Přejít na obsah

200 bielych zrebcov

Doporučené příspěvky

Zdar,

tymto vstupujem do Octavia fora a dovolujem si vam v predstihu predstavit svoj vyber. Objednana je benzinova RS liftback v bielej farbe s niekolkymi doplnkami:

+ parkovacie senzory vpredu aj vzadu

+ Bolero

+ soundsystem

+ alarm

+ zadny stierac

+ zaruka 4 roky / 120000 km

... a este zopar drobnosti.

Konfiguraciu je teoreticky mozne este menit, ale myslim, ze uz mam vcelku jasno. 18ky kolesa som nechcel, uz tak mam celkom obavy z tvrdsieho podvozku a 17 kolies na nasich rozbitych cestach. Dilema bola este ohladom farby, priznam sa, ze nejaky cas som si hladal cestu k faceliftu a akceptovatelny sa mi zda hlavne v bledych farbach. Napriek tomu do uzsieho vyberu postupila aj modra Race, ktora sa mi vzdy pacila, ale napokon som zvolil bielu, kde predpokladam mensiu narocnost na udrzbu a viditelnost oderkov. Rovnako sa mi biela zda vhodna na sportovu verziu, nove GTI v bielej mi vyrazilo dych, krasa :D

Na RS prechadzam z predFL OII 1.6MPi, takze v oblasti dynamiky som v ocakavani mierneho zlepsenia :lol:

Predtym, nez som sa definitivne rozhodol, boli horuci kandidati este OII FL, Passat a Superb, vsetko s 1.8TSi. "Klasicka" OII mi neprisla s vynimkou motoru nejakou vynimocnou zmenou oproti tej sucasnej a Passat so Superbom su uz rozmerne pohodlne limuziny, kde som sa citil odizolovany od sveta a jazda ma tak nebavila ako v OII. Takze preto nakoniec RS :D

Co ma vsak trochu znepokojuje, su aktualne dodacie doby. Vraj na specialne verzie ako Scout ci RS si majitel pocka dlhsie, zatial bez konkretnej blizsej informacie o termine. Tak dufajme, ze to nebude take strasne a o 2-3 mesiace sa uz svizne prehanam po okreskach :)

Odkaz ke komentáři

Dakujem za privitanie :D

Este som z dolezitych priplatkovych poloziek zabudol uviest predlzenu zaruku, uz som to doplnil.

all: Principialne sa 18´ nebranim, ale chcem to najskor zajazdit na 17´ a potom uvidim, ci mi tato kombinacia nevytrasie kostrc. Ked uz nove disky, tak nejake s tmavym matnym povrchom, ktore sa podla mna k bielej velmi hodia. Co viem, Skoda take ponuka len pre Fabiu Monte Carlo / RS, pre Octaviu nie.

Ol@f: Interier je standard RS, dali sa priplatit len celokozene sedacky ak sa nemylim a tie som nechcel. Ak si sa pytal na toto.

houmik: V com je problem s udrzbou bielej farby? Myslel som to hlavne v porovnani s modrou Race resp. s tmavymi metalizami. Teraz mam tmavomodru Storm a za tie roky bola bezchybne cista tak 10 dni. Ak sa dokonale po umyti nevysusi, robia sa biele flaky, ak pouzijem ostrekovace svetiel, tak to mozem otocit znova do umyvarky. Na druhy den je uz na nej vidno bledy poprasok. Kazdy nedbaly dotyk klucom, kazde neopatrne umytie vtacieho hovna starostlivo archivuje, o kruhoch po kefach z umyvarky ani nehovoriac. Domnievam sa, ze taketo problemy s bielou mat nebudem. Rad sa ale necham poucit ak sa mylim, lebo bielu som nikdy nemal.

Odkaz ke komentáři

Čo sa týka toho výberu,ja by som určite bral Superb je to predsa len trochu iná káva.

Biela farba je pekná a aj praktická,ja som mal červenú a to boli samé "letokruhy" len čo sa trochu do auta oprelo slniečko,pritom auto bolo nové a na myčke som nikdy nebol .Čo sa týka veľkosti kolies a športového podvozku,tak na naších cestách je octavka už aj na 17"kolesách kostitras a nie že na 18".

Veľa šťastných km.

