Holy Odesláno Srpen 6, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2009 Ahojte...mám "estetickej" problém. Když zmáčknu stahování bočního okna u spolujezdce a okno se dá do pohybu začne nehezky pískat. Snažil jsem se poslouchat odkud to jde a mám pocit že pískají styčný plochy mezi sklem a těma semišovýma vodícíma lištama. Nemáte s tím někdo zkušenosti, popř. typ co s tím? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luďa Odesláno Srpen 6, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2009 Taky mi to dělá. Sice na fabči a u řidiče, ale prej to je zašpiněný sklo. Respektive ty těsnící gumy na dveřích co potom skle kloužou. Já to vždycky vomeju, cvilku je klid, ale pak stojím tejden v práci u silnice a piští to zas. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rosťa19 Odesláno Srpen 15, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2009 Holy dá se na to koupit suchý teflonový sprej a nastříkat to. Taky se na to chystám. Dělá mi to okno spolujezdce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Srpen 15, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2009 silikónový sprej - odtiahnuť trochu gumu a nastriekať to medzi "koľajnicky" po stranách ako chodí okno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rosťa19 Odesláno Srpen 16, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2009 Maroš super nápad. :) :) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P2M Odesláno Srpen 21, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2009 Servisy o tomhle problému ví a umí ho odstranit, měl jsem to taky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Holy Odesláno Září 13, 2009 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2009 Tak jsem to zkusil WD40kou...stáhnul jsem sklo až dolů a vodící kolejnici prostříknul...bez úspěchu. Když je ráno chladno, tak to vrzne jednou, ale jakmile je teplo, převrznu i starej rumpál... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Září 13, 2009 Sdílet Odesláno Září 13, 2009 Tento problém jsem měl taky, tak jsem se stavil ke známému do škoda servisu, abych zjistil, jak tuto problematiku řeší oni (a taky abych přikoupil náhradní úchyty na tapece) a on se jen usmál a řekl, že to řeší velice jednoduchým způsobem aniž by sundávali tapecírunk ze dveří. Prostě jednoduše nechají okno vyjeté nahoru a mezi okno a tapecírunk strčí hadičku od oleje ve spreji např. WD40 a pořádně to vystříkají v různých místech všemi směry. Prý se nemusím bát, že se tam nedá nic zničit. Ale pozor výsledný efekt se neprojeví hned. Nějakou dobu trvá než ten olej všude zateče a někdy je třeba to opakovat vícekrát. Tak jsem to tak zkusil WD-ečkem jsem nešetřil dokonce mi začal vytékat spodním kanálkem ve dveřích. Pak jsem několikrát stáhl okna nahoru a dolu a pořád to vrzalo, tak jsem si řekl zkusím teda počkat do druhého dne. A světe div se druhý den okna v tichosti jezdili nahoru i dolů. Dělal jsem to před týdnem a zatím je to v pohodě. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 1, 2009 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2009 neparkujte pod břízami, protože to lepkavé svinstvo co se lepí na celé auto a mimojiné i na okna to může též způsobit... mě se tak komplet přilepilo celé okno a nešlo vůbec otevřít (zpočátku pískalo)... :) odstraněno umytím těsnicích gum saponátem :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest bimboun Odesláno Duben 20, 2010 Sdílet Odesláno Duben 20, 2010 Ahoj, také mně pískají okna při stahování. U mě to ale vychází z místa, kde se sklo dotýká semišových vodicích lišt. Vyndal jsem je, umyl a vyčistil přípravkem na čalounění. Pomohlo to tak z 80%. Čím to nejlépe ošetřit? Máte někdo zkušenost? Teflonovým sprejem, jak se zmínil Rosťa...?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Duben 20, 2010 Sdílet Odesláno Duben 20, 2010 daj tam silikonový pod gumu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Danny17 Odesláno Červen 17, 2010 Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 resil jsem to na sve octavii, a vrzali mi obe predni okna.Musite sundat tapec, pote vyndat dva gumove spunty v tom plechu, jsou zhruba ve stejne vysce, sjet oknem niz dokud neuvidite uchyceni okna.Je to plastovy cep zajisteny mensim cepem, ktery drzi okno. Prvni vytlacite ten maly(idealni je nasroubovat do nej sroum M5 dlouhy 80mm a vytahnout) to same s velkym cepem akodat zavit M8 tusim. tim padem je okno volne a zajistite si ho paskou v zavrene poloze dveri. ted uz jen odpojit kabliky a cela stahovacka po odsroubovani sroubu okolo jde ven. Problem a piskani delaji vodici plochy stahovacky po kterych klouze plastovy drzak okna, je to treba ocistit a namazat vazelinou a je po problemu. ja piskani neslysel uz 5 mesisu a stale to je perfektni!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ciza Odesláno Červen 18, 2010 Sdílet Odesláno Červen 18, 2010 No sice klobouk dolu s tim jak si to poresil, ale opravdu me to delalo sileny zvuky, a nechcelo se mi rozdelavat dvere, tak sem to resil sprejem WD a vazelinou z globusu ve spreji s dlouhou hadickou. Strikal sem primo na kolejnicky a tahla, je pravda ze tapec musel dolu a vytlacil sem gumu ktera doleha na sklo, taky je pravda ze sem toho tam nastrikal tolik ze to spodem dverma vytekalo. A nakonec je pravda ze to neprestalo hned, ale musel sem tak tejden jezdit (stahuju malo) ale ted uz dobry dva tri mesice klid a pohoda. Takze si myslim ze by to slo i bez sundani tapecu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 18, 2010 Sdílet Odesláno Červen 18, 2010 holt plast vs. sklo není dobrá kombinace... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Duben 8, 2011 Sdílet Odesláno Duben 8, 2011 Ma dotaz chlapi, je mi jasné že z 90% piskaji kolejnicky, ale mi to zaroven dala zevnitr na okne jeste bile polopruhledne cary... prstem jdou pak smