Přejít na obsah

Úpravy motoru 75kw

Doporučené příspěvky

Zdravím jelikož plánuju si svoji octu nechat co vydrží resp. aby dojezdila tak by mě zajímalo, zda jste na svoji udělali nějaký úpravy motorově na zvýšení výkonu. Čím déle s ní jezdim tim mi přijde línější :huh:

Jasně že z tohohle motoru nejde dělat zázraky, ale tak pojdme pokecat o něčem co by tomu mohlo pomoct. Případně fotky, ceny atd atd- Chipem to asi nejde nebo možná jo, ale nepatrně a navíc jsou u toho dost pochybnosti. Takže co všechno by šlo proto udělat? Samozřejmě bezpečně- na zachování životnosti motoru. Všechno možný vejfuky, sání, turba ;) cokoliv :)

Já zatím jen přived studenej vzduch z tahokovu obyčejnou ohebou rourou a můžu říct, že to celkem pomohlo....zvláště při vyžší rychlosti a navíc už dosáhnu maximálky to předtim ne.

Snad si tu nebudu psát sám no :( jako moc se v tom neorientuju proto tohle téma a třeba to pomůže i dalšim lidem co se pak 100x zeptaj jestli tohle jde nebo nejde u 75kw. Samozřejmě to platí pro 74.

Odkaz ke komentáři

Chip podle prodejců udělá asi 10 % výkonu navíc. Sám ho nemám, ale uvažoval jsem o tom. Ale prý to navýšení funguje jen u spodního rozsahu otáček, pak to prý už nemá takový účinek, což je na nic, když jezdíš po dálnici. :-)

Chtěl jsem se zepta, jestli sem nedáš fotečku jak to tvé přivedení luftu do motoru vypadá.

další věc co pomáhá je rezonátor místo katalyzátoru, ale to neprochází u STK. Variantou je děravý výfuk :-)

Já třeba ještě zvyšuju výkon motoru tím, že jezdím na 100 OMV Carrera. Můžu řict, že je to znát, a když jsem tam dal omylem 95 zpátky, tak ten motor pěkně kuckal.

Odkaz ke komentáři

To jsem rád že sem nepíšu jenom já do sekce 74/75kw :rolleyes: .

No pokud to chip posune jenom níž tak je to k ničemu :rolleyes: Tu carreru bych moch zkusit i když mi je líto dávat víc za už tak drahej benzín ;) Stejně to asi neni poznat po první celý nádrži co? Můj cíl je aby to všechno prošlo STK zatim nemám známýho tak to ani jinak nejde :) někdo tvrdí, že odstraněné středního tlumiče přidá jak na zvuku tak na výkonu, ale zas někdo že to akorát zvýší spotřebu a dost výkon tak nevim nemá to tak někdo?

Tady je ta roura :) blbě se to fotí tak snad ti to přiblížim.

post-424-1249587256_thumb.jpg

post-424-1249587323_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Sentinel
Odkaz ke komentáři

u 1,6 to ztezka pujde. Nejde udelat zazrak. Naprve prived cerstvy a pokud mozno hladnejsi vzduh do sani (pokud mozno s co nejmene ohybek a zakrut), a to z materialu ktery udrzy ten chladny vzduh. SPortovny filter urcite pomuze al jen malo. Doporucuji jenom sportovni vlozku do original skodovackeho telesa filtru, akorat odstranit z nej ty drobne zalisky. Negde jsem slisel ze 1,6-tka ma tovarne perfektne udelane sani a ze pro dalsi vykon neni treba udelat nic krom vymene filtru. Pak muzes vylestit sani, saci a vyfukove kanaly v hlave valcu, montaz sport.ladenich svodu uricte da hodne, ale pak zalezi na tom jak ty to udelaji aby to nebylo hlucne jako zavodni auto. Pak sleduje demontaz stredniho dilu vifuku, pokud mozno katalizatoru a na konci samotny ladeni vifuk. Ten vyfuk Layting co tet mas, spise kvuli tem 4 koncovkam moc neprida, chtelo by to vypocitat presne co motor potrebuje. Do motoru jeste muzes nacpat sport.svicki, zlepsi to trochu hod motoru a pomuze pri visich otackah (bude lepe spalovat benzin). Pak uz zustava samotny chip (u kterecho pokud je udelan profikem, nemusim mit starost ze Ty auto nedojede). npr. u SportMotoru zvisuji vikon Tvicho motoru na 115ks coz urco lze poznat za jizdy - hlavne pri nizsih otackah. Jeste lepsi je "chip na miru" ktery v sobe bude myt vsehni pred tim udelane modifikace - tim dostanes vice koniku ale je trochu drazsi. To je vsehno co bych na Tvem miste udelal, a aby to nemnelo vliv na zivotnost motoru. Odhad je zhruba 125-130ks a takovych 155-160Nm, coz su sluzne hodnoty na 1,6-ku. Cena? hm, samotnej chip cca 5-10.000kc, komplet vyfuk s ladenimy svody cca 10-20.000kc, filtr cca 2000 kc, svicky 1500kc, lesteni hlavy cca 1000kc.

