Přejít na obsah

ScofieldCZ

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele ScofieldCZ

  1. Pokud mu ta HF jednotka na Columbusu ukazovala, tak jediný důvod proč to neukazuje na Boleru je podle mě FW rádia. Kamarád co Bolero taky měl, tak tam AVRCP bylo normálně plně funkční, takže to jít musí.
  2. Nahraj novější verzi FW v Boleru a mělo by to fungovat
  3. Ahojte, mám Octavii II MR08 s 8 kanálovým zesilovačem (1Z0 035 456) a 12ti repro + rádio Columbus. Přemýšlím, že bych to předělal na 10kanálový SS z faceliftu. Co vše budu krom FL zesilovače potřebovat, a co je potřeba upravit? V každém případě je mi jasné, že budu muset ještě do obou předních dveří táhnout 2 kabely. Je dál potřeba nějak předělat konektor? Případně nějak úplně předělat svazek co mi jde z rádia do zesilovače? Nebo má předFL a FL vůbec stejné repro? Hledal jsem tu obdobná témata, ale vesměs se tu jen řešilo dodělání SS, když v autě žádný nebyl, ale nic o přestavbě z předFL na FL jsem bohužel nenašel. Budu rád za jakoukoliv radu, zatím se nemám vůbec čeho chytit.
  4. ScofieldCZ

    Dešťový senzor

    V Dlouhém kódování centrální elektriky aktivace dešťového senzoru určitě je. Jen pokud ho deaktivuješ, tak nevím jestli to bude fungovat jako klasický cyklovač. Nikdy jsem to nezkoušel a podle mě bude velice málo lidí co to chtěli vypnout.
  5. Ahojte, už začínám pomalu pokukovat po tom, že bych přešel z O2 RS na Octavia 3 RS. V každém případě bych ji chtěl v benzínu, a spíše by se mi líbíl předface. Nicméně mě zajímá, jaké máte zkušenosti s jednotlivými verzemi (162kw, 169kw, 180kw), kterou vlastně vzít (Případně i kód motoru pokud jich bylo více pro jednu verzi). Dál by mě taky zajímali užitečné prvky výbavy, po kterých se dívat. Úplně zatím nemám zkouknuté co všechno se do Octavia 3 dávalo, takže jakýkoliv poznatek o tom, co zato stojí tam mít budu jen rád. Momentálně pro mě jedna taková věc, kterou bych tam vážně chtěl je Columbus s CarPlay, ale pokud mám správné info, tak to musí být verze MiB2. (Od kdy se do Octavie montovalo MiB2? a jak ho zaručeně poznat?) Díky
  6. Jak jako přitavili? Od čeho jste oddělali izolaci a připojili to? Vždyť celý ten bílý konektor se tam nacvakne v tom velkém konektoru co jde do rádia místo konektoru co je od CD měniče/Auxu
  7. Nevíte někdo jaká je budoucnost PolarFISu? Někde jsem četl, že firmu snad prodali nebo co. Je fakt, že webové stránky nefungují, ikdyž vznikly druhé: https://autopolar2.com/ nicméně updater nefunguje. Prý je tam i někdo zkoušel kontaktovat, ale bez odezvy. Jak by teď šlo řešit update firmwaru?
  8. Zdravím, mám Octavii 2 RS MR08 Tak jednou za měsíc až 2 se stane, že večer dojedu domů, zaparkuju a další den ráno když chci odjet je baterka úplně mrtvá. Pak to další měsíc funguje úplně normálně, může stát klidně 3 dny a normálně nastartuju, ale potom zas některý den dojdu a baterka opět mrtvá. Absolutně nevím na co se mám zaměřit, protože vychytat ten moment, kdy to začne mít nějaký větší odběr je snad nereálné. Moje jediné podezdření je, že prostě někdy Gateway neuspí Columbuse, protože standartně, když dojedu, tak asi 20 minut se ještě dochlazuje a pak to vypne. Jenž teď jsem postřehnul, že když bylo fakt vedro a po půl dni jsem odemkl auto a vlezl dovnitř, tak Columbus chladil ještě předtím, než jsem ty klíče do zapalování vložil. jinak by ale Gateway Columbuse měla umět uspat, protože loni jak jsem byl na dovolené, tak mi 10 dní na letišti stálo auto i s columbem uvnitř a pak to nastartovalo normálně
  9. Takže, neměl sem tolik času se tomu věnovat. Nicméně PCV ventil jsem vyměnil a úbytek oleje se značně snížil. Blíže jsem zkoumal ten úbytek okolo té vakuové pumpy a na 99% to vypadá, že to uniká jen tím menším krytem na samotné té pumpě. Nicméně ať hledám na internetu jak chci, tak nemůžu najít žádné těsnění, tak přemýšlím jak to řešit.
  10. Je to podle VINu 08 jinak vyrobeno květen 2008 a první registrace červen 2008
  11. Ahojte, už před nějakou dobou jsem si říkal, že bych si nakódoval Comming home a Leaving home. Co jsem se díval po internetu, tak se to zapíná v nastavení maxidotu v položce Světla a vidění, jenže bohužel tam tuto možnost vůbec nemám, tak jsem si řekl, že to nakóduju ručně přes VCDS. Připojil jsem to a vidím, že tyto funkce už tam nakódované byli, nicméně to nefunguje. (Ani v poloze automatických světel a ani když to nechám v poloze potkávacích světel). Do toho jsem už postřehnul, že když mi praskne nějaká žárovka, tak maxidot to nezahlásí, pouze se na budíkách rozsvítí kontrolka žárovky. (Co jsem jel v jiných Octaviích, tak tam to vždy napsalo jaká žárovka je vadná). Pokud se s tím někdo setkal a věděl by jak to vyřešit, tak budu moc rád 🙂 Jinak se jedná o O2 RS MR08 (předface)
  12. Nemůže ten olej jít eventuelně přes tu pumpu přímo?
  13. No začnu s tím PCV, to vyměnit problém nebude. A pak jak bude více volna, tak zkusím se podívat na ten bok motoru, na co přijdu. 😄 Snad tam není nic, co by se mi mělo rozkočit a nedal bych to dohromady 😄
  14. Díky za tip! Jde se k tomu krytu dostat dobře?
  15. @Davis91To bude na 100% způsobeno starým FW, máš tam 1004, to je snad nějaký uplně z prvních 😄
  16. Ahojte, poslední dobou jsem si všimnul, že mi začalo ubývat značně oleje. Všimnul jsem si, že vrch převodovky je celý od oleje, tak sem ho očistil a teď po měsící jsem se na to podíval znovu, a opět je celá od oleje. Nicméně se mi nepodařilo identifikovat místo odkud to teče, takže by mě zajímalo, zda se s tím už někdo setkal. Zároveň jsem se i podíval rovnou na PCV ventil. Konktértně na hadici co jde od PCV ventilu do sání, a je to plné oleje. Má to tak být, nebo ne? Posílám všeho foto O2 RS 2.0 TFSI BWA 129 tisíc najeto
  17. Mám iPhone XS. Jednotku co jsi koupil je Premium jednotka, která by měla umět GSM II i GSM III. Možná ji máš přeplou právě na GSM III, ale to ti přesně neřeknu, protože s těmito premium jednotkami, jsem se osobně nesetkal, takže nevím jak přesně fungují. Stejně si myslím, že i kdyby ses pak nějak připojil, tak pravděpodobně ti nebude zobrazovat název skladby. Samozřejmě pokud bys sehnal jednotku jako mám já, tak bys problém neměl. Je to jedna z posledních, takže všechny dnešní telefony s ní fungují uplně v pořádku.
  18. Co sem se tak na rychlo díval, tak by problém být neměl, kromě 729 bez písmena a 729B, ty by ti nejeli
  19. Sound systém na neorigu rádiu nefunguje. Jsou 3 možnosti 1) Datový převodník, ale u něho je zvláštní, že v hodně případech stejně nefunguje (když jsem to zkousel u mě, taky to nejelo). Stojí asi 4000 2) Vyřadit soundsystem (ale když už v autě je, asi by se mi ho nechtělo rušit) 3) Koupit origo rádio (takto jsem to řešil já, koupil jsem columbuse a jsem spoko)
  20. ScofieldCZ

