Přejít na obsah

Octavia Combi Tour

Doporučené příspěvky

Přátelé, kamarádi dovolte mi, abych Vám představil můj nový mazel......Škoda Octavia Combi Tour 1.8 20V Turbo 110 kw / 150 k stříbrná brilliant metal, která se narodila v Mladé Boleslavi na podzim roku 2010 jako opravdu poslední benzínový kousek, který se podařilo smontovat jen díky "zbytku" x ks těchto motorů kdesi uvnitř závodu. Škoda Auto si vzhledem k tomu, že se již tato motorizace nevyráběla a neprodávala kvůli emisním normám nechala na tyto vyjímečné kousky vystavit vyjímku z ministerstva dopravy ČR a pak už hurá do Brna....Já jsem ji po novém roce spatřil v autosalonu v Brně(nevystavenou) na parkovací ploše střechy salonu. Byl jsem plně spokojen se svojí skromnou Škodou Fabia hatchback 1.4 MPi r.v. 2001 a vzhledem k jejímu krásnému stavu, počtu najetých km a hlavně historii, kdy jsem ji kupoval novou mi bylo líto aby šla do světa. To, jak se o auto starám však neuniklo mému sousedovi z obce za Brnem ke bydlím a ten ji ode mne ihned odkoupil. Na Octavii jsem další den složil zálohu a za 2 dny šel 24.01.2011 pro ni. Důvod koupě byl velmi jednoduchý - Škoda Octavia combi I. generace je pro mne osobně EL CLASICO NUMERO UNO, které kdy Škoda dělala a toto byla zcela poslední možnost jak ji novou koupit. Když k tomu všemu připočtu notoricky známý a hlavně osvědčený motor 1.8 T 20 V a cenu 299 900,- kč nebylo o čem..o kufru pro moji 7 - měsíční dcerku NICOL ani nemluvě..Jediná nevýhoda byla ta, že vozidlo již bylo tak jak je bez možnosti příplatku či jakékoli změny výbavy apd. (daň za turbo srdce s vůni beneli)

I když zcela jistě všichni pro koho je ŠKODA AUTO srdcem ví stejně si neodpustím lehce vypsat seznam spartánské výbavy vozidla(žádný div vzhledem k bombastico ceně):

Kola ocelová 6Jx15" s velkoplošnými kryty kol Drive a pneu Bridgestone 195/65 R15

Nápis Tour na zádi vozu

Ochranné boční lišty dveří černé

Interiér Eminent Onyx

Přístrojová deska Onyx - Onyx

ABS - MBA - MSR a ASR

Airbag řidiče a spolujezdce s přitahovači předních bezpečnostních pásů

Čtyřramenný volant nastavitelný ve dvou osách

Dvě čtecí světla pro řidiče a spolujezdce

Imobilizér a štítek s VIN kódem

Příprava pro uchycení dvou dětských sedaček s bezpečnostním systémem ISOFIX na zadních sedadlech

Odkládací schránka v přístrojové desce s osvětlením

Osvětlení zavazadlového prostoru

Podélný střešní nocič

Popelník a zapalovač s prosvětlením (zásuvka 12V)

Posilovač řízení

Přerušení přívodu paliva při nárazu

Radiopříprava + 4 reproduktory

Sada na opravu pneumatik

Signalizace nezapnutého bezpečnostního pásu řidiče

Tónovaná skla

Upínací oka v zavazadlovém prostoru

Vyjímatelný roletový kryt v zavazadlovém prostoru

Výškově nastavitelné sedadlo řidiče

Prodloužený servisní interval

Zadní sedadlo dělené a sklopné v poměru 60:40

Zadní stěrač s ostřikovačem

K tomuto bylo u tohoto již vyrobeného vozidla paket Tour plus, který obsahoval centrální zamykání, klimatizaci s mechanickou regulací, elektrické ovládání oken vpředu, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka a vnější zpětná zrcátka a kliky v barvě vozidla tj. stříbrná brilliant metal a metal barva samotná, která v tomto paketu samo nebyla ....

K vozidlu sem s odřenýma ušima až na prdel vyžebral pouze bezpečnostní výbavu, gumo koberce a rádio SONY

Sám sem si připlatil pouze za prodlouženou záruku 4 roky / 60 000 km což si myslím za 5500,- kč stojí za to..

Po převzetí vozidla jsem dodělal :

Tempomat

Řadička RS

Koberce RS

Zadní repro

Construct

Loketní opěrku

Volant sport paket z mojí ex Fabie

Fólie 3M na celé vozidlo 95%

Milotec sloupky imitace Karbon a zadní horní kryt nárazníku

Vozidlo sem obul tak jak si zaslouží na zimu do 16" DOTZ Shuriken opět z mojí ex Fabie a pneu zimní Bridgestone 205/55 R 16 a v současné chvíli tam mám obuto letní obutíčko tj. AEZ LASCAR 18" a pneu Michelin Pilot Sport 3 v rozměru 225/40 R 18 (k tomuto mohu říci jen to, co už sem věděl z mojí Fabie, že všicni výrobci dělají gumy a MICHELIN pneumatiky)..

Cílem vzhledu vozidla je moje motto : Méně je někdy více a kola dělaj auto .. Tady ještě podotýkám, že není problém nasypat do auta dalších 300 000,- kč a udělat z toho RS ale potom pro mne osobně ztrácí zcela smysl koupě nové Škody Octavia combi 1.8 T 20 V Tour za cenu 299 900,- kč to je prostě úžasná nabídka, které nešlo odolat a toto vozidlo má bezkonkurenční nabídku ceny/užitné hodnoty..................................... Jinak Vám všem tady můžu říci, že na tomto webu jsem jen a jen díky mému úžasnému příteli a ex spolužákovi z průmyslovky Marku "Pentadiusovi", kterému chci osobně moc poděkovat za to, jaký je to VELKÝ člověk a kamarád.......THANKS DUDE.....No a DPMB by měl vědět, jaký klenot v něm má..

post-6784-1305548739_thumb.jpg

post-6784-1305551647_thumb.jpg

post-6784-1305551683_thumb.jpg

post-6784-1305552049_thumb.jpg

post-6784-1305552152_thumb.jpg

zprava_1912.zip

zprava_1913.zip

post-6784-1305553256_thumb.jpg

post-6784-1305553276_thumb.jpg

post-6784-1305553289_thumb.jpg

post-6784-1305553307_thumb.jpg

post-6784-1305553325_thumb.jpg

post-6784-1305553338_thumb.jpg

post-6784-1305553352_thumb.jpg

post-6784-1305553366_thumb.jpg

post-6784-1305553380_thumb.jpg

post-6784-1305553396_thumb.jpg

post-6784-1305553410_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Vitam te taky, kua zajimave kdyz jsem obednaval ja auto 11/09 tak uz byla jen 1.6 nebo 1.9 TDi a jak viditm tak ty mas jeste 1.8T jak se ti to povedlo ?

Libo staci si precist zacatek textu.....Škoda Auto "našla" 4 tyto motory na podzim 2010, vyřídila si na ně vyjímku ohledně emisní normy a pustila tyto 4 motory v I Octavii po republice k zákazníkům ......... je to štěstí, že jsem byl jeden ze 4 nic víc..

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...