Ja osobne bych radsy udelal neake modifikace na podvozku (z RS-ka), vzadu kotouce a vpredu vetsy (treba z RS-ka), predni a zadni seleny od modelu Golf R32 nebo Seat Leon Cupra, silnejsi stabilizator z Leonu V6 Cupra, pro lepsi pocit z rizeni ridici tyc z modelu Golf R32.

Odkaz ke komentáři

Paráda díky moc :rolleyes: tak jako kdyby to šlo z těch 100koní na těch 120-130 tak to by bylo dost znát.to Máš 20% - 30 % což je docela dobrý u takhle slabšího motoru. Neměl by jsi třeba odkazy kde se soustředěj na škodovky nebo ti to udělal kdekoliv kde to dělaj? Až na ten vejfuk to neni taková pálka. Ten chip na míru si nějak nedokážu představit když většina tvrdí, že to u týhle motorizace nejde :rolleyes:

Pokud auto posadíš níž tak bude líp sedět a mělo by mít i menší odpor ne?jenže zas ty naše velký patniky a silnice ;) z toho rs by to šlo ale nad tím jsem taky uvažoval.

Pak jsem ještě slyšel se bavit mechaniky u kámošový octy (je to teda u 74kw) o turbu :) ale to je asi jiná to bych chtělo asi daleko víc věcí překopat kdyby tam chtěl dát T z 1.8 octy.

Odkaz ke komentáři
To jsem rád že sem nepíšu jenom já do sekce 74/75kw :rolleyes: .

No pokud to chip posune jenom níž tak je to k ničemu :rolleyes: Tu carreru bych moch zkusit i když mi je líto dávat víc za už tak drahej benzín ;) Stejně to asi neni poznat po první celý nádrži co? Můj cíl je aby to všechno prošlo STK zatim nemám známýho tak to ani jinak nejde :) někdo tvrdí, že odstraněné středního tlumiče přidá jak na zvuku tak na výkonu, ale zas někdo že to akorát zvýší spotřebu a dost výkon tak nevim nemá to tak někdo?

Tady je ta roura :) blbě se to fotí tak snad ti to přiblížim.

No to jsem pochopil, jak to zhruba je, ale nevim kam to mas napojeny. Co se tyka Carrery, tak to je poznat hned, protouze ten benal ma jine vlastnosti pri spalovani. Samozrejme to ma i trochu narust potom po vycisteni motoru, ale to je nepatrne. A hlavne kdyz mas tezkou nohu na plynu tak to poznas na spotrebe. Celkem svizne se to rozjizdi i za 16, 20 a 25. coz s 95 nemas sanci dosahnout. S tim je to tak za 35 a jeste je to zdechle. Samozrejme nesmis cekat zazraky, ale je to poznat. Kolikrat se muzu pri rozjezdu srovnat i s 2 litrem. Satci jen dobre radit.. na silnejsi to nema a nikdy mit nebude. Trilitr ti da na prdel vzdycky :-). A za sebe muzu rict, ze se mi Carrera 100 vyplaci. Je drazsi, ale cestu co jezdim kazdy tyden, tj. Zlín - Sedlčany (asi 325 km, děkám na jednu nádrž tm i zpět, což se mi s 95 nikdy nepodařilo. To jsem jezdil za nadrz a asi tak 2 - 3 litry navic. (mozna i neco vic)

Odkaz ke komentáři
Paráda díky moc :rolleyes: tak jako kdyby to šlo z těch 100koní na těch 120-130 tak to by bylo dost znát.to Máš 20% - 30 % což je docela dobrý u takhle slabšího motoru. Neměl by jsi třeba odkazy kde se soustředěj na škodovky nebo ti to udělal kdekoliv kde to dělaj? Až na ten vejfuk to neni taková pálka. Ten chip na míru si nějak nedokážu představit když většina tvrdí, že to u týhle motorizace nejde :rolleyes:

Pokud auto posadíš níž tak bude líp sedět a mělo by mít i menší odpor ne?jenže zas ty naše velký patniky a silnice ;) z toho rs by to šlo ale nad tím jsem taky uvažoval.

Pak jsem ještě slyšel se bavit mechaniky u kámošový octy (je to teda u 74kw) o turbu :) ale to je asi jiná to bych chtělo asi daleko víc věcí překopat kdyby tam chtěl dát T z 1.8 octy.