    Mapy

    Tak co? Myslíte si, že vyjdou ještě nové mapy, nebo budou V17 nadobro poslední vydání? Už je to nějak podezdřele dlouho od posledního vydání 🙁
  21. Takže, konečně jsem se do toho pustil a napíšu sem svoje poznatky. Může to někomu pomoct Mám Octavii 2 RS MR08 (Předfacelift). Podařilo se mi sehnat jednotku GSM II 7P6 035 730 J a provedl jsem montáž. (Tu tady popisovat nebudu, návodů je dost, a hlavně to není nic složitého.) Columbuse mám HW H03 a FW 5238 Co se týče této jednotky, umí A2DP včetně AVRCP (Zobrazení názvu skladby na rádiu a samozřejmě ovládání přes rádio). Co jsem se snažil vyčíst z fór, ať už českých nebo zahraničních, tak 7P6 jednotky A2DP mají všechny, ale podporu AVRCP umí jednotky prý až od indexu G (Tohle potvrdit na 100% nemůžu, ale ze zkušenosti vím, že na indexu C ještě AVRCP nejede) Důležité je podotknout, že to je BAP jednotka, tudíž na předFL maxidotu nic vidět nepujde. Dobrá zpráva ale je, že se s ní jde spárovat i bez použití MaxiDotu, takže jak je nutné na spoustě jiných jednotek párování v jiném voze - to tady odpadá. Takže jsem se spároval bez maxidotu a vše vyzkoušel. Všechny funkce GSM II jednotky fungují tak jak mají. Já ale mám v autě PolarFIS, takže jsem toho využil a zapnul jsem emulaci BT z BAP na DDP a vše se zobrazuje i na maxidotu. Takže osobně 7P6 Jednotky doporučit můžu ve FL problém nebude žádný a v předFL (Případně auto bez maxe) akorát nebude zobrazovat na maxidotu, ale jelikož spárovat jde i bez toho, tak v tom takový problém nevidím. Se spoustou starších jednotek pro DDP by mohl být dnes už problém se připojit s novými telefony (A ty které jo, tak nebudou mít A2DP). Dále si myslím že, dnes už GSM III nemá smysl, absolutní většina telefonů již rSAP dnes vůbec neumí a navíc to + v podobě čtení SMS dnes by už taky nemělo význam. SMSky se podle mě už používají uplně minimálně a většina komunikace mezi lidma probíhá přes Messenger či podobné aplikace.
  22. Z nejvyšší pravděpodobností máš v autě BT jednotku která nepodporuje A2DP
  23. Rád bych polarfis koupil. Neprodávte ho někdo? Případně kde bych ho mohl objednat. Díky
×
×
  • Vytvořit...