Přejít na obsah

bagr12

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

  • Poslední návštěva

bagr12's Achievements

0

Popularita

  1. ja mam long life , tj prodlouzeny interval, tj.30tis km nebo 2 roky a stejne budu menit po 15 tis. (30 tiś.bych tam olej nenechal ani omylem,ale ma to vyhodu,pro razitko do skodovky nemusim tak casto) Kamos z prace to ma stejne na Sharanovi - meni long life spec. olej ale striktne po 15tis. a max spokojenost.
  2. Oba muzes pouzit na pevny interval. Kdybys chtel promenny tak tento: VW 504 00 http://www.123-olej.cz/CASTROL-EDGE-FST-5W-30-1L
  3. bagr12

    LPG a chiptuning ..

    ja mel v Octe 1,6 75kw Tartarini a ihned pri objednani montaze se me ptali,jak jezdim. Ze jestli tomu davam,tak automaticky vetsi reduktor. Protoze meli pripad,ze manikovi co jezdil cihlu reduktor nestihal a pri tom to bylo na tu motorizaci delane (myslim jako kit od Tartarini primo pro 75kw Octu)
  4. Mě by ani nevadilo ten olej zacvakat,ale jakou mam jistotu,že ho opravdu vymění? Až pujdu na garančku,tak se chcu zkusit domluvit tam,kde u toho můžu být,teda jestli to půjde... A jak to vlastně je s autorizovanym servisem....musim do Skodovky nebo ne? Nekde psali,ze snad ani ne,ze proste dva roky zaruka je ze zakona ,ale nevim.
  5. Tak to nakonec dopadlo na 1,4 16V. Nebudu resit proc,je to na dlouho , nicmene po dotankovani par nadrzi a propoctech jsem ted na spotrebe 6,15 l/100 km. Coz si myslim OK na syrovej motor. Bo mam skladove auto,par veci bych chtel dodelat - uz jsem psa Vasovi co a jak a urcite jeho sluzeb vyuziji (az nasetrim). Ale jsenu vec bych chtle poresit hned a to dalkove ovladani zamykani (celtral tam je vcetne SAFE systemu). Skodovka prodava orig. sadu za 2600 (cca) , coz si myslim ze je OK. Je to v podstate jedna krabicka (jednotka) s dratama. Vite nekdo,kam se ty draty pripojuji? - Nemyslim konkretni konektory nebo tak,ale jestli se to taha do dveri k zamku,nebo jestli se to pripoji "uvnitr" auta na hlavni jednotku,kableaz apod. Bo do dveri by se me lozit nechtelo (spinac zamykani uvnitr auta pouzit nejde,nefungoval by SAFE system). Dik
  6. Ahoj,po pár měsících (spíše letech :-) sem píšu znovu. Důvod je jednoduchý - moje OI už pomalu ztrácí kondici a já hledám náhradu. PO všech možn´ých pro a proti bych chtěl nové auto a to Roomstera. Jediné dilema je ,jaký zvolit motor. Teď mám v OI LPG , takže bych potřeboval vědět,zda můžu očekávat od R. 1,4 16V v LPG stejné provozní náklady,nebo to bude "žrát" víc . Má někdo zkušenost?Nemusí nutně s LPG,ale kolik to žere v Roomsteru. U 1,2TSi (uvažuji ten 63kw) jsem našel pár příspěvků o spotřebě a neměl by být problém se dostat pod 6 litrů. Opět - může to někdo potvrdit , nebo vyvrátit? Potřebuji si propočítat,zda se investice do LPG vyplatí (Tartarini 29tis.Kč , jiný bych nechtěl ; a to nemluvim o ztrátě záruky na motor) Ročně najedu 18-20 tis.km , jezdím takovou trať a takovým stylem,že mám vypočtenou spotřebu na OI 8,07 litru LPG/100km + 500Kč benzin každý měsíc. (toto píšu pro představu,jak se bude s novým autem zacházet) Díky všem
  7. Tak jsem se v pátek do toho pustil a vzal to komplet = rozovdy,vodni pumpa,tesneni na sani,gufera na ventilech. Jestli prestane brat olej ukaze az cas,nicmene uz nezustava viset v otackach po startu. Nezaznamenal jsem zadny problem,ale podruhy uz bych to nedelal,je to strasna prace. Jeste bych rad podekoval clenovi "stihacka" za zapujceni "tlakovaciho" pripravku,bez ktereho by to neslo. Tak praci zdar.
  8. jestli to chapu spravne,byl bys ochoten mi tu redukci vyrobit? kdyz tak pisni SZ Diky L.
  9. tak to je O.K. , ja mel jen obavu,jestli to vana udrzi - v manualu to nedoporucuji. A jeste jedna vec,kdyz uz budu "v tom" - chci menit tesnici krouzky na sani ,takze motor bude tak akorat odstrojenej,abych to spojil s vymenou gufirek na ventilech (taky mi zacina brat olej). Dilenska prirucka to popisuje vcelku jednoduse,jen s oddelanou vackovou hrideli a pouziti tlakovaci hadice kvuli pridrzeni ventilu ,aby nezajel do valce. To je taky O.K. , ale kde vzit tu hadici? neda se ten ventil podzet nahore nejak jinak? Jeste jednou diky L.
  10. Ahoj,chtel jsem se zeptat na jednu vec ohledne vymeny rozvodu (1,6i 75kW) Jde mi o to,jak obejít krok se zvedanim motoru pri demontati drzaku - protoze nemam nic,na co bych motor zavesil. Je opradu nutne motor zavesit,nebo ho udrzi ostatni drzaky,popripade nejak podlozit a pod. Predem diky za kazdy napad/zkusenost/vychytavku. L.
  11. bagr12

    tempomat zadarmo

    Samozrejme jedna polovina konektoru je osazena , po rozpojeni ovsem vidis,ze draty nikam nepokracuji. Zde se pri pouziti orig.kabelaze zastrci piny a konektor se s spoji. Pri dodelavce bez origo kabelaze músis bud sehnat piny,na ktere napajis svoje draty a pak postup jako orig.kabelaz,nebo to udelas jako ja viz predchozi prispevky.
  12. mám 1,6i 75kw radši to ještě rozepíšu,ať je to přesně,takže 500km v mém případě = 35l plynu + benzín ,než se auto ohřeje,což vypočteno z kilometrů a spotřeby 13l benzínu/100km znamená 200kč / 500km Takže pokud peníze,které měsíčně dám za benzín převedu na litry plynu, vychází mi spotřeba 9,3 l plynu / 100km. V létě to vychází zhruba o litr méně
  13. já mám najeto 20tis a spotřeba je dlouhodobá (4800km) dle PP 7,6l/100km. Naposledy jsem tankoval 35l plynu do plné a měl ujeto rovných 500km = 7,0 / 100km (+ benzin) takže to tak sedí. Kontrolka se mi nerožnula ani jednou,ovšem na VAGu mám sporadickou chybu chudá směs. Kamarád má Fabii 1,2 a taky měl rozsvícenou kontorolku co chvíla,v servise mu měnili svíčky,dělali generálku vstřiků A POŘÁD NIC. Pak se naštval,na reduktoru obohatil směs (dvě otáčky - potřeba je imbus) a má klid.Auto jede jak z praku.
  14. Tak dej vědět jak dopadneš. Každopádně díky za tip. Jo a při pohledu na výkres by mě docela zajímal postup výměny........vypadá to dost šíleně :-)
  15. bagr12

    tempomat zadarmo

    fotka je na straně 2
×
×
  • Vytvořit...