Na turbo z 1,8 pozor. nemám osobní zkušenost, ale dost se to sere. kámoš má origo 1,8 a není sám kdo na tuto motorizaci nadává. to jen tak pro upřesnění. Mně by se hodně líbil 6q nqa dáklnice. aby toauto nehnalo na těch vysokých otáčkách. psal jsem to už jako jedno téma. Možná že by to šlo to tam dát z O II ale nemám kámoše co by se tím zaobírali a v normálním servisu když na ně s něčím takovým příjdeš, tak akorát ohrnují nos.

Odkaz ke komentáři

Jojo to téma jsem zrovna pročítal na ten 6gang. Tuším že při 150/km tam je snad 4500-5000 otáček co?Jo to už řve a má vysoký otáčky ta 6 by to posunula to určitě ale jestli se to za ty prachy vyplatí a zaplatí. S tim turbem....to jsem jen slyšel tak jsem to sem napsal :rolleyes: já zatim neslyšel že se sere pokavat se k tomu chováš slušně tak by ti snad hned tak odejít nemělo. Táta na jednom najel zatím 168tis a furt drží. Jen mě tak teoreticky a finančně zajímalo co by to obnášelo ;) finance bych na to stejně neměl, ale snít můžu dál :) mě jen zajímalo jestli je to tak vekej rozdíl a těžký u 1.6 a 1.8. jasný jiný svody parohy a tak.

Tak já tu carreru zkusim. A co šel víííí paver 100oktanovku? :rolleyes: ten jsi nezkoušel?

Tu hadici jsem napojil na tu výpust z airboxu jak koučí za levym přednim světle....zbytek omotal páskou ale prej neni špatný zksuit tam nechat mezeru aby si to bralo vzduch pokavat by ho to mělo málo. Ale ten vzduch by tam ted měl jit pod tlakem z nárazniku takže by ho měl mít motor dost a studenej. Jenom jsem musel ohnout klakson abych ji tam dostal. A asi 2 je ohnuta.

Já zatim jezdim na tu 95 a najel jsem na nádrže vždycky mezi 740-850km což taky neni špatný.

Odkaz ke komentáři
u 1,6 to ztezka pujde. Nejde udelat zazrak. Naprve prived cerstvy a pokud mozno hladnejsi vzduh do sani (pokud mozno s co nejmene ohybek a zakrut), a to z materialu ktery udrzy ten chladny vzduh. SPortovny filter urcite pomuze al jen malo. Doporucuji jenom sportovni vlozku do original skodovackeho telesa filtru, akorat odstranit z nej ty drobne zalisky. Negde jsem slisel ze 1,6-tka ma tovarne perfektne udelane sani a ze pro dalsi vykon neni treba udelat nic krom vymene filtru. Pak muzes vylestit sani, saci a vyfukove kanaly v hlave valcu, montaz sport.ladenich svodu uricte da hodne, ale pak zalezi na tom jak ty to udelaji aby to nebylo hlucne jako zavodni auto. Pak sleduje demontaz stredniho dilu vifuku, pokud mozno katalizatoru a na konci samotny ladeni vifuk. Ten vyfuk Layting co tet mas, spise kvuli tem 4 koncovkam moc neprida, chtelo by to vypocitat presne co motor potrebuje. Do motoru jeste muzes nacpat sport.svicki, zlepsi to trochu hod motoru a pomuze pri visich otackah (bude lepe spalovat benzin). Pak uz zustava samotny chip (u kterecho pokud je udelan profikem, nemusim mit starost ze Ty auto nedojede). npr. u SportMotoru zvisuji vikon Tvicho motoru na 115ks coz urco lze poznat za jizdy - hlavne pri nizsih otackah. Jeste lepsi je "chip na miru" ktery v sobe bude myt vsehni pred tim udelane modifikace - tim dostanes vice koniku ale je trochu drazsi. To je vsehno co bych na Tvem miste udelal, a aby to nemnelo vliv na zivotnost motoru. Odhad je zhruba 125-130ks a takovych 155-160Nm, coz su sluzne hodnoty na 1,6-ku. Cena? hm, samotnej chip cca 5-10.000kc, komplet vyfuk s ladenimy svody cca 10-20.000kc, filtr cca 2000 kc, svicky 1500kc, lesteni hlavy cca 1000kc.

Ja osobne bych radsy udelal neake modifikace na podvozku (z RS-ka), vzadu kotouce a vpredu vetsy (treba z RS-ka), predni a zadni seleny od modelu Golf R32 nebo Seat Leon Cupra, silnejsi stabilizator z Leonu V6 Cupra, pro lepsi pocit z rizeni ridici tyc z modelu Golf R32.

Zadni napravu a tlumice s pruzinama jdu tedka menit, tak jsem zvedavy co to udela. Dam to do RS. Zadni napravu mam z 1,9. (2006) tak jsem zvedavy. Nevim jestli ty tzv. sportovni svicky budou mit takovy ucinek, ale nechces rict jakou znacku? A toho filtru taky?

