Přejít na obsah

Zarezle lanovody ruč.brzdy

ulman

Doporučené příspěvky

Ted jsem se vrátil ze servisu,měl jsem problem se zadní (kotoučovou) brzdou na levé straně.při brždění než se ohřáli brzdy to skřípalo a na venkovní straně kotouče se začali objevovat

drážky.Myslel jsem si že mam asi nějaké kamínky mezi destičkou a kotoučem a že stím budou i zaseklé pístky toho plovoucího(venkovního) třmenu.

Ale že prý ne!!!Žádný kamínek,třmen se na pístkách pohybuje volně.Prý je na vině zarezlé táhlo ruční brzdy a prý je nutná výměna.Nevím zda třeba jen mechanik(byl to mladý kluk) nemá dost skušeností,sám neví co a jak a nebo jestli ze mě chtějí jen tahat prachy.Nemáte stím někdo skušenosti???? Díky za případné odpovědi a čus.

Odkaz ke komentáři

pokud jsi pobliz prahy zajed do kluboveho servisu a mas to, kluci jsou slusni a zkuseni. Pokud poptej se na nejaky neautorizovany servis pobliz tveho mista bydliste a zavez to tam na diagnostiku a at ti reknou co a cenu opravy ne ?

jinak neskodilo by vedet treba aspon o jak starem voze se bavime a kolik km mam nalitano zda bylo neco na zadnich brzdach uz meneno nebo tak kdyz se tu o tom chces bavit

Odkaz ke komentáři

je to 2005-2tdi.103kw a mam 149 000km.no zrovna u phy nejsem.Mě šlo jen o to jestli je možné aby mnou popisovanou závadu dělal zarezly lanovod.cena asi rozumna,technik říkal že lanovod

do 500kč za kus +něco za práci.myslím si že už vůz má nárok a nebráním se tomu,jen se ptám abych věděl-nějaké skušenosti mám taky tak se mě to na lanovod moc nezdá.

Když jsem se ptal na nějaké ty kamínky za destičkou tak prý žádný kamínek-Od čeho se mě děla drážka na kotouči????od zarezlého lanovodu???

je to 2005-2tdi.103kw a mam 149 000km.no zrovna u phy nejsem.Mě šlo jen o to jestli je možné aby mnou popisovanou závadu dělal zarezly lanovod.cena asi rozumna,technik říkal že lanovod

do 500kč za kus +něco za práci.myslím si že už vůz má nárok a nebráním se tomu,jen se ptám abych věděl-nějaké skušenosti mám taky tak se mě to na lanovod moc nezdá.

Když jsem se ptal na nějaké ty kamínky za destičkou tak prý žádný kamínek-Od čeho se mě děla drážka na kotouči????od zarezlého lanovodu???

Ještě mě napadlo-co mě řekne diagnostika o brzdách?? jasně poruchu na ABS a třeba ojeté destičky tam asi budou zapsané ale jinak nic.

Odkaz ke komentáři

no přiznám se bez mučení že stojím na kvaltu ale stojím na rovince takže tah tam není žadny.k těm lanovodům opravdu nevím,ano ručku používám a podle toho mechanika se ta levá strana

nevrací jak má,brzdič neustále přibrzduje a ručka prý taha jen za tu venkovní destičku.to že se nevrací (řádně neodbrzdí) ten lanovod je spůsobené zarezlím lanovodem.prý je to lepší měnit

v páru tedy oba lanovody,že pry kdyby se měnil jen jeden druhý by byl vytahaný-tak asi tak ale i kdyby to tak bylo,jak se mě udělala jedna věčí drážka a několik menších na kotouči se nedozvím

Odkaz ke komentáři

Zarezlé lanovody by se neměly už vyskytovat... Dříve bylo ocelové lanko a to vedlo v přímo v kovové šroubovici - tam byl kontakt kov na kov a tam to mohlo přireznout k sobě. celé to bylo ještě potaženo gumovou hadicí. Aby to nepřirezlo, tak se nahoře u ručky do toho bowdenu injekční stříkačkou s jehlou stříkal olej který tím bovdenem stékal dolu a mazal ho a zabraňoval přireznutí...

Dnes je lanko potaženo umělohmotnou trubičkou a tím jsou ty dvě teoreticky reznoucí části odděleny a nemohou přireznout.

Mohl bys však mít poškozený bowden - např rozdrcený neopatrným umístěním heveru, to by pak lanko vázlo..

nebo to je jen blbě seřízené, ale měl by to seřídít sám samostav který je v zadní brzdě. Tak jestli třeba nemáš poškozený ten samostav čehož lze dosáhnout neodbornou montáží destiček, konkrétně tím že pístek není při zatlačování současně otáčen. Pouhé rovné zatlačení zničí samostav...

Rýha na kotouči s lankem nemá nic společného, byl to kámen a možná už je zase pryč. Rýhu Ti vyrobí během pár otáček kola a stačí 0,5m couvnout a je venku

Rýha na kotouči funkci nevadí.. (přiměřená.., né že tam máš zápich do půlky matroše :-) ) Ujeď tak 5-10km nejlépe po městě )abys občas brzdil) a šáhni rukou na zadní kola - měla by být stejně teplá. Pokud by Ti visela destička bude dotčené kolo výrazně teplejší - bacha až rozpálené.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...