Odkaz ke komentáři

Dobrá voľba, schvaľujem svetlú farbu - tmavá síce vyzerá elegantnejšie, no veľmi zle sa udržuje. Rozhodne radšej bielu, než čiernu! Ja osobne by som ale bral žltú :) Modrá race je tiež skvelá, no je veľmi rozšírená - zo 100 predaných OIIRS je 60 modrých, 30 čiernych a zvyšných 10 si po pár kusoch delí biela, strieborná, červená a žltá. Ak si nájdem čas, tak schválne zistím presné počty predaných kusov a ich farby :o

18"tok by som sa vôbec nebál, rozdiel medzi 17 a 18 je minimálny. Sériové 17ky Zenith mi nejak na facelift nepasujú, ja by som určite zvolil 18"ky Neptune. To sú hádam najkrajšie disky, aké som kedy videl na OII! Čo sa týka farieb diskov, tak teraz niekedy na jar, možno od mája bude k dispozícii aj iné farebné prevedenie diskov pre RS - rovnako ako pre Fabiu, aj pre OII budú biele, čierne a čiernostrieborné.

Odkaz ke komentáři

Tak podle mě nejméně náročnou na údržbu byla zlatá champagne metalka kterou měl tchán na Mazdě 6.

Nebyl na ní vidět prach ani bláto.

Nejbližší jí je asi béžová Capuccino metla.

Ale na RS se fakt nehodí :D

Jinak krásný výběr a ať slouží k plné spokojenosti pána :D

Sám bych sahnul asi po Corridě nebo modré Race :(

Odkaz ke komentáři

Ohladom tej farby som este trochu nalomeny, predsa len, tmave sa mi vzdy pacili viac, Blue Race je krasna, ale k tym velkym poFL lampam sa mi viac hodi biela resp. strieborna. Zohladnujem aj otazku lahsej udrzby, ale s bielou skusenosti nemam. Tak stale neviem. S tymi muchami je to fakt taky masaker? :(

160R: To si ma prekvapil s tymi farbami. Modru RS vidim zriedka, povedal by som ze rovnako casto ako ciernu, bielu, ci striebornu. O nieco malo potom este zltu a antracitovu. Cervenu som videl mozno dvakrat v zivote.

Pokial ide o tie disky inych farieb, uz to asi do vyroby nestihnem ked to ma prist az v maji, skoda. Takze leto odjazdim na 17´ a za par mesiacov uz aj tak kupujem zimne...

Niki: Zalezi co preferujes, tazko porovnavat zrovna RS a Superb/Passat v civilnych verziach. Ale nebolo to lahke rozhodovanie, o to viac, ze cenovo tam neboli take zasadne rozdiely, ako by sa mohlo zdat. Dobre vybavena OII 1.8TSI im povazlivo dychala na krk.

Odkaz ke komentáři
to 'ViktorMPI':

Řekl bych, že v SR mají lepší silnice než my v ČR.

si niečo pil? :D :( Toto môže povedať iba človek, ktorý tam nebol dobrých pár rokov, ak sú dobré cesty napr. 4prúdovka, ktorú iba vyfrézovali a už tam je iba štrk a keď ideš 40km/h tak už riskuješ a to je hlavný ťah z Poľska a ďalších x prípadov. To v Čechách máte super koberce.

mexo: biela bude nádherná

Odkaz ke komentáři

wrccko,pokiaľ bola reč o diaľniciach,tak tie máme v slušnom stave :smich:

mexo, myslím že pri OII označenie RS je viacmenej symbolické,skôr by som ju nazval "rodinné auto pre športovo naladených ockov",to už keď si pozrieme napr focus RS,ten je niekde inde,tam to označenie sedí.

Čo som skúšal SII ,tak to vozenie bolo o kus komfortnejšie ako v octavke a svižný bol fest,ak by som kupoval dnes,rozhodne by to bol SII combi,myslím si,že nie je potrebné tak cítiť vozovku ako pri OII na 17" príp 18" kolesách,ale samozrejme každému vyhovuje niečo iné. :smich:

Odkaz ke komentáři

Pokial su v Cechach este horsie cesty nez u nas tak si tam radsej vezmem kamaratovu RAV4 :D

Neda sa to pausalizovat, striedaju sa tu priemerne useky s vybornymi a katastrofalnymi. Myslim, ze auto bude skor trpiet v meste, kde pravidelne drilujem losie testy, ako na okreske, zvlast pokial sa jedna o hlavny tah. Tankodromom sa vyhybam a pre kvalitnejsiu jazdu treba zabludit radsej do Reichu.

