Přejít na obsah

Zamrzání Columba

Doporučené příspěvky

Poslední dobou mi sem tam columbus zamrzne. A to tak, že na obrazovce zůstane něco zobrazené (podle toho, kde se kousnul), neregaguje na tlačítka ani na doteky. Přitom pokud hrála nějaká hudba (rádio/mp3), tak normálně pokračuje a lze ji ovládat přes MF volant (přepínání skladeb, hlasitost atd.). Navíc dost často zůstane obrazovka zapnutá i po vytažení klíčků ze spínací skříňky :angry: Hudba v tu chvíli přestane hrát, ale obrazovka zůstane.

Občas (výjimečně) pomůže restart trojhmatem, většinou je ale nutné nechat auto nějakou dobu vypnuté - odhadem kolem hodiny, předpokládám, že pak auto vypne columba "natvrdo".

Většinou se to stane chvilku po nastartování, mohlo by to souviset s připojováním telefonu (GSM III).

Jak budu v autě, tak ještě zkouknu aktuální FW, zapomněl jsem na to kouknout.. Je tam ale nějaký rel. novější, podporuje hlasové ovládání. Mapy EE v7 s POI body.

Stává se to taky někomu? Nějaký nápad, čím by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři

Podle všeho mám SW odblok (dělali mi to v servisu po vykradení, takže nevím jestli je to SW nebo HW). V servisním menu to všude ukazuje rychlost a GALA zdá se taky funguje..

A přesně to odpovídá tomu, co psal karel21 - taky se to kousne, když chci hned po nastartování navigovat..

Odkaz ke komentáři

Taky už mě mapy napadly - před nahráním nových to myslím nezlobilo. Ale nejsem si tím jistý.

Problém je v tom, že většinou mi nepomůže ani vypnutí/zapnutí, ani trojhmat (obě levá tlačítka vedle CD slotu a vysunovací tlačítko vpravo od CD slotu).. Na tlačítka to nereaguje, vypnutí vypne hudbu, ale obrazovka zůstane zaseklá..

Odkaz ke komentáři

Jen co vím,tak nové navi co vyjíždějí z fabriky nemají FW začínající 3,pořád 2,jestli to nebude tím.

Nevím,jestli byl vůbec FW 38XX a 39XX ofiko uvolněn.

Co vím,tak nejspolehlivější byl a je 268X a 28XX.

Nechápu,proč každý za každou cenu cpe nejnovější FW,když nemá info o něm.

Asi tak z mé strany.

Teď jsem dostal info,že se už jedou s novým FW a SW a to 39XX,dokonce u VW navi už mají z výroby mapu v sobě.38xx bude asi chybný FW.39xx mám doma,ale bohužel ji nevyzkouším,nemám kde,protože tam není podpora pro moje auto

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

včera při cestě z Rozkoše jsem měl stejný problém, po pokusu o rychlé navigování po startu navi zamrzla. Celou cestu na obrazovce zůstala zobrazená obrazovka hledání cíle, neregagovala na tlačítka ani na doteky. Přitom hrálo rádio, šlo ovládat přes MF volant (přepínání stanic, hlasitost). Po vytáhnutí klíčku a zamknutí auta displej zhasl, po nastartování se opět objevila původní zamrzlá obrazovka bez odezvi. Jen rádio stále hrálo, víc nic.

Ještě že jsem v autě našel klasickou mapu... Cesta v noci fakt příjemná :angry:

HW: H03 3TO 035 680 A

SW: 2684

bez odbloku

mapy 7388 West Europe

Upraveno uživatelem jofree
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...