Diamant Odesláno Červenec 31, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2009 Kupoval som do firmy novú OII FL a ešte som ju nedal kolegovi (najskôr to treba zabehnúť, že?). A tak som pátral, aké zmeny nastali oproti mojej OII MR 2007. Poteší, že zmeny neboli nejaké výrazné čo do šetrenia, ale skôr to bolo doladenie niektorých detailov, ktoré sa dali vylepšiť (napr. uchytenie putka koberca v kufri, zadné ukotvenie bezp. pásov a pod.). Najviac ma však zaujal inak vyzerajúci dažďový senzor. Ten pôvodný vyzerá takto: Nový ale už vyzerá takto: (viď príloha) Hovorím si, no pekne ho očesali, asi úspora. Ale nedalo mi a oba som testoval (najskôr rozprašovačom a potom konečne aj zapršalo ) a hneď sa ukázalo, že ten nový je omnoho lepší. Stačí jemné kropenie a starý siera a stiera ako divý. Nový stiera tak, ako to mylo byť už od začiatku. Ak "mrholí", tak nezačne stierať okamžite, ako kvapky dopadnú, ale podľa nastaveného intervalu chvíľku počká a potom sklo zotrie. Ak nepadajú ďalšie kvapky, tak už nestiera. Starý začal stierať hneď a urobil ešte niekoľko cyklov, hoci už som okno nekropil. Dobrá správa je, že stačí iba výmeny dažďového senzora a problém je vyriešený. Cena je okolo 100€ a postup je nasledovný: - demontovať plastový kryt úchytu zrkadla - spätné zrkadlo zosunúť smerom dole k prístrojovke - odpojiť konektor od zrkadla a od senzora - vytiahnuť senzor z rámika Znie to pekne, realizácia je už horšia. Senzor v rámiku nie je nijako nacvaknutý, on drží iba prilnavosťou o sklo. Takže ak ho nechcete hneď vyhodiť, je dobré ho začať ťahať prstami v niektorom rohu a ťahať ho sústavne a pomaly, on po čase chytí vzduch a odlepí sa. Poskladanie je opakom rozobratia, opäť je problém ten senzor. Treba ho na sklo priložiť tak, aby medzi sklom a silikónovým povrchom senzora neostali vzduchové bubliny. Podľa možnosti aspoň nie pred senzormi. Mne sa to po niekoľkých pokusoch a experimentovaní s indulonou podarilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 Musim potvrdit, me na nove MR2010 chodi destovy senzor o mnoho spolehliveji (rekl bych jinak, ze chodi spolehlive ) a "pravdiveji" nez u me predch. MR2006, kdy jsem za deste musel casto citlivost senzoru neustale prestavovat. Myslim, ze je to i elektronikou senzoru (jeho firmwarem), nebot se chova o dost inteligentneji, coz nebude jen usporadanim a poctem vlastnich fotoelektrickych prvku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 Hm, dobrá zpráva, jen ta investice...to jedině měnit sklo na pojistku a s ním i senzor, ale jinak nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 Dobra zprava, protoze co jsem cetl chovani senzoru na predFL, tak jsem byl z neho nestastny. Ono by stacilo kdyby udelali "ucici mod". Predstavoval bych si to tak, ze by uzivatel aktivoval uceni a pak manualne stiral podle potreby a RJ by se takhle ucila a vedela kdy stirat. Ale pokud se u FL poucili z chyb a udelali senzor inteligentnejsi, tak to staci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 Dobra zprava, protoze co jsem cetl chovani senzoru na predFL, tak jsem byl z neho nestastny.Ono by stacilo kdyby udelali "ucici mod". Predstavoval bych si to tak, ze by uzivatel aktivoval uceni a pak manualne stiral podle potreby a RJ by se takhle ucila a vedela kdy stirat. Ale pokud se u FL poucili z chyb a udelali senzor inteligentnejsi, tak to staci. Vzhledem k tomu, ze deste muze pribyvat a ubyvat, tak by takove uceni byl asi dost k nicemu. Muzes si ale nastavit i dnes (i v minulosti) citlivost senzoru (to je vicestupnova packa misto cyklovace), ktera urcuje, na jake mnozstvi dopadajicich kapek senzor reaguje. To je funkce, ktera prave v minulosti fungovala vselijak, ale celkem