Přejít na obsah

Demontáž DPF filtra pevných častíc

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...
  • o měsíc později...

Prosim o radu ak bude mat octavia 77kw uz spominany dpf filter: kedy pri akych km sa to kazi co ma caka pri tychto problemoch s dpf?cena? robota?ake vymeny? V mynulosti som vlasnil peugeot 206 1.6hdi malo to FAP filter tam to fungovalo tak ze to malo solo nadrzku 5l. na aditivum predavane len v peugeote malo to vydrzat zhruba na 120 000km, potom vyhlasilo chybo FAP , ta nadrzka vstrekovala malinke mnozstvo tej sracky do nadrze s naftou pri kazdom doankovani v zalezitosti od natankovaneho mnozstva nafty...to riesilo tu eur normu4 v peugeot. Ako to funguje v octavii?

Pridavam este nejake ceny ako sa to riesilo v 206 ke- ten sairait 5l stal cca 380eur , novy filter ak to mal uz za sebou 1100eur.

Dakujem za info ,planujem totiz kupit octaviu 1.9tdi 77kw

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

pokud plánuješ koupi 1.9 tdi 77kw tak by tam s 90% filtr neměl být pokud vím dodával se na tuto motorizaci jen na přání což u nás koupených aut nehrozí jelikož za to byl tučný příplatek občas ho mívají dovezená auta např. DE

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

jsem ti psal z 90% co vím tak snad jen octavia scout měla vždy filtr setkal jsem se jen s jednou 77kw octavii která měla filtr a to ještě pro to že to bylo bývalé taxi z DE a není nic jednoduššího než kouknout na datový štítek vozu tak to máš jasně napsány jen ti říkám že octavii s motorem o výkonu 77kw je jako šafránu !

Odkaz ke komentáři

Delal jsem BLS co fap nemelo, jednalo se o Tourana.. Proste je treba koukat, a ja osobne nevidim problem v DPF. Mam ho taky v Touranu BMM a mam 180 000 na nem. Je potreba ale vedet kde budu jezdit, jak budu auto vyuzivat, pokud se bude courat jen mesto, tak shanet bez DPF.. I kdyz jsem delal nekolik aut lidem co jezdej prevazne mesto a zatim jezdej bez potizi.. Navic tuning tomu fapu prospiva zvysenym odpadnim teplem. Ale musi se to umet upravit. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

chtěl bych oživit téma.. toto sem našel na netu-

Motory s DPF a bez něj nejsou stejné, ač si to někdo myslí. Rozdíly jsou mnoha detailech, které lze vyčíst je z rozdílných čísel mnohočetných dílů. Sem patří např. jiná okem nerozpoznatelná řešení, jako jsou náběhy vaček, ale i software je na DPF a bez DPF v oblasti tvorby směsi, chování motoru za studena, žhavení, prudkých akcelerací, náběhu tlaků turbodmychadla atd. atd. jiný.

je to tak? je odstranění DPF pro motor nějaká zátěž?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Za normálních okolnosti zadna kontrolka ti nesviti při regeneraci.

Obcas to clovek pozna při jizde ze to zaclo regenerovat.

Regenerace probiha co caa 350-360 km

Myslim ze regenerace ja dana a když ji preusis -odstavenim auta v praci-,pokracuje pak zase dal do konce doby regenerace.

Odkaz ke komentáři

Zdar,

jezdím cca 80% město, 20% dálnice a s DPF jsem neměl do této chvíle sebemenší problém, je původní a mám najeto cca 250tis.km. K tomu ucpávání - nemám sice vlastní zkušenost, ale podle toho, co jsem slyšel by to mělo být tak (+-),že auto v případě třech nedokončených regenerací, z důvodu přerušení jízdy ve stanovených podmínkách rozsvítí kontrolku filtru a ty by si pak měl vylítnout na rychlostku a pořádně to protáhnout, aby se filtr co nejřív vypálil. Když tohle dodržíš, tak asi totální zacpání nehrozí. Pak je ještě je možnost vynutit regeneraci přes diagnostiku. Jestli je tu někdo, kdo má osobní zkušenosti, které se lišej, směle do mě, jak píšu, mě se nikdy kontrolka nerozsvítila, pouze před startem, takže píšu jen to, jak to bylo vysvětleno mě....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...