Přejít na obsah

Laurinka 1.8TSI DSG Black Magic Omicrona (FL MR2010)

Doporučené příspěvky

libi se mi jak Roman sezral vsechnu moudrost sveta o tom ze mam gumy stare 3 roky (ne 5 jak tvrdi mistni odbornik na Tuning) dvakrat jsem to vysvetloval proc jsou to 2006 pokud si to nepamatujes nemel bys vynaset soudy kdo setri ma za tri. Navic mam 17" takze o tom vy si s Vasema max. 205 muzete nechat jen zdat

hawk

Odkaz ke komentáři
libi se mi jak Roman sezral vsechnu moudrost sveta o tom ze mam gumy stare 3 roky (ne 5 jak tvrdi mistni odbornik na Tuning) dvakrat jsem to vysvetloval proc jsou to 2006 pokud si to nepamatujes nemel bys vynaset soudy kdo setri ma za tri. Navic mam 17" takze o tom vy si s Vasema max. 205 muzete nechat jen zdat

hawk

Nevim jestli neumím číst ale nikde jsem tu nenašel nic o tom že by někdo psal že jezdíš na pět let starých gumách. Krom toho bych ze 17" nedělal zas takové rakety ;)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Další drobné potíže :

- totální výpadek zvuku Columbuse a dalších zařízení (nehraje rádio ani media přehrávač - ten ani nejde spustit, navigace a park. asistent bez zvuku, při telefonováíní jsem slyšet, ale já neslyším NIC atd.), volby TONE přístupné pro SoundSystém jsou nepřístupné, v servise diagnostika, NIC (!), po asi 1 hod. zcela vypnuto zapalování s vytažením klíčku, a po novém nastartování vše OK, servis si neví rady, zatím to opět funguje

- po nastartování se otočí levé zpětné zrcátko (ze sklopené parkovací polohy) o celých 180 stupňů, nejen tedy o 90, jak by bylo správně, ale vytočí se zcela ("naruby") - v servise nějak ručně nastavili tím, že při motorickém otáčení do špatné polohy zrcátko rukou přidrželi a nastavili tak výchozí polohu - prý je to porucha a objednali celé nové zrcátko (i s mechanismem sklápění)

Oba problémy se "přihodily" počátkem minulého týdne při velkých mrazech a vysoké vlhkosti...

Odkaz ke komentáři
omi...koukam na tvou spotrebu...a zda se mi docela vysoka! ;) kde jezdis? A jak?

Tak 60-70% mesto, potom dalnice a mezimesta. Take stale ocekavam snizeni (najeto cca 15 kkm), ale koukal jsem napr. do nemeckeho fora, a tam vsichni s 1.8 TSi maji podobne spotreby i vyssi. Jakmile se dostanu na delsi trasu ci dalnici, tak je to mozne udrzet i pod 8, ale to mesto, to je s timto motorem katastrofa, pokud si nohu nehlidas. A to ja nekdy ne, ani manzelka, ktera s tim obcas taky jezdi... Holt tento sportovni motor (troufam si ho tak oznacit po sve 10lete zkusenosti s TDi) k tomu svadi - poradne ho podrazdit :smich:

Odkaz ke komentáři
Omi sry... napiš nějakýmu moderátorovi, ať to smázne...

já jsem se jenom dotazoval na tvou spotřebu... překvapila mě, že je tak vysoká... nemůžu za to, že se Michal K neudrží a musí rejt...

sry

V pohode, nic se nedeje, jen ze tudle me to stejna nebo podobna parta zaneradila podobnym chatem o pneu, ktery nemel ani hlavu ani patu, a jen se do sebe hosani navazeli, urazeli a hadali jak na starem foru...

Odkaz ke komentáři
Další drobné potíže :

....

- po nastartování se otočí levé zpětné zrcátko (ze sklopené parkovací polohy) o celých 180 stupňů, nejen tedy o 90, jak by bylo správně, ale vytočí se zcela ("naruby") - v servise nějak ručně nastavili tím, že při motorickém otáčení do špatné polohy zrcátko rukou přidrželi a nastavili tak výchozí polohu - prý je to porucha a objednali celé nové zrcátko (i s mechanismem sklápění)

Oba problémy se "přihodily" počátkem minulého týdne při velkých mrazech a vysoké vlhkosti...