uspokojive. Mel jsem senzor deste od r.2005 na MR2006, a urcite bych nemenil. Nicmene ted (na MR2010) chodi vyrazne spolehlive a chytreji. Ty s nim asi zkusenosti zadne nemas, vzhledem k obsahu Tveho prispevku ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 Na OII (nebo ve Skodovce) s nim zkusenosti nemam. Jen z Mercedesu, ale ten byl celkove takovy lip vyladeny. To je trosku jina liga a srovnavat to nebudeme. Jen jsem na SH foru cetl na destovy senzor negativni nazory. Ale neco podobneho jsem cetl i o Sound Systemu a kdyz jsem si poslechl na autosalonu v Brne jak hraje, tak jsem byl mile prekvapen a jsem rad, ze jsem si ho objednal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 Na OII (nebo ve Skodovce) s nim zkusenosti nemam. Jen z Mercedesu, ale ten byl celkove takovy lip vyladeny. To je trosku jina liga a srovnavat to nebudeme.Jen jsem na SH foru cetl na destovy senzor negativni nazory. Ale neco podobneho jsem cetl i o Sound Systemu a kdyz jsem si poslechl na autosalonu v Brne jak hraje, tak jsem byl mile prekvapen a jsem rad, ze jsem si ho objednal Nikdy bych nedal na informace typu "...jedna pani povidala...". S tim mam svou zkusenost ohledne kazdeho noveho vynalezu v autech z minulosti, jen si vzpomenu na myty o ASB, ESP, klimatizaci atd.... Stejne tak u O2 s destovym senzorem a kontrolou tlaku v pneu. Vzdy na to nejvice spiny hazeli lide, kteri jen opakovali a zejmena zvelicovali jinde vyctene nazory, ze to nefunguje ci funguje spatne, ac s tim sami zadnou zkusenost nemeli (nic osobniho). Tim chci jem rici, ze nikdy bych se bez vlastni zkusenosti nevyjadroval k necemu, co sam presne nevim. U destoveho senzoru starsi generace neslo o to, ze by fungoval spatne, ale ze obcas (aspon u me) zacal stirat vice/mene nez mel, a bylo potreba prave upravit jeho citlivost - rozhodne bych ale jiz nemenil, jinak fungoval spolehlive a hlavne bezpecne, znate ty situace v prutrzi mracen, padajicimi vodami a proti Vam projede obri naves, a hodi na Vas "tuny" vody, to vse v 90 kmh... Potvrzuji i Tvou zkusenost se Sound Systemem, mam ho ve sve nove LK (spolecne s Columbem), a je to velky rozdil oproti bezne Eleganci s Audienci, bez SoundSystemu a bez SunSafe skel. Ony ty skla hodne utlumi interier, mam ted misto sve LK (ta je v Boleslavi) nafasovanou RS TFSI se SoundSystemem a Audienci, rozdil je obrovsky. Takze sam SoundSystem asi nestaci, chce to poradne a kvalitni radio (tuner Audience je mizerie), a dobre vytlumeny a tichy interier. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Srpen 1, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 1, 2009 Samozrejme jsem i pres vsechny nazory co jsem cetl destovy senzor chtel (ikdyz narozdil od predFL uz je v serii - alespon u RS). Nejsem typ co by se rozhodoval podle ostatnich, ale na druhou stranu si rad prectu zkusenosti jinych, popripade v ramci moznosti si to vyzkousim a udelam si vlastni obrazek. Ja jsem destovy senzor nepomlouval a nehazel na ni spinu (mozna to tak vyznelo), protoze s tim v OII opravdu vlastni zkusenost nemam a tak nemuzu soudit. Ale jen me napadlo reseni (s tim ucenim), kdyz to lidem nevyhovuje. Navic je jasne, ze nelze vyhovet vsem lidem a proto jsou na ruzne veci ruzne nazory. