Přejít na obsah

Pískání skel


Holy

Doporučené příspěvky

Ahojte...mám "estetickej" problém. Když zmáčknu stahování bočního okna u spolujezdce a okno se dá do pohybu začne nehezky pískat. Snažil jsem se poslouchat odkud to jde a mám pocit že pískají styčný plochy mezi sklem a těma semišovýma vodícíma lištama. Nemáte s tím někdo zkušenosti, popř. typ co s tím? Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Tento problém jsem měl taky, tak jsem se stavil ke známému do škoda servisu, abych zjistil, jak tuto problematiku

řeší oni (a taky abych přikoupil náhradní úchyty na tapece) a on se jen usmál a řekl, že to řeší velice jednoduchým

způsobem aniž by sundávali tapecírunk ze dveří. Prostě jednoduše nechají okno vyjeté nahoru a mezi okno a tapecírunk

strčí hadičku od oleje ve spreji např. WD40 a pořádně to vystříkají v různých místech všemi směry. Prý se nemusím bát, že se tam nedá nic zničit. Ale pozor výsledný efekt se neprojeví hned. Nějakou dobu trvá než ten olej všude zateče a někdy je třeba to opakovat vícekrát.

Tak jsem to tak zkusil WD-ečkem jsem nešetřil dokonce mi začal vytékat spodním kanálkem ve dveřích. Pak jsem několikrát stáhl okna nahoru a dolu a pořád to vrzalo, tak jsem si řekl zkusím teda počkat do druhého dne. A světe div se druhý den okna v tichosti jezdili nahoru i dolů. Dělal jsem to před týdnem a zatím je to v pohodě. :palec: :) :lol:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 5 měsíců později...
Guest bimboun

Ahoj,

 

také mně pískají okna při stahování. U mě to ale vychází z místa, kde se sklo dotýká semišových vodicích lišt. Vyndal jsem je, umyl a vyčistil přípravkem na čalounění. Pomohlo to tak z 80%. Čím to nejlépe ošetřit? Máte někdo zkušenost? Teflonovým sprejem, jak se zmínil Rosťa...??

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

resil jsem to na sve octavii, a vrzali mi obe predni okna.Musite sundat tapec, pote vyndat dva gumove spunty v tom plechu, jsou zhruba ve stejne vysce, sjet oknem niz dokud neuvidite uchyceni okna.Je to plastovy cep zajisteny mensim cepem, ktery drzi okno. Prvni vytlacite ten maly(idealni je nasroubovat do nej sroum M5 dlouhy 80mm a vytahnout) to same s velkym cepem akodat zavit M8 tusim. tim padem je okno volne a zajistite si ho paskou v zavrene poloze dveri. ted uz jen odpojit kabliky a cela stahovacka po odsroubovani sroubu okolo jde ven. Problem a piskani delaji vodici plochy stahovacky po kterych klouze plastovy drzak okna, je to treba ocistit a namazat vazelinou a je po problemu. ja piskani neslysel uz 5 mesisu a stale to je perfektni!!!

Odkaz ke komentáři

No sice klobouk dolu s tim jak si to poresil, ale opravdu me to delalo sileny zvuky, a nechcelo se mi rozdelavat dvere, tak sem to resil sprejem WD a vazelinou z globusu ve spreji s dlouhou hadickou.

 

Strikal sem primo na kolejnicky a tahla, je pravda ze tapec musel dolu a vytlacil sem gumu ktera doleha na sklo, taky je pravda ze sem toho tam nastrikal tolik ze to spodem dverma vytekalo. A nakonec je pravda ze to neprestalo hned, ale musel sem tak tejden jezdit (stahuju malo) ale ted uz dobry dva tri mesice klid a pohoda. Takze si myslim ze by to slo i bez sundani tapecu.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Ma dotaz chlapi, je mi jasné že z 90% piskaji kolejnicky, ale mi to zaroven dala zevnitr na okne jeste bile polopruhledne cary... prstem jdou pak smazat ale netusim cim to muze byt... ze by nejaky binec na sametce nebo tak neco ... netusite co by to mohlo delat? Zvazuju folie na okna a bojim se ze by mi je to mohlo ponicit ...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Vím že vazelína vydrží déle, stačí číst, poprvé sem použil WD ale podruhé .... :angry: Už skoro rok ani píp ;)

tak sem kolejnice a kladky nastříkal vazelínou ve spreji pomocí hadičky a už druhej den kdy stálo auto na slunku je při stahování lahodný ticho
Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...