Tak celé levé zrcátko mě dnes mění za fungl nové, prý to tak bude lepší, přesto že se výše uvedená podivná závada již neprojevila (při vracení el. zrcátka z parkovací sklopené polohy se zrcátko otočilo celé až o 180 stupňů !).

Mám dnes prohlídku 15 kkm, a v servise se mě ptali, zda-li chci nechat LongLife intervaly vč. LF oleje, na jejich doporučení a i vzhledem k tomu, co se nyní píše o údajných potížích se špatně mazanou klik. hřídelí (na tomto i starém foru) u tohoto motoru, jsem akceptoval doporučení pro standardní 15 kkm intervaly a neLongLife olej. A to přesto, že můj FL 1.8 TSI motor (MR2010 vyroben v 6/2009) by měl mít již 2 olejová čerpadla, která tomu mají předcházet...

Odkaz ke komentáři

Vypadá to, že mi ho taky budou muset vyměnit. Udělalo mi to to stejné, prostě se mi zrcátko odklopí celé dopředu. Zatím se mi to stalo 3x při startování auta a když dám dálkáčem zaklopit zrcátka, tak se mi levé vždycky překlopí úpně dopředu. Až nebudou takové mrazy, tak s tím taky zajedu do servisu. Jak dlouho ta výměna trvala, udělali ti to na počkání? Měnili asi jen vnitřek, venkovní kryt ti nechali ne? Výroba taky 6/2009, MR2010.

Odkaz ke komentáři
Vypadá to, že mi ho taky budou muset vyměnit. Udělalo mi to to stejné, prostě se mi zrcátko odklopí celé dopředu. Zatím se mi to stalo 3x při startování auta a když dám dálkáčem zaklopit zrcátka, tak se mi levé vždycky překlopí úpně dopředu. Až nebudou takové mrazy, tak s tím taky zajedu do servisu. Jak dlouho ta výměna trvala, udělali ti to na počkání? Měnili asi jen vnitřek, venkovní kryt ti nechali ne? Výroba taky 6/2009, MR2010.

Ha, to jsou veci, v servise me totiz tvrdili, ze je to dle Skody prvni pripad, a tak jsem moc rad (nic osobniho ;) ), ze je tu nekdo dalsi...

Menili komplet uplne vsechno, ze stareho zrcatka ale brali puvodni kabelovy svazek, nebot i pote, co objednali nove zrcatko presne dle vyrobeneho auta, prisel jim s novym zrcatkem el. svazek, ktery neumel rizeni stmivani zrcatka od vnitrniho svetelneho senzoru.

Cele to vcetne prohlidky 15 kkm (olej a filtr), a kompletniho perfektniho myti auta venku a vevnitr (vc. cisteni, osetreni a konzervace kuze) to trvalo 4-5 hodin. Nebyt toho chybejiciho kabel. svazku, meli by to asi o hodku drive.

Odkaz ke komentáři

Mám u své půl roku staré LK jako součást Climatronicu i "Senzor (čidlo) kvality vzduch", o jehož funkci jsem u svého auta dost pochyboval, ale vzhledem k postupnému odstraňování jiných důležitějších problémů (zejména s elektronikou auta) jsem s tím zatím v servise moc neobtěžoval.

Více v příspěvku Senzor kvality vzduch - jak to vlastně funguje či nefunguje, vč. odpovědi od automobilky v sekci Interiér ....

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Auto opět pár dní v servisu :

- opět se začal odlepovat přední přídavný spoiler (dodán s novým autem), tentokráte jsem si toho naštěstí všiml ještě před jeho upadnutím

- v pr. př. dveřích dlouhodobě cosi občas drnčelo/rezonovalo, servis si s tím hrál pár dní, všechny kabely uložili do chránítek a jinak zabezpečili, zabezpečili veškeré volné hmoty (plast. konektory atd.), zatím to chválím, zatím nedrnčí, SoundSystem opět v plném provozu :-)

- drhnoucí klika v př. l. dveřích - dokonce na ní bylo vidět, že drhne, příčina je záhadou, servis rozebral, vyčistil, promazal, zatím bez problémů

- měl jsem od nich na dobu opravy půjčeného Golfa s 1.6 motorem, po tom, co jsem si zvykl na 1.8 TSI to je pocitově naprostá katastrofa, při předjíždění problémy, je to opravdu gigantický rozdíl, dokonce jsem při stejném jízdním stylu evidoval výrazně vyšší spotřebu, než u 1.8 TSI (až o 2 l/100km)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...