Přejít na obsah

Zvýšenie svetlej výšky octavie I 4x4

Guest Vojtik

Doporučené příspěvky

Zaravím borci, prosím Vás o rady ako zvýšiť svetlú výšku octávie.

Vlastním octaviu combi collection 4x4 r.v.2002. Kúpil som si štvorkolku hlavne preto, lebo by mala byť vyššia ako normálne octávky, ale mám pocit,že táto moja nie je a potreboval by som ju zvýšiť.

Jedná sa mi hlavne o prednú časť.

Niečo som pozisťoval na nete, dávajú sa podložky pod struny, ale našiel som len obchod kde sa dajú kúpiť podložky na octávku 1,5 cm a to sa mi zdá veľmi málo.

Predok potrebujem zvýšiť minimálne o 4cm.

Ešte ma napadla schodnejšia varianta, ale nevie mi v tom nikto poradiť.

Dať tam struny z iného auta, napr. z Passata, alebo Sharana, tie by mohli byť o závyt vyššie, len nievem či by pasovali.

Tak ak máte nejaké skúsenosti a radi tak poradte.

Dík

[/color]

Odkaz ke komentáři

Z Passat-a a Sharan-a tam ucite nepujdou, a i gdyz by mohli dimenzemy se vejit tak tam uchity urcite ne budou stejne.

Kazda Octavka 4x4 je vissi nez klasicka za nejakih 1,5cm. Taky jsem videl hodne Octavek 4x4 ktere jsou o jen malo vissi nez klasicke, ale zato jsem ih videl hodne ktere jsou doslova jako Jeep. Ja bych to udelal takhle: v servisu (nebo doma) bych proveril v jakem jsou stavu ty horni ulozeno tlumicu perovani, oni totiz kdyz otkazou poslusnost tak je auto o chodne niz k zemi. Nez jsem ih vymenil, tak jsem skrtal podvozkem a hlavne naraznikem vsude, po vymene mam auto tak akorat vysoko. Poznas to kdyz zvednes auto na zvedak, aby kolo bylo volne, pak ho poradne pokusis stlacit nahoru, a jestly s nim docela lehce houpes nahoru a dolu, tak jsou ta ulozeni v prdeli. Pri vymene chledej v servisu ta ulozeni pro standardni octu ktera ma paket pro spatne cesty. (skoro kazda Octavia Tour kterou jsem tady v Cerne Hore videl ma ten paket pro spatne cesty a auto je az moc visoko od zeme). Druha moznost je vymenit stare za nove pruziny ale od tocho modelu s paketem pro spatne cesty. Zatim bych (pokud to nebude stacit coz neverim), namontoval ty podlozky coz dodavaji 1,5cm na visce. A pokud to take ne bude stacit (coz teda opravdu neverim), tak jeste mas moznost koupit pneu matiky 205/65R15 (ktere lze namontovat na seriove kola), dokonce s neakym chrubsim profilem (jako treba od Vraniku) a snad budes myt pokoj.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

jenom takova poznamka, nemam teda 4x4, ale mam z fabriky "podvozek pro spatne (dnes jiz standartni) cesty", coz by melo byt o tech cca 2,5 cm vejs.

no a kdyz jsem s tim jel stejnou strasu, jako pred tim svym pezotem 405, tak jsem to malem poslal na strechu, jak se to blbe chovalo!!! no a tim zacla moje anabaze tuneni, resp. tuzeni > podlozky pod kola predek 2,5, zadek 3 cm, tak to uz sedelo trochu, ale zase cumely ven kola! takze plasty na blatniky, nasledne i na boky aby nemeli fizlove pindy a ted z toho mam takovyho pseudojeepa! :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...