Niki: Na RS ma napokon presvedcil hlavne dynamicky prejav, ale nekompromisnost typu OPC ci Focus RS by ma skor odradili. Ved preto tam zatial aj ponechavam 17´, nechcel som ubrat z komfortu este viac, kym to dlhodobo nevyskusam na znamych trasach. Ano, Superb 1.8TSi bol tichucky a plavny, zrychlenie prezradil viac tachometer nez pocit. A ktovie co bude za par rokov, ak sa zmenia preferencie. Dalsie auto uz bude mozno nejaka hupava rodinna krabica s V3 1.2 biturbodiesel hybrid :D

Odkaz ke komentáři

Stale som definitivne neuzavrel tu farbu :palec: Modra je skvela a pritahuje pozornost, co je zaroven aj jej nevyhoda. Kolegovi obisli jeho ciernu L&K klucom, akym pohnutkam bude potom vystavena modra RS ;) Z hladiska udrzby neviem porovnat, mozno to vo finale vyjde tak narovnako. Nieco viac vidno na bielej, nieco na modrej, podla mna nie je zase taka tmava, aby na nej bolo vidno vsetko. Biela sa bude asi lahsie umyvat a viac pasuje k prednym a zadnym faceliftovanym svetlam. Ale modra je modra a nablyskana nema konkurenciu. Tak babo rad ;)

Este jedna dilema ostava, rozmyslam, ze si dam Amundsena namiesto Bolera. Nejde mi ani tak o tu navigaciu, ale kedze RS neponuka pre manual multifunkcny volant, ktory som velmi chcel, tak na Amundsenovi ma laka moznost ovladat cely system iba hardwarovymi tlacidlami. Casto prepinam skladby a neviem si celkom predstavit ako budem neustale dobat do displeya.

Ma niekto skusenosti Amundsen vs. Bolero, ci je to po hudobnej stranke v kombinacii so soundsystemom to iste? Jediny rozdiel co viem, ze Amundsen nema CD changer, to by mi nevadilo. Ci to nie je ochudobnene o nejake funkcie alebo nastavenia kvality zvuku, kedze je to zamerane viac na navigaciu a Bolero na hudbu?

Odkaz ke komentáři

Bílá je moc hezká, ale jak moc praktická bude, tak to těžko říct, neměl jsem ji. Měl jsem stříbrnou OI a teď mám černou OII. Stříbrná byla delší dobu jakoby čistá, nebyl na ní vidět prach. Černá je zaprášená hned, ale když je naleštěná, tak nemá konkurenci, prostě nádhera. Škoda, že u RS nejde vybírat ze všech barev, protože taková zelená ala Fabia RS, by taky nebyla špatná. Z barev pro RS by nemusela být špatná antracit, takový kompromis mezi černou a stříbrnou. Ale ta bílá bude taky super vypadat, hlavně se dají použít kontrastní doplňky, fólie na křídlo, kapotu, střechu atd, taky třeba tmavá kola.

A pokud si pamatuju, tak jde sehnat i RS multifunkční volant bez pádel, pohledej nebo počkej, až ti to tady někde napíše, určitě tu někdo takový mrkne.

Odkaz ke komentáři

Sam mam modrou predFL,krasna barva,ale je na ni vsechno videt,lehky skrabance /ma bilej podklad/ a s FL predkem se mi tolik uz nelibi... ;)

Zlutou RS FL ma tatik a to je pecka barva,tomu autu vazne slusi a je takova drava,ale je na ni spousta veci videt a je to v lete porad posrany od musek a ptaku,ta zluta hmyz hrozne pritahuje..A spini se to samozrejme rychle..

Bila,sportovni,zaroven moderni i drava, a i paradni na kontrast doplnku jak pise Libor,nebude tak hakliva na hmyz,ale na udrzbu ano,stejne jako zluta..Zaroven ale vedle zlute nebude na prvni pohled tolik vycnivat z rady.

Antracit mi na RS moc nesedi,to mi prijde spis takova honosna a luxusni barva vhodna bud na L&K,nebo na Supa...Ale ne na RS...

Muj "verdikt" => ja bych se rozhodoval mezi zlutou a bilou...Stejne jako kdyz kupoval auto tatik.. :palec:))

A co se tyce RS MF volantu,tak ten se bez padel nedela,pouze se daji oddelat.. ;)

Upraveno uživatelem Martyp
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...