Přejít na obsah

ŠKODA KODIAQ


Doporučené příspěvky

Vitto: ta disproporce při pohledu zezadu bude u skoro u každýho SUV, jsou vyšší, ale Kodiaq tak vysokej není a hodně záleží na kolech. Když jsou větší s širšíma gumama a menším ET, aby nebyly tolik zalezlý, tak vypadá i zezadu dobře. Hlavně jsem u Kodiaqa zjistil, že mu většina fotek škodí. Každý den si ho prohlížím v různých barvách a líbí se mi víc a víc. A pokud nechceš, aby vynikla disproporce, tak bych volil černou magickou metlu, na Kodiaqu vypadá nádherně.

Odkaz ke komentáři

surfman : no mně se právě nejvíc líbí bílá a červená (ta zatím myslím není), ja když se podívám na tiguana nebo touarega, tak to tak videt neni, ale u kodiaqa mně to bije do očí při pohledu přesně zezadu. Ateca potažmo nový Yeti to mají také, ale ne tak výrazně.

 

musím si ho pak půjčit, až opadnou za nějaký půlrok novináři a uvidíme :)

Odkaz ke komentáři
Výsledky Auta roka na Slovensku 2017


Poradie ---- Model ---------------- Počet bodov

1. ------------Škoda Kodiaq-------- 108

2.------------ Peugeot 3008 --------75

3.----------- Citroën C3 -------------64

4.----------- Toyota CH-R---------- 38

5.----------- Hyundai Ioniq ---------32

6.----------- Kia Niro -----------------31

7. -----------Alfa Romeo Giulia ----27



Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

to oni umí výborně, vyzvou i superba vs 20 let staré sporťáky.... pak se mě plno lidí diví, že si z mbéčka dělám jenom srandu :D

 

http://www.autorevue.cz/video-skoda-superb-je-rychlejsi-nez-ferrari-porsche-i-lotus

 

 

jako srovnávat kokodáqa s pořádnými terenáky, tak to je fakt velká zoufalost. Za chvíli ještě prohlásí, že range rover je vlastně krám...

Odkaz ke komentáři

Tak Disco je taky leštěnka, to je jasný. Otázkou je, co vlastně armáda požaduje, nějak nevěřím tomu, že by chtěli UAZy nebo Defendery nahrazovat SUVčkama. To by si moli koupit rovnou oktávky, protože kodiaq toho v terénu v zásadě víc nenabídne. Ale dokázal bych si představit, že se škodovka vetře třeba do vozového parku vojenské policie, jako doprovodné vozidlo pro silniční přesuny armádních konvojů nebo tak něco.

Odkaz ke komentáři

především Defendra nevyzve, ten už se rok nevyrábí, takže nevidím nic špatnýho na tom, že tam přihlásily Kodiaqa. Discovery je už taky pseudoteréňák, a Land Cruiser bude stát jednou tolik. Ale uvidíme.

 

a pochybuju, že si armáda bude kupovat Range Rovera.

 

ale, ale, neblázni ...

 

chápu, že děláš ve fabrice, ale nazývat Kodiaq terénním autem je zvrhlost .... od kdy jsou terénní auta s haldexem? trochu soudnosti přeci ...

ano, ať si to koupí generálové na normální ježdění, ale ať to neskrývají za armádní teréňák, když už to tak chtějí :rolleyes: a hledají důvody

Odkaz ke komentáři

Možná na to koukáte příliš postaru - když přicházely Tatry 810, taky spousta zpátečníků kňučela, že to není ani Tatra, že to má pevné nápravy, spoustu elektroniky a po vyloupnutí znaku na volantu Tatry je tam kosočtverec, jenže armáda v míru není jen bojiště rozježděné tanky a rozstřílené dělostřelectvem, ale spousta normálních přepravních úkolů, na které se 810 hodí velmi dobře (a kam se na ní hrabe PV3S, s tu by asi nikdo z Rakovníka do Nového Jičína jet nechtěl...)

A zrovna tak je to s osobáky - není za každou cenu a na každou věc potřeba plnohodnotný pancéřovaný teréňák. Tohle třeba pochopili v NL a nakoupili pro běžné úkoly na domácím území Amaroky.

Takže jedinou skutečnou překážkou Kodiaqa bude zpátečnictví a možná ještě závist, že by si vojáci měli vozit prdel v něčem lepším než půlka populace.

Odkaz ke komentáři

Jasný, já se jen divím, proč to neřeknou rovnou, že potřebují auta na běžný každodenní komfortní dálniční přesuny křížem krážem republikou. Což mimochodem splní každý osobák, na to není potřeba ani SUV, ale to je jedno.

 

Já se směju hlavně těm titulkům "Mladoboleslavská Škodovka by se s novým terénním vozem Kodiaq ráda probojovala do armády" nebo výroku místopředsedy sněmovního výboru pro obranu „Škoda Kodiaq je moderní vozidlo do středně těžkého terénu". Asi pražák považuje za terén pověstné 4 cm sněhu před muzeem :D Teda nechci polemizovat nad tím, jak armáda definuje středně těžký terén, ale já bych si pod tímhle pojmem představil aspoň Tuarega na vzduchovým podvozku, s redukcí a uzávěrkami.

 

Nebo třeba ty Amaroky, což je myslím ideální volba. A nemusí to být Amarok, může to být Navara, L200 nebo D-MAX, prostě jakýkoliv pick-up. Zvládne komfortní přepravu po silnici, zvládne ten středně těžký terén a mělo by to být konstrukčně relativně robustní auto. Za mě ideální volba.

 

Ale jako pokud bude mít armáda pocit, že její požadavky splní Kodiaq, ať si je koupí, aspoň budou mít práci naši dělníci a podpoří to naši ekonomiku :)

 

PS: Celkem by mě ale zajímala jiná věc, která se tak úplně netýká tématu Kodiaq. Jestli armáda kupuje (musí kupovat) standardní homologovaná vozidla splňující např veškeré emisní a bezpečnostní předpisy, nebo mají výjimky? Tak nějak tuším, že výjimky snad budou, protože bych si asi nedokázal úplně přestavit, že se při plnění obranných úkolů (pokud by na ně došlo) bude řešit regenerace DPF, doplňování Ad-blue a podobný hovadiny. Nebo se pletu? :o

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dnes som mal moznost si ho vyskusat. Vybava style + 3 akcne pakety. Motor 140kw. Auto ako celok je super. Podvozok s dcc dostatocne pohodlny a vnutorny priestor taktiez bez vyhrad. Nazivo vyzera ovela lepsie ako na obrazku. Jedine co by som skritizoval je motor. Pre mna velmi slaby. Pocitovo ako 1,6 tdi v octavii. Pre mna jasna volba 2,0 tsi a potom urcite chip. Pockam este na verziu sportline a urcite ho objednam pre manzelku, nech uz to ma spotrebu aku chce.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...