Přejít na obsah

nep_ap

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

nep_ap's Achievements

0

Popularita

  1. nep_ap

    Chiptuning

    Jj. Bylo to vidět na diagnostice. Respektive grafu hodnot z váhy vzduchu. A také na křivce výkonu. (a kroutícího momentu) Kdy (asi) po 2500ot. Jako by váha vzduchu nevěděla jaké hodnoty poslat řj. A tak výkon sice mírně stoupal, ale v sinusoidách. Za jízdy se to projevilo (v těch ot) mírným cuknutím. Dál ale auto zrychlovalo. I když servis tvrdil, že je vše ok. Mě se to nelíbilo. Proto jsem trval na diagnostice motoru před úpravou.
  2. nep_ap

    Chiptuning

    Zdravím. Situace následující. Díky špatné váze vzduchu motor před úpravou disponoval výkonem 95hp. (Zdálo se mi, že auto hůře jede. Servis tvrdil, že je vše OK.) Problém vyřešen na místě. A nárůst výkonu na pěkných 135hp. Cca 100kW a 303Nm. Spojka bez problémů těch pár koní navíc zvládá. A brzdy? Můj styl jízdy se nezměnil. Auto je ale krásně živé. (Jako by přišlo o půl tuny.) V kopcích není potřeba podřazovat (aby se motor “netrápil“). Původních 235Nm je k dispozici už ve 1450 ot. A předjíždění je otázkou chvilky. Tudiž i tzv.“závodníci“ mají smůlu. 150(km/h) je tam hned..) Takže. Moje velká spokojenost. Úprava splnila moje očekávání. A mohu určitě TDiFun doporučit. Individuální přístup i profesionalita. Díky za pomoc…
  3. nep_ap

    Chiptuning

    O jednohmotě jsem přemýšlel. Ale, nakonec jsem byl “přesvědčen“ o tom, abych tam dal to, co tam patří. Z nějakého důvodu tam přece je. Brzdy jsou “lepší“ ale rozměrově stejné, jako série. Auto nestavím na okruh. Má cestovní rychlost je 50/110/140. Dle GPS (tachec dost zkresluje). Tudíž, brzdy mě nikdy nezklamaly. A spojku budu řešit, až stíhat nebude. Pokud nedojedu auto, můj styl řízení je dost pohodový. Poslední dobou ale narážím na spoustu “závodníků“. Co berou můj pokus o předjetí, jako výzvu k závodu. A proto jsem se rozhodl, dodat trošku toho výkonu. Protože ve vyšší rychlosti zkratka chybí. Díky všem zúčastněným za pomoc. Zkusím se obrátit na TDI Fun. Také jsem o nich slyšel. Jen jsem chtěl mít jistotu dobře odvedené práce. A dám vědět jak to dopadlo…
  4. Zdravím. Po letech jsem si řekl, že s narůstajícím provozem to chce změnu. A co jiného by prospělo ke zlepšení každodenní zácpě, než navýšení výkonu. ) Auto má za sebou (doufám) poctivých 280 tisíc. Ale, je v dobré kondici. Navýšení výkonu prý snese (tvrdí servis). A já jsem za jedno. Nemohu se však rozhodnout, na koho se obrátit. Přemýšlel jsem o X Tuningu. Ale posledně mě zaujala nabídka Profi Chiptuningu. A uvítal bych spíše Brno, než Prahu. Máte nějaké zkušenosti…? Doporučení…? A kam mám až nechat zvýšit výkon. A co si pohlídat…? Díky za info. Aleš - Hrdý majitel octy už 8 let. A neměnil bych. 2003/81KW
  5. Zdar. Koupil jsem kola: 7x16 ET35 k tomu pneu 205/55 R16. Z kšeftu mi volali, že by mohly drhnout. Je to možné? U 16´ by mě to nenapadlo. - Octa 2003 81kw combi. Díky
  6. Nějak takto podobně jsem to kdysi taky opravoval. Bohužel se mi zasukovalo lanko, musel jsem ho vydělat, a zpátky navinout. To se mi moc nepovedlo. I když vše fungovalo dobře, při stahování a vytahování, vyluzovalo zvláštní zvuky. Nakonec jsem sehnal orginál z bazaru za 150,-.
  7. Já přehušťuji pneumatiky odjakživa. Menší odpor, nižší spotřeba, a vyšší rychlost. Samozřejmě počítám s tím, že v zatáčce či na mokru, mě moc nepodrží. Ale, zase nejezdím jako debil. Žádné středové či jinak defektní sjíždění jsem nezaznamenal. Ten Svět motorů mi také prošel rukama, vím že mám dva, ty nekvalitní (nepoužívám je, ani nevím, kde jsem k nim přišel). Ale už nevím, který si pořídit. Kladně byl hodnocen ten z Auto Kelly, ale byl dost drahý. Nějaká jiná volba …?
  8. Mám opačný problém. Při otevření dveří řidiče se nerozsvítí ani vnitřní světlo, ani dveřní, ani kontrolka dveří. Zkrátka auto neví, že jsem otevřel. Na co se mám mrknout? Dík.
  9. Chtěl bych si zkrášlit interiér svého vozu. Oficiální dekor je dost drahý (za pár samolepek), a co víc, v hliníku k nesehnání. Tak se chci zeptat, zda někdo nevíte, existují nějaké šablony, podle kterých bych si je dokázal vyrobit sám? Nechci použít sprej, je na trvalo, a výsledek nemusí být dokonalý. Stejně, když díl vymontuji, a budu jej obkreslovat, či obřezávat. Se dílo nemusí povést. Jestli ne, poraďte, kde bych sehnal komplet (asi 14dílů) dekor přístrojové desky - klimatronic ALU Škoda Octavia rok výroby 8/00-04. Dík za pomoc.
  10. Já jsem pro úpravu vozu všemi deseti. A připadá mi mnohem lepší, mixovat díly z jednoho typu auta (př. Octavia), než na něj věšet japonské, či jiné, které k autu prostě nesedí. Málo která Octavka vypadá s velkýma spojlerama dobře. Tak jedna ze sta. Ale nárazník z RSa na 1.9, nikoho nepohoršuje. Sám přemýšlím nad interiérem (z RSa). Libý se mi, tak proč ne? K tématu: Nad těma odrazkami jsem taktéž přemýšlel, nebyl jsem si jist, jak to tam bude vypadat, ale podle fotek, opravdu, jako pěst na oko. Když už, tak asi nárazník i s odrazkami. Dík za radu.)
  11. Zdravím. Mám podobný problém. V dnešním provozu, kdo ne? Lak vypadá moc pěkně, ale bohužel v zimě schytal pár kamínku. Z parkovišť má také několik škrábanců. Důlek na lemu (netuším, kde se tam vzal) A při bližším ohledání, pátým dveřím v oblasti pod oknem, a kolem lišty osvětlení RZ, by také chtělo pomoct. Sám bych se do toho raději nepouštěl, z osobní zkušenosti, z předchozího vozu. Na tohle nemám nadání. Tak bych se chtěl zeptat, zda by mi někdo z vás, neporadil, kde by mi mohli pomoc. Okolí Žďáru nad Sázavou, nebo přímo Brno. Hustopeče jsou už trochu z ruky. Rád bych věděl, jaké jsou vaše zkušenosti. Ať nevyhodím peníze za odfláknutou práci. Moc dík.
×
×
  • Vytvořit...