Přejít na obsah

Siniusovo opět červené

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...

no novýho v podstatě nic, jen jsem zjistil, že seru na všechny rejpaly :lol: :) ;)

jen bych měl dotaz:

mám najeto ted 55 000 km, posledních 1000 km jsem strávil na dálnicích a musím říct, že jsem to docela honil, protože auto do té doby bylo na dálnicí jen velmi zřídka... no a když jsem dojel, tak mi Maxík začal hlásit, abych zkontroloval hladinu oleje... tak bych chtěl znát názor, kde by mohl být problém. Zda by to mohlo být, že auto dostává poprvé v životě zabrat a "jakoby se zajíždí a nebo je chyba jinde. Olej nikde neteče, to jsem kontroloval.

Takže díky za radu.

Odkaz ke komentáři
no novýho v podstatě nic, jen jsem zjistil, že seru na všechny rejpaly :lol: :) ;)

jen bych měl dotaz:

mám najeto ted 55 000 km, posledních 1000 km jsem strávil na dálnicích a musím říct, že jsem to docela honil, protože auto do té doby bylo na dálnicí jen velmi zřídka... no a když jsem dojel, tak mi Maxík začal hlásit, abych zkontroloval hladinu oleje... tak bych chtěl znát názor, kde by mohl být problém. Zda by to mohlo být, že auto dostává poprvé v životě zabrat a "jakoby se zajíždí a nebo je chyba jinde. Olej nikde neteče, to jsem kontroloval.

Takže díky za radu.

Je to celé o tom, že na dálnici pracuje motor ve vyšších otáčkách, tzn. že si vezme i víc oleje. Já dřív jezdíval převážně silnice I. a II, třídy, kdežto teď drtivě převažují dálnice a je v tom rozdíl a je dobré olej hlídat a nečekat na signál.

tak super a díky za radu, dolil jsem decku a je to v pohodě, ale cena oleje ve Škoda Auto mě dostala do kolen. Olej Shell 5W 30 ...cen za 1litr 850 Kč

Do Škodovky pro olej vážně nechoď, 850,- Kč je sice na Škoda poměry ještě dobrá cena, ale tržní a ta, za kterou kupuju třeba já je kolem 300,- Kč, když vezmu rovnou 10 litrů tak i o pár desítek korun nižší.

jak jsem ti už říkal, potom ten LongLife postrádá smysl a je lepší přejít na normální olej a měnit po 15tkm...

Ale notak, kecy kecy kecy. Smysl prodloužených intervalů, jak už ze samotného názvu vyplývá, je od samého začátku ten, aby člověk neservisoval auto tak často a k tomu je potřeba Long Life olejů. Tolik ke smyslu prodloužených intervalů. Zbytek jsou jen dobré rady strejdy cimbu a dojmy zaměněné za pojmy, prt. nikdo z nás tady zcela jistě nedělal testy, výpočty a výzkumy jako automobilky, které prodloužené intervaly zavedly.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...