Přejít na obsah

Milesův facelift

Doporučené příspěvky

Lituju toho že jsem ty přední folie sundal.Ptal jsem se v Hradci na dopravce známých kluků a prý je tam nějaký problém s kalibraci toho přístroje takže se na to kašle.Byla to chyba :(

Měl jsem tu nejsvětlejší folii která se dá pořídit,dovnitř bylo vidět ale i přesto jsem neprošel měřením.

post-81-0-09228100-1354951026_thumb.jpg

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

Romario

Lituju toho že jsem ty přední folie sundal.Ptal jsem se v Hradci na dopravce známých kluků a prý je tam nějaký problém s kalibraci toho přístroje takže se na to kašle.Byla to chyba :(

Měl jsem tu nejsvětlejší folii která se dá pořídit,dovnitř bylo vidět ale i přesto jsem neprošel měřením.

Miles

No meření od PČR byla spíše taková mediální bulina a teď je klid, v Praze uplně, ale já je měl fakt černý a měl jsem to jak "černej" taxikář, možná by to chtělo propustnost 50% a bylo by to super, já hňup měl 15%

:o Tohle teda hoši slyším rád KURŇA JAK SVIŇA :D jelikož jsem byl z toho docela skleslý. Nemusím mít zrovna pohřebák , ale výkladní skříň kam se každý uzenáč může pěkně podívat a ....... se mi taky nelíbí.

Na O1 jsem měl tak rozumě tmavé, spíš ale tmavší - ale determální od Solar Optic a bylo to jednak hezčí a taky užitečné vzhledem k těm šmejdům. Dovnitř bylo přes den viděli blbě(jestli tam je něco k čmajznutí) , hlavně když svítilo slunko.Na druhou stranu jsem s nima krásně klidně i ve 2 v noci zacouval do garáže bez rozsvěcování světla.

V autě sice nenechávám žádné důležité nebo drahé věci , ale i tak je tam dost toho , co se může nějakému hajzlovi zalíbit ;)

Tzn. na jaro si je dám zase , ty samé co jsem měl .

Odkaz ke komentáři

Myslíš , co jako že nikdo neposlouchal, to s těma foliema ? Tam neni co neposlouchat, když vyjde nějaká vyhláška a policajti dostanou ještě k tomu měřák propustnosti folií. Těžko se za takových podmínek můžeš dohadovat s orgánem ;) . To bys musel být Sibyla,a ještě mít argumenty černé na bílém, ani tak ne , že ....

Odkaz ke komentáři

Stejně je podle zákona daná propustnost předních bočních oken 70%, takže jdou na přední boční okna dát jenom čiré folie a žádné jiné. Je pravda, že teď to okolo těch folií utichlo, ale i tak je podle mě blbost tam jakékoliv stmavené dávat, protože při jakékoliv silniční kontrole si cajti všimnou, že ty skla nejsou úplně světlé, takže by to bylo na dohadování, jestli jsou tam jenom trošku tmavé nebo tam nejsou atd. Neříkám, že každej policajt si toho všimne, ale zase před každým policajtem doufat, že si toho snad nevšimne je podle mě blbost. Na to, aby poznal pouhým okem, že je na oknech folie nemusí mít měřák. Stačí, když vám řekne, že je podle zákona propustnost předních bočních oken 70% a máte hotovo a machrovat, že ne, že to nemůže změřit atd. je podle mě nesmysl.

Odkaz ke komentáři

:-( neee :-D ja mam folie a mam samostmivaci zrcatko a funguje ale ty to chces sundat ze?Nedelej to!Nedelej to ti rikam! :-D :-D lol budes vlete litovat! ;-)

boukic - a kdyz ti to rekne tak jak ti to dokaze?Kdyz budes slusny a reknes at ti to zmeri tak pak ti pokutu muze dat,ok!Ale nemuze ti to u nas zmerit,ale kazdeho vec kdo chce at si je sunda ja eee :-D

Odkaz ke komentáři

Jestli máji nakoupení měřáky ATEST a jsou zkalibrovány nevím v práci je nemáme a hned asi nebudeme, jen tak pokutu, že se mu zdají okna tmavší ti nedá, je potřeba to změřit, může tě samozřejmě oznámit na odbor dopravněsprávních činností, či dokonce nechat poslat na STK( u nás v práci jsme to neudělali ani jednou)... je to to samé jako s alkoholem: přístroje dragger co máme prochází každého půl roku kalibrací a každej rok metrologickou zkouškou, a i tak je v trestím řízení lepší odběr krve u lékaře, ale i výdech s drageru berou jako důkaz ale je potřeba pravidelných kalibrací...

Odkaz ke komentáři

Ale on to měřit nemusí, že je okno stmavené je vidět pouhým okem a jestli má okno propustnost 10% nebo 65% je úplně jedno. Podle zákona je daná mez 70% a basta, tohle ti řekne a s tím nemůžeš už nic dělat, protože je to prostě fakt. Je to zase o dohadech a já osobně se s nikým dohadovad nehodlám, chci mít klid.

Odkaz ke komentáři

- samozřejmě je to protizákonné proto jsem je také sundal, nechci svým kolegům přidělávat papírování s mou osobou, ale bavíme se o tom, že ta mediální masáž utichla a také si myslím i kontroly Policie ČR na tuto problematiku, no a Princes, si tu jede tu svou linii srát na to :prcprc:

Odkaz ke komentáři

Osobně už nedovolím, abych měl na autě něco, co je očividně v rozporu s právními předpisy a co jednoznačně překračuje hranice povinné opatrnosti, tedy objektivní kritérium nedbalosti. Nejvíce se snad řeší fólie a přestavbové HID sady, u nichž nemůže nikdo popřít, že mohou přímo ovlivnit zejména ve tmě viditelnost z vozu (fólie) nebo oslnění ostatních účastníku provozu (HID). Většinou lidi řeší, jak se vyhnout dohadování s policií nebo STK, přestože ví, že v takovým Německu nebo Rakousku, kde jsou na fólie alergičtí by si nic podobného netroufli. Už se téměř nikdo ale nepozastaví nad tím, jakou příležitost dávají pojišťovnám, aby mohli krátit plnění v době, kdy si tak troufají činit i bezdůvodně a neoprávněně. Další oblastí je, jak už jsem na začátku naznačil, trestněprávní řízení, kdy značný počet nedbalostních trestných činů proti životu a zdraví tvoří nedbalostní trestné činy spáchané v dopravě, kde už byste asi těžko tvrdili, že vám nemá nikdo co povídat do zatmavení skel.

Upraveno uživatelem ViktorMPI
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...