Odkaz ke komentáři
No to jsem pochopil, jak to zhruba je, ale nevim kam to mas napojeny. Co se tyka Carrery, tak to je poznat hned, protouze ten benal ma jine vlastnosti pri spalovani. Samozrejme to ma i trochu narust potom po vycisteni motoru, ale to je nepatrne. A hlavne kdyz mas tezkou nohu na plynu tak to poznas na spotrebe. Celkem svizne se to rozjizdi i za 16, 20 a 25. coz s 95 nemas sanci dosahnout. S tim je to tak za 35 a jeste je to zdechle. Samozrejme nesmis cekat zazraky, ale je to poznat. Kolikrat se muzu pri rozjezdu srovnat i s 2 litrem. Satci jen dobre radit.. na silnejsi to nema a nikdy mit nebude. Trilitr ti da na prdel vzdycky :-). A za sebe muzu rict, ze se mi Carrera 100 vyplaci. Je drazsi, ale cestu co jezdim kazdy tyden, tj. Zlín - Sedlčany (asi 325 km, děkám na jednu nádrž tm i zpět, což se mi s 95 nikdy nepodařilo. To jsem jezdil za nadrz a asi tak 2 - 3 litry navic. (mozna i neco vic)

to chces rict ze mas o 2-3 l/100 km min s carrerou nez s 95???

Odkaz ke komentáři
Zadni napravu a tlumice s pruzinama jdu tedka menit, tak jsem zvedavy co to udela. Dam to do RS. Zadni napravu mam z 1,9. (2006) tak jsem zvedavy. Nevim jestli ty tzv. sportovni svicky budou mit takovy ucinek, ale nechces rict jakou znacku? A toho filtru taky?

Jo filter muze bit K&N, nebo Green Filter (este tam muze bit, asi BMC, Dragon). Např. svíčky Denso Iridium.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem psal Cimbu. Doporučil mi si nechat odstranit tu prodlevu + u Exel motor mechanickou úpravu kolem 10tis ve spojení s Cimbu to prej bude dělat dobrotu. Těm jsem tam taky psal tak pak napíšu co mi dali vědět. At máte představu kolegové 75kw, že u nás taky něco málo jde udělat :)

Odkaz ke komentáři
to chces rict ze mas o 2-3 l/100 km min s carrerou nez s 95???

To je na nadrzi. Neni to na 100. To by byl zazrak a kazdy by to kupoval ne? Co se tyka toho Shellu neni zly, ale mne prijde trochu horsi nez ten OMV, ale muze to byt jen osobni pocit. A navic Shell je drazsi.

Odkaz ke komentáři

No na to že nejsem příznivcem laminátu tak mám přední naraznik no :lol: ale co. Někde jsem na sbazaru viděl carbonovou kapotu za 8tis. Taky mě nenapadá co odlehčit.....vyndat rezervu :) ale to neni dobrej nápad asi..jedině vozit tu sadu na opravu kola na dojetí. Nebo kola z lehký slitiny. Já mám ty svoje 17 těžký jak kráva. Kámoš má na bávu 18 a jeho 4 jsou těžký skoro jak moje jedno :palec: Ted dojíždim 95 nádrž tak tam šoupnu tu carreru a napíšu když jsem jezdil rok na 95. Ted tu u nás stojí 32kč což mi je docela líto za to to dát :lol:

Odkaz ke komentáři
No na to že nejsem příznivcem laminátu tak mám přední naraznik no :palec: ale co. Někde jsem na sbazaru viděl carbonovou kapotu za 8tis. Taky mě nenapadá co odlehčit.....vyndat rezervu :rolleyes: ale to neni dobrej nápad asi..jedině vozit tu sadu na opravu kola na dojetí. Nebo kola z lehký slitiny. Já mám ty svoje 17 těžký jak kráva. Kámoš má na bávu 18 a jeho 4 jsou těžký skoro jak moje jedno :angry: Ted dojíždim 95 nádrž tak tam šoupnu tu carreru a napíšu když jsem jezdil rok na 95. Ted tu u nás stojí 32kč což mi je docela líto za to to dát :)

To jo, ja taky hledam kde je to ya nejakou slusnejsi cenu. Obcas najdu. Ale mam pocit ze se mi to vyplaci.

Odkaz ke komentáři

Hodil jsem tam tu Carreru a nějak mi to nepřijde jako změna. Možná že to nepatrně jde líp do otáček, ale fakt nějakej rozdíl to neni možná to chce s tim naject víc než půl nádrže. Copak se na tenhle motor nedá udělat něco jako např u feldy? Ostrá vačka nebo tak něco? Co ale nesníží žívotnost motoru? Že by tohle byla fakt verze motoru s kterou se nedá nic dělat?Za přijatelnou cenu....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...