Přejít na obsah

Propojeni IPOD - AUX (adaptér) – Jak na to?

Doporučené příspěvky

Prosim o radu, jaky kabel poridit, pokud si chci propojit ipod classic 80GB do zdirky aux zabudovanou od vyrobce v aute (3,5mm sluchatkovy jack) a doma domaci kino, k nemu pripojit ipod??

Je to kabel cislo 1 nebo staci kabel c. 2?

Predesilam, ze mi jde POUZE o AUDIO!!!

Diky vsem, co vedi, nedomnivaji se 😄

Odkaz ke komentáři

Pri pouziti kabelu cislo 1 budes brat signal z linkovyho vystupu z Ipodu, kdezto u kabelu 2 to bude ze sluchatkovyho vystupu.

Ja bych pouzil ten 1, neb linkovej vystup je kvalitnejsi, ma spravnou uroven a hlasitost budes regulovat pouze na autoradiu/zesilovaci domaciho kina.

Pri pouziti kabelu 2 muzes regulovat hlasitost i primo na ipodu, coz muze bejt v nekterejch pripadech pohodlnejsi, ale kvalita zvuku tim trpi...

Odkaz ke komentáři

Při Jack<>Jack můžeš regulovat hlasitost na iPodu i na rádiu. Takže třeba vyhulíš iPod a zatlumíš rádio, ale je to zkreslené. Nebo naopak a šumí to.

Když vezmeš ten linkový, tak máš na výstupu nominální linkovou úroveň signálu pro AUX vstupy AF zařízení a kvalita je v tom případu ta nejvyšší možná.

Info o skladbách určitě ne. To bys musel propojit přes USB (má-li ho rádio), protože potom bereš z iFóna vlastně data (MP3) a teprve rádio je interpretuje do zvukové formy. A při tom může zpracovat hafo věcí (ID3 tagy)

Upraveno uživatelem DUsoft
Odkaz ke komentáři

Mam v aute i na dom. kine AUX i USB, chci to vsak jen na obcasne poslouchani a prevazne doma, v aute mam v usb napichlou 16GB flashku a uz tak nezpracovavam veskerou nahranou hudbu, takze 80GB je presprilis! Vyzkousim za par kacek jack-jack, pokud to bude neposlouchatelne doma, zaridim se jinak. Dekuji zatim za info, jsem rad, ze kazdy rozumi necemu :palec:

Odkaz ke komentáři
Mam v aute i na dom. kine AUX i USB, chci to vsak jen na obcasne poslouchani a prevazne doma, v aute mam v usb napichlou 16GB flashku a uz tak nezpracovavam veskerou nahranou hudbu, takze 80GB je presprilis! Vyzkousim za par kacek jack-jack, pokud to bude neposlouchatelne doma, zaridim se jinak. Dekuji zatim za info, jsem rad, ze kazdy rozumi necemu :palec:

ja jen co mam zkusenosti z propojeni telefonu pres jack-jack tak kvalita nic moc, proto bych se priklanel k variante druhe ;)

Odkaz ke komentáři

Dotaz, taky chci něco propojit.

Mám věž a k tomu 3 repro, takže bych chtěl na jeden kanál napojit dvě repro, samozřejmě nemohou hrát najednou to ani nechci, chci abych měl nějaký přepínač a přepínal mezi jedním a druhým repro. Nenapadá vás řešení?

Odkaz ke komentáři

MajnGott ... zde je nutné prvotně vědět, kolik W výstupního výkonu věže pouštíš do těch beden. Od toho se bude odvíjet druh a typ přepínače. Dále je třeba vědět, jaký typ koncového stupně zesilovač používá - některé nesnesou práci bez zátěže, některé naopak nesnesou zkrat.

Ale já (kdybych to měl řešit pro sebe) bych vždy vypnul zesilovač, přepojil soupravy a znovu zapnul. Ale to mluvím já za sebe.

Odkaz ke komentáři

Jeste bych se lehce vratil k tomu propojeni s domacim kinem. Napichl jsem IPOD pres jack3,5mm, na druhe strane cinch cerveny, cicnch bily, pichnuto to audio IN L+R dle barev a hraje pouze stredovy, woofer a leva predni a prava zadni bedna. Co bych potreboval, aby to hralo cele, jakozto 5.1, nebo alespon z obou prednich kdyz uz ne jinak???

:)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...