Guest sshortyy Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 Zdravim Oktavkare,,, koupil jsem si Octaviu 1,9 tdi 81kw oznaceni motoru AHF r.v 1998 ........ ma nalitano 220 000Km . Chtel bych z Auta dostat vetsi vykon.. Jako prvni krok ktery chci udelat jsou vymena trysek... Poradite mi jake trysky pro tento motor boudou nejlepsi ?? kde je muzu sehnat za dobry peniz? a jestli by mi nemohl nekdo rict nejaky navod jak je vymenim?? musi se tam neco odvzdusnovat?? jeste me zajima o kolik by mi se yvedla spotreba po vymene trysek.. diky moc za jakekoliv rady ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 mám to samý....auto někde kolem 300tis km, vstřiky PP764 + doladění TDIfun. Spokojenost perfektní,auto nehulí jezdí super a těžká noha do 7litrů se vlezu. Je počítáno s větším turbem a jinémi úpravami. To asi v kostce. Jinak se obrat na TDIfuna nebo dieselpower-forum tam je toho mrak popsáno. Jel jsem do těšína z jižních čech a stálo to za to :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 (upraveno) Sam si ty trysky asi nevymenis, musi se to odladit... Jinak vcelku souhlas se skodikem. :) Upraveno Duben 8, 2011 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest sshortyy Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 To je nejaka blbost ze si sam neudelam trysky ne?? ja nechci zatim zadny chip nic podobneho jen chci vetsi trysky .. lidi v mem okoli si to delali a to nejsou zadni automechanici .. dokonce ten jeden tu tvrdi ze tam ma trysky z 2,5l tdi.. tak ted jsem na vaskach. myslel jsem ze to jde vymenit kus za kus... ale urcite si necham poradit jen si myslim ze zrovna na tech tryskach neni zadna veda... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 (upraveno) Samozrejme, ze mechanicky je vymenis a da se s tim jezdit, ale... :) Nebude to ono. Takze radim, pokud to chces delat, tak se vsim vsudy. Tzn vymenit a odladit. edit: Ja osobne mam Sprint 764 + chip, je tam neco kolem 145 koni. Coz je tak nejak maximum na seriovy dily. Dal uz bych do toho musel zahucet za vetsi penize a to se mi nechce a u tak staryho auta mi to prijde navic zbytecny. Jinak teda za me osobne, bude to chtit mozna vetsi brzdy (ja mam 288 ted), urcite odejde spojka (at driv nebo pozdeji). Upraveno Duben 8, 2011 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest sshortyy Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 ja jen premyslim co na tom chces odladit .. ta tryska nedela nic jineho nez ze propousti vice nafty tak co se na tom musi ladit.. myslis ze pujde poznat rozdil vykonu kdyz si to sam namontuji bez toho ladeni?? vyladit to necham az potom jak nasetrim na chip.. a to jestli to bude hulit jako lokomotiva to mi vubec nevadi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 (upraveno) Ja na tom nechci ladit nic, jen ti rikam, jak se to dela. :) Jestli se sem dostanou kluci, kteri jezdili s tryskama bez naslednyho nastaveni, tak mi daji za pravdu, ze to proste neni 100%. Ta RJ to ale nevi, ze si dal vetsi trysky, nebudou ji sedet hodnoty na stary trysky, ne? Ja bych to nechal udelat cely najednou (bude to nejspis i za lepsi peniz), hlavne zajed nekam, kde tomu rozumi, protoze se musi pred upravou cely auto kompletne zdiagnostikovat. Rozdil urcite poznas, ale pak poznas dalsi rozdil, kdyz si to nechas seridit. :( Jinak spotreba zustane stejna, muze i o neco klesnout (nepatrne). Upraveno Duben 8, 2011 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 ted nechci být nějak hrubý nebo podobně,ale slova jako kamarádi tam mají trysky z 2,5 apod. neznamená ,že je to dobře. Např. mě jeden vstřik kapal. To ,že mi vyčistil trubky ultrazvukem apod. nebudu popisovat. U vstřiku se musí nastavit provozní hodnota. Není to jako když měníš svíčky,pokud se tu nebavíme o celých vstřikovačích,pak po zkoušce bych do toho možná šel. Taky jde o to jak moc máš svoje auto rád. Opravdu navštiv diesel power forum a tam najdeš odpovědi na všechny tvoje dotazy. Já osobně bych do něčeho jen tak nešel. Raději pošetři a budeš mít klid,už jen ,proto,že se ti nebudou smát až zahalíš parkoviště do dýmu jako každý druhý ,,poladěný" TDI ...