netýká mé otázky.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem na to asi přišel. Kdyz zrychluji z tech rekneme 35 na 55 pres packu, tak poprve auto zrychluje krasne. Pak zmacknu brzdu, pribrzdim treba na 40, zmacknu tlačítko RES, drzim ho, ale auto uz zrychluje hrozne pomalu a jen do 55. Dle me je to tim, ze to vubec nereaguje na to ze tlačítko porad drzim, ale bere to jako klasické zmacknuti RES a zkratka si to jen samo zrychluje na predtim nastavenou rychlost tech 55. To moje držení je v podstatě zbytecne. Proto to taky nezrychli na vic nez tech 55, ale naopak od 55 nahoru uz to pak zase zrychluje krasne. Snad jsem to napsal alespon trosku srozumitelne :) Takze ted uz me zaráží jen to, proc na druhe Octavii mi to takhle nedělá a ta zrychluje tlačítkem RES úplne vzdy. I z tech 35 treba 10x za sebou. Netušíte prosim nekdo, jak by to teda melo spravne fungovat? Moc diky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...