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Diamant Odesláno Srpen 2, 2009 Autor Sdílet Odesláno Srpen 2, 2009 Mischicka - obávam sa, že výmena skla nepomôže, nakoľko dažďový senzor nie je jeho súčasťou. Pravdepodobne by ti senzor iba prehodili. Onicron - môžem len potvrdiť, že samotný SoundSystem nestačí. Ja som mal z fabriky Audience a keď som ho vymenil za Columbus, tiež som bol prekvapený, o koľko lepšie to hrá. Ale inak neviem, či súčasný SoundSystem je to isté ako predface. Vyzerá to tak, že vrámci úspor už nemá súčasný zosilňovač 12, ale len 8 samostatných zosíkov. kully - aj ja som čítal na Olympus samé negatívne názory a na Canon chválospevy. Kúpil som Canon a po pol roku som ho so stratou predal, lebo mi nevyhovoval. Ale ten predface senzor mal svojskú logiku. Ja som mal najčastejšie problém s tým, že stieral ako divý a nebolo to potrebné. Musel som zmeniť na páčke sitlivosť a zase bol chvíľu pokoj. Tento nový sa mi javí fakt omnoho lepší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Srpen 2, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2009 Jsem myslel, že se zomění celé, že je to zrcátko na skle nalepené. S tím sound systémem je to pravda, ve Fabii taky strašně moc udělala i výměna rádia... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Srpen 19, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2009 Sehnal jsem si ho, tak uvidime co to bude delat. Diamant: Jak tezke je tam dostat ten senzor, aby pod nim nebyl vzduch? Mas na to nejaky "figl"? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Diamant Odesláno Listopad 13, 2009 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2009 Sehnal jsem si ho, tak uvidime co to bude delat. ;) Diamant: Jak tezke je tam dostat ten senzor, aby pod nim nebyl vzduch? Mas na to nejaky "figl"? Pravdepodobne to už máš urobené, ale možno to pomôže ostatným. Ja som sa s tým senzorom celkom vytrápil, ale najlepšie riešenie je tam dať trochu krému na ruky. Skúšal som vodu, ale ono to vždy odpadlo, kým som na to dal zrkadlo. S tým krémom išlo vytlačiť vzduch a potom bol ešte čas nasadiť zrkadlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JasteR Odesláno Prosinec 20, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2009 Muzu potvrdit ze sice nemam destove senzory rad, ale co sem mel tu cest v O2 FL tak konecne to fungovalo skvele ze i me to vyhovovalo, kdyz sem prodaval poprvy novou verzi rikal jsem si ze to bude stejny, ale opak je pravdou.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Prosinec 28, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2009 takže jestli jsem to dobře pochopil, stačí koupit, nebo sehnat, senzor z FL a bez jakýchkoliv úprav v senzoru, konektorů, nebo kódování ho lze vyměnit za předFL a budu mnohem spokojenější? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Prosinec 29, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2009 Ja mam MR08 a uz mam z vyroby ten novy destovy senzor a musim potvrdit ze funguje naprosto skvel, napr. oproti senzorum z Renaulta, ktery jsou naprosto nanic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Prosinec 29, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2009 takže jestli jsem to dobře pochopil, stačí koupit, nebo sehnat, senzor z FL a bez jakýchkoliv úprav v senzoru, konektorů, nebo kódování ho lze vyměnit za předFL a budu mnohem spokojenější? Z toho co se tu píše to vyplývá, ale jestli to tak je...ten můj v MR06 občas má výpadky, resp. dle mého subjektivního názoru úchylky, takže by mne taky zajímalo jak to je s tím Fl senzorem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Diamant Odesláno Září 4, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 4, 2011 Stačí prehodiť kus za kus, všetko sedí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bifi_ul Odesláno Únor 22, 2012 Sdílet Odesláno Únor 22, 2012 cus chlapy . potreboval bych taky radu ohledne zrcatka... chtel bych normalni zrcatko vymenit za tohle elektricky a potreboval bych vedet co vsechno musim dodelat...samozrejme okno a zrcatko. a jestli by me sem nekdo mohl dat schema zapojeni...zrcatko mam..ale tech 9 kabelu co z nej vede mam ustipany.. tak bych potreboval vedet