(do dýmu nepočítám extrémy některých :) ) pořádně a v klidu bych to promyslel ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 Uf, uz jsem se lek, ze me v tom nechate. :( skodik: Jasna vec, kdo uz trochu ladil, tak vi, vid. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest sshortyy Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 Asi mate pravdu necham si poradit od lidi co uz to maji .. jeste se chci zeptat na kolik vas to vyslo ? ted jsem to auto koupil tak neni moc penez navic tak chci zvednout ten vykon aspon na 100Kw .. Jeste se chci zeptat jake muzu udelat upravy na tomto motoru at auto lepe jede?? cetl jsem ze zaslepit EGR ventil a co jde udelat jeste dal? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 (upraveno) Zaslepit EGR je diskutabilni. :) Vykon ti to nezvysi, pomuze to akorat tomu, ze ti k turbu nebude litat bordel (takovej cernej mazut se tam pak dela). Nekdo rika, ze se auto lip probouzi v nizsich otackach, ja to nepozoroval, asi zalezi na tom, jak je auto zajety. Muj EGR ventil jsme rozebrali po 300.000 km a nebyl vubec spinavy, takze ja ho treba zaslepeny nemam, jen omezeny vagem. Hlavne to nech fakt projet poradne diagnostikou, jestli dava turbo a vaha spravny hodnoty. Muzes vycistit IC, sani a ten EGR ventil. Jinak zadny upravy me nenapadaji, krome vymeny trysek a chip, vic bych tam ani nedelal. Upraveno Duben 8, 2011 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Duben 11, 2011 Sdílet Odesláno Duben 11, 2011 maxilmálně ještě vykuchat katalyzátor pro lepší tah výfukových plynů.... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Duben 11, 2011 Sdílet Odesláno Duben 11, 2011 Trysky dej PP764 a ty se myslím dávají na 2,5 jak jsi zmiňoval. Teď se dají koupit za slušný peníz u michala v praze - chipforum.cz Já si trysky taky měnil doma sám. V životě jsem to nedělal ani u toho nikomu neasistoval. Mam v PDFku návod jak na kompletní výměnu a nebyl jedinej problém. Samotné trysky auto probrali. Je sice fakt , že než natlačí turbo tak to zahulí ,ale i tak to funguje perfektně. Stačí pak přes kabel - vag upravit v mgr dávku paliva. Neboj se toho - já upravu softwaru také plánuji až na příští měsíc :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Duben 12, 2011 Sdílet Odesláno Duben 12, 2011 To je nejaka blbost ze si sam neudelam trysky ne?? ja nechci zatim zadny chip nic podobneho jen chci vetsi trysky .. lidi v mem okoli si to delali a to nejsou zadni automechanici .. dokonce ten jeden tu tvrdi ze tam ma trysky z 2,5l tdi.. tak ted jsem na vaskach. myslel jsem ze to jde vymenit kus za kus... ale urcite si necham poradit jen si myslim ze zrovna na tech tryskach neni zadna veda... Tak hlavněje rozdíl mezi vstřikem a vstřikovačem!!! Samotný vstřikovače vyměníš snadno. Jen ti trochu popadne nafta než to uděláš,ale v podstatě není problém. Vstřiky sám už nevyměníš(nebo to bude na HO*NO), protože je třeba aby správně rozprašovali a to bez stolice neuděláš. Taky můžeš vyndat vstřikovače, dát to ze vstřikama někomu vyměnit a je tam dát zpět. Rovnou vyměň přepadový hadičky. Na výkonu je to znát hodně. Měl jsem nějakou dobu jen vstříky (PP520 snad - kupoval jsem mírně jetý z bouračky) a měl jsem nějakejch cca 83kW pokud si dobře pamatuju. Po dolazení u TdiFuna mám cca 100kW. Tak snad ti to takhle vysvětlený stačí. Další úpravy můžeš udělat to že zaslepíš to EGR a ZÁROVEŇ vyčistíš sání(to je znát). Zaslepení EGR má za následek to že ti do sání nejde vzduch z vejfuku, tudíš se ti sání a turbína znovu nezasírá (to už tu klucí psali),ale auto se déle ohřívá takže pokud nejezdíš vyloženě jen dálky tak bych to vyčistil a nechal funkční. Vyndání katu hodně pomůže, auto jde lépe do otáček. To je z těch levnejch variant asi vše. Pak už přichází na řadu věci jako turbo, IC, atd... Pokud chceš cca 100kW tak se vykašli na vstřiky a dej nejdřív chip(cca 5000,-). Tím se k těm cca 100kW dá dostat a je to hodně znát. Rovnou budeš vědět co s autem je a jak je na tom. Časem až došetříš love tak dej vstřiky(cca 7000,-) a následné dolazení softu už není finančně náročné. PS:Jinak mám aj na golfu "jen" vstřiky z 81kW Tdi a je to taky znát dost,ale není to prostě ono... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.