RiderPaul Odesláno Prosinec 12, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2009 Ahoj Škodováci, mam otázku ohledně mého Vozu Škoda Octavia 1.6GLx rv.97, nedávno jsem zjistil že za studena mi někdy (často) škube, když prošlápnu plyn, vůbec nereaguje naopak mi otáčky spadnou dolu a skoro to chcípne. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Škoda servis si neví rady! Dále jsem zjistil dnes dne 12.12.09', že mam docela někdy ztrátu výkonu na svém voze, nemohlo by to být zapříčiněno, že jsem někde ztratil nádech z přední masky do vzduch.filtru? Jelikož teď je to bez nádechu na vzduch, pouze to sosá z motorového prostoru! Slyšel jsem že to může dělat neplechu a to nemluvím o tom, že při pořádném zátahu na rychlost, mi to žere díky toho nádechu tak 12litrů Když jedu tak do 90km/h spapá si to nějakých 6,8 a méňě! do 120km/h 10litrů! Nad 120, už je to tank, je to normální? Nejeto mám 191tisíc, nový motorový olej! Děkuji za Vaše odpovědi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 12, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2009 Chtělo by to hodit na VAG, jinak může být problém v škrtící klapce (špinavá=vyčistit), váze vzduchu, svíčkách (kolik mají najeto?), zapal. kabelech apod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Prosinec 12, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2009 Ten nádech sem tam neměl vůbec...mám teda ale 75kw....dejchalo to normálně z motorovýho prostoru.Ale zkus tu šk.klapku taky mi to dělalo s otáčkama ale nepatrně ted už to nedělá vůbec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 12, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2009 Chtělo by to hodit na VAG, jinak může být problém v škrtící klapce (špinavá=vyčistit), váze vzduchu, svíčkách (kolik mají najeto?), zapal. kabelech apod. Abych nelhal, svíčky mají najeto asi 15tisíc =o Ale pokud se nepletu, dělalo to již předtím. Co se týče škrticí klapky, byla čištěna nedávno a byla čistá, jelikož jezdím na LPG a ta moc nešpiní části motoru. Určitě bych nehledal závadu na LPG systému, jelikož auto se chová stejně na Benzín tak i na LPG. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jeřáb Odesláno Prosinec 12, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2009 Jak píše KONNY, VAG je nutné. To že si nevědí ve Škoda rady, je normální. Tyhle závady a nespokojené zákazníky ze Škoda řešíme normálně. Zatím naštěstí k jejich spokojenosti. I když někdy to jsou zámr.., jako čert. Jinak klapka může být čistá a přitom současně vadná! Bez diagnostiky to je o ničem. Zjisti co to píše a hoď sem protokol a pak můžeme laborovat dál. A pozor, pokud nic diagnostika nenapíše, tak to neznamená, že je vše po elektronické stránce v pohodě. Až Ti jí někdo bude dělat, tak ať zjistí komplet náběhy všech čidel, akční členy, atd...je toho hodně a načíst pamět závad bohužel nestačí. Jinak ten nádech na vzduch s tím nemůže mít spojitost. Máš tam bohužel jednoznačně jiný problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 12, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2009 Jak píše KONNY, VAG je nutné. To že si nevědí ve Škoda rady, je normální. Tyhle závady a nespokojené zákazníky ze Škoda řešíme normálně. Zatím naštěstí k jejich spokojenosti. I když někdy to jsou zámr.., jako čert.Jinak klapka může být čistá a přitom současně vadná! Bez diagnostiky to je o ničem. Zjisti co to píše a hoď sem protokol a pak můžeme laborovat dál. A pozor, pokud nic diagnostika nenapíše, tak to neznamená, že je vše po elektronické stránce v pohodě. Až Ti jí někdo bude dělat, tak ať zjistí komplet náběhy všech čidel, akční členy, atd...je toho hodně a načíst pamět závad bohužel nestačí. Jinak ten nádech na vzduch s tím nemůže mít spojitost. Máš tam bohužel jednoznačně jiný problém. Dobře, zítra pojedu na kompletní VAG celého auta, od prvního čidla až po poslední drátek co existuje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 13, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2009 Tak byl jsem na kompletním VAGU a vůbec mi to nenašlo žádnou závadu, kromě chyby v centrálním zamykání zadních řidičových dveří. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jeřáb Odesláno Prosinec 13, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2009 Tak byl jsem na kompletním VAGU a vůbec mi to nenašlo žádnou závadu, kromě chyby v centrálním zamykání zadních řidičových dveří. Divné a proběhlo měření a laborace s diag? Jak jsem psal, vyčíst pamět často jen nestačí. Taková velká diagnostika trvá třeba i hodinu... Tohle škubání často nezpůsobuje mechanická závada... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Prosinec 13, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2009 Můj člověk na diagnostiku asi takto až do hloubky neumí.. Někdo z okolí Ostravy, kdo by mi tuto diagnostiku udělal? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Prosinec 13, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2009 PAVLE U VRÁNY JSOU TROTLI KDYŽ JSEM TAM BYL SE SVOU PŘEDCHOZÍ OCTAVII TAKY MI TO ŠKUBALO A KDYŽ JSEM CHTĚL PŘIDAT PLYN, TAK ŽÁDNÁ REAKCE A JAK PÍŠEŠ SKORO TO CHCÍPLO. BYL JSEM TAM ASI 4X .....PRVE MI ŘEKLI ŽE JE VADA VE SVÍČKÁCH NEBO V KABELECH, VYMĚNIL SEM A NIC STÁLE TO ŠKUBALO PO DRUHÉ TO ZASE BYLA LAMDA SONDA, VYMĚNIL SEM A NIC. PO TŘETÍ MI ČISTILI ŠKRTÍCÍ KLAPKU,PRÝ TO UŽ NEDĚLÁ A JE TO V POŘÁDKU......UJEL SEM ASI 10 KM A MÁLEM MĚ TREFIL ŠLAK.....ŠKUB ŠKUB :D PO ČTVRTÉ MI ŘEKLI ŽE ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA JE ČISTÁ JAK SLOVO BOŽÍ A ŽE NEVÍ CO BY TO MOHLO DĚLAT :o A TO UŽ MI DOŠLA TRPĚLIVOST. ZAJEL SEM DO JINÉHO SERVISU A ZA 4 HODINY MI VOLALI ŽE JE AUTO OPRAVENO......ZÁVADA ŠKRTÍCÍ KLAPKA......U VRÁNY MI JI SICE VYČISTILI, ALE JENOM Z VRCHU :( VŮBEC SE NEOBTĚŽOVALI JI VYMONTOVAT A VYČISTIT JÍ I ZE SPODU, BYLA ZASRANÁ JAK JETEL. TAK TO JE MOJE ZKUŠENOST S AUTORIZOVANÝM SERVISEM :o DĚKUJI NIKDY VÍCE 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Prosinec 13, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2009 (upraveno) Mě by už do autorizovanýho servisu taky nikdo nedostal Využiju vždycky tátovýho kámoše mechanika a tady z fora Jeřába a Martina.RS :o (toto není placená reklama :D :o ) a nebo sebe ale to většinou končí výměnou víc dílů než to původně bylo třeba :( Upraveno Prosinec 13, 2009 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest milo Odesláno Prosinec 31, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 31, 2009 Ahoj Škodováci, mam otázku ohledně mého Vozu Škoda Octavia 1.6GLx rv.97, nedávno jsem zjistil že za studena mi někdy (často) škube, když prošlápnu plyn, vůbec nereaguje naopak mi otáčky spadnou dolu a skoro to chcípne. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Škoda servis si neví rady! Dále jsem zjistil dnes dne 12.12.09', že mam docela někdy ztrátu výkonu na svém voze, nemohlo by to být zapříčiněno, že jsem někde ztratil nádech z přední masky do vzduch.filtru? Jelikož teď je to bez nádechu na vzduch, pouze to sosá z motorového prostoru! Slyšel jsem že to může dělat neplechu a to nemluvím o tom, že při pořádném zátahu na rychlost, mi to žere díky toho nádechu tak 12litrů :) Když jedu tak do 90km/h spapá si to nějakých 6,8 a méňě! do 120km/h 10litrů! Nad 120, už je to tank, je to normální? Nejeto mám 191tisíc, nový motorový olej! Děkuji za Vaše odpovědi. skus prečistiť snímač váhy vzduchu ktorý je na sacom potrubí pri filtri 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RiderPaul Odesláno Leden 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 1, 2010 Až bude hezčí počasí tak se na to podívám ;) Ještě nechám vyměnit svíčky, jelikož mi teď jedna praskla, takže nebudou zase tak ty BOSH kvalitní :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 2, 2010 Sdílet Odesláno Leden 2, 2010 (upraveno) Až tam budeš dávat nové svíčky, tak tam dej NGK BKUR6ET-10 (toto jsou originál svíčky, které doporučuje škodovka pro tento motor) Upraveno Leden 2, 2010 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.