Přejít na obsah

pepetu

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele pepetu

  1. Když jsem měl 215000 tak mi v servisu měnili jen jeden vadný a teď mám 260 000 a všechny zatím OK.
  2. Nepíšeš jestli máš 4x4 nebo jenom na přední náhon. Pokud máš 4x4 tak nedoporučuji použít jednohmotný setrvačník.Vibrace se netlumí a ještě u 4x4 se přesouvají přes kardan až dozadu.Je to proto ,protože jednohmoťák neumí pochytat vibrace s dieselu.Taky je potřeba překontrolovat hardy spojku zadní, samozřejmě pokud máš 4x4. Podle zkušeností to je právě při přechodu 1800 až 2000 otáček.
  3. Nevím co přesně to může být.Ale pokud je přeskočen zub na řemenu spíš by měl motor menší výkon.Vstřik by to mohl být ale to mi nesedí když píšeš že bez zátěže tě to nepustí přez 3000 otáček a při zatížení píšeš že to jde.Někde jsem tady četl že bývá problém u těchto motorů od určité doby výroby s jedním válcem a dokonce utržení ojnice od kliky.Ale to by asi by ti asi klepalo.Určitě dej vědět co to bylo.Držím palce. Jo ještě jsem si vzpoměl při přechodu 2500 až 3000 ovlivnění chodu ovlivňuje EGR ventil, který slouží k vracení spalin.U motoru BXE vyrobené v roce 2006 byla chyba odchylka na tomto ventilu která způsobovala škubání při zmíněném přechodu.Řešilo se to přehráním softwaru v řídící jednotce pak problémy ustaly.To ti odhalí jenom u autorizovaného servisu.Platí to jenom pro motor 1.9 77kW BXE rok výroby 2006.
  4. pepetu

    jak na to

    Ahoj klikni na link , ale je to od roku 2004.včetně 4x4. http://www.ulozto.cz/soubory/Pepetu92/dokumenty/
  5. Těžko říct když do toho nemůžu šlápnout. Jestli funguje dobře tak to vypadá, že u staré spojky jsi měl unavené paprsky. Teď jsou nové a kladou větší odpor. Jinak pokud je zavdušněná tak buď nevypíná a nebo jde lehko a vypíná až na podlaze. Ještě mě napadlo kdyby použili špatný díly tak asi špatný přítlačák o jiném průměru a tím pádem musíš víc tlačit.Ale netuším jak by ho tam napasovali. U 1,9 77kW 4x4 je přítlačák přímo proti spojce bez vypínací páky.
  6. No pokud se nemýlím tak to je expanzní ventil od klimy. Mě se zase ozývalo takové přelévání kapaliny po vypnutí motoru z výfuků ventilace. To byl únik chladícího média a tím že ho tam bylo méně tak to dělalo takové zvuky. Pokud klima funguje bez problému tak bych se a to vykašlal. Teď to nezjistíš protože je zima. Jinak pokud máš automatickou dvouzonovku tak chybu poznáš , že ti levá strana nabíhá později a je déle teplá.
  7. pepetu

    Spojka

    Překontrolovat odvzdušnění spojkového válce. Pokud OK tak to už spojka má za sebou.
  8. Zdarec Teď jak je kolem 5 stupňů tak pokud jedu obcí 50 není 90st. ani po 11km. Pokud jedu po rychlostní cestě kolem 100km/hod tak 90st. už po 6 km. Mám klimatronik a mám nastavený automat na 22 st. a vlažný vzduch jde už po 2 km. cesty
  9. Mám 2006 stejnou jako ty a byl tam SACHS pr.240 V originále mi nabízeli jenom dvouhmot. setrvačník za 17 tisíc. Podle odkazů co tady nechali kolegové tak supr cena. Musí se měnit setrvák, lamela, přítlačák i ložisko které je jako monoblok s vypínacím ložiskem.
  10. Pokud máš obavy ohledně vody v oleji tak mrkni nejprve na vyrovnávací nádržku.Většinou dojde k průrazu mezi těsněním pod hlavou a tím ve většině případech se dostane i olej do vody.Zakalí se stěny nádržky.Pokud ne tak to zatím asi bude je vysrážená voda z krátké jízdy.
  11. Mám 4x4 OII 1,9TDI PD Nevím jestli je máte oba stejnou závadu to se mi nezdá.Pokud je vadný setrvačník tak na volnoběh bez zařazené rychlosi se auto buď třepe ale spíše se ozývají takové kovové zvuky.Jako popraskané pružiny které volně lítají sem a tam.Ty jsou součástí dvouhmotného setrváku a když se vytahají tak rachotí a to znamená urychlenou výměnu.U mě vydržel setrvačník 212 tisíc a ještě chvilku by vydržel.Ale už spojka zabírala hned u podlahy tak jsem musel měnit spojku tak jsem to nechal raději vyměnit.Vzhledem k ceně jsem šel ale do jednohmoty od Valea. Spojka teda spíše přítlačák je vytahaný.Lamela může být ještě dobrá.Setrvák se nejlépe pozná až se to otevře.Nesmí na něm být vůle.Jinak vyměň lamelu přítlačák a ložisko které pokud máš 4x4 je součátí vypínacího válce.Pozor na čipovaná auta často se zvýšeným kroutťákem zvyšuje větší přepínání pružin a taky teplota v motoru a dvouhmota se přehřívá tuk kolem pružin se vytaví a už to jede.Takže překontrolovat.U mě vydržela spojka 212 tis.Jinak originál z fabriky se u 4x4 často používá SACHS.Ale to se musí zjistit až podle vin kodu.
  12. Zdravím. Sice asi už pozdě, ale kdyby to bylo aktuálni tak si to přečti. Koupil jsem před půl rokem 4x4 II 2006.Koupil jsem to s tím že budu měnit spojku.Měla najeto 212 tis km a pozor ještě původní.Servis doporučuje už měnit setrvačník protože je vytahaný.Na dvouhmotu jsem neměl, protože jenom setrvačník SACHS, který tam byl stál 17tis k tomu a lamela plus přítlačák a vypínací ložisko které je i s pístem jako monoblok by stálo další desítku maezc.Sehnali mi Valeo kit jednohmotu a kompletně se vším mě to stálo 15 tis na místo 27 tis.Po výměně větší vibrace při nastartování nenastaly a ani při rozjíždění.U 4x4 ale vznikne ještě jiný problém.Netlumené vibrace ze spojky se projeví na kardanu a pokud není vpořádku tlumení vybrací na kardanu tak zadrnčí ze zadu při přechodu mezi 1800-2000 otáček.Takže teď mě čeká kardan. Jinak OK.
×
×
  • Vytvořit...