kterej kam na co zapojit...jestli tam musi byt jeste i naka krabicka aby treba fungovali vsechny funkce zrcatka atd..jestli musi byt treba i jinej spinac svetel kvuli automatickymu zapinani svetel ve tme atd... diky moc jestli nekdo mate to schema dobry..uz sem nasel tema kde se to resi.predtim sem ho prehledl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Humo112 Odesláno Březen 17, 2014 Sdílet Odesláno Březen 17, 2014 Dobry den chcel by som sa informovat mam octaviu 2010 po facelifte nemam zaiden senzor ale prsklo sa mi sklo takze som nuteny to vymenit tak uz chcem nahodit s drziakom na senzor. nasiel som toto zrkatko je to pre mna to spravne ? Diky moc za info predpokladam ze senzor na dazd uz si mam kupit origo zo skodovky ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 17, 2014 Sdílet Odesláno Březen 17, 2014 ano, toto je určené pro MR10 a novější 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Březen 18, 2014 Sdílet Odesláno Březen 18, 2014 dazdovy snimac kup v cc-autodily.cz, vyjde lacnejsie :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Humo112 Odesláno Březen 19, 2014 Sdílet Odesláno Březen 19, 2014 Mozno blba otazka co mi este bude treba vnutorne zrkadlo smievatelne uz mam celnak vymeneny uz mam je mi jasne ze to treba dokablovavat nepredpokladam ze by to tam bolo. Je treba menit aj nejaku jednotku ? Zaroven ma zaujimalo co je na tom zrkadle zozadu nejaky senzor predpokladm ze to je senzor na denne svietenie ? da sa s tym vymenit aj packa na svetla co uz ma v moznostiach ze auto ? ci na to potrebujem zase nieco ine ? Diky moc. Som u skodovky uplny amater doteraz som vzdy mal passata a tam vsetko bolo. Tak sory za blbe otazky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Humo112 Odesláno Březen 20, 2014 Sdílet Odesláno Březen 20, 2014 No dnes som si bol v autoskle pre auto nahodene chalpik bol tak ochotny ze tam mal jeden starsi senzor tak ho rovno nahodil nech nemusim kupovat. Samozrejme ze som mu nepovedal ze tam chcem ten novy bol zadara. Otazka na vas chalani je to az tak zle ze s tym nebudem moct existovat ? ci ma zmysel ist do noveho ked mi ho dal zadara ? Predom diky za reakcie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kovikovi Odesláno Duben 21, 2014 Sdílet Odesláno Duben 21, 2014 Ahoj kluci, chtěl bych vyměnit svůj starý dešťový senzor co mám na O I a dát tam z O II který má i světelný senzor, tak se chci zeptat jestli to tam půjde nebo ne. Předem díky za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Listopad 26, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2014 Nazdar.Po výmene čelného skla som sa pokúšal zo starého demontovať senzor ale oddelila sa mi ta gélova nálepka od samotného telesa senzora a ostala na skle.Opatrne som ju odlepil od skla ale na senzor sa už nedá prilepiť jednoducho tam nedrží dá sa s tým niečo urobiť? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 26, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2014 dát nový senzor, tento již nebude nikdy fungovat, jak by měl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Listopad 27, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2014 Ďakujem no čo už 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Listopad 27, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2014 a nechodi ten gel ze sklem ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 27, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2014 je součástí senzoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Listopad 27, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2014 takze kdyz je odlepeny je to spatne ? pojistovna to neproplati u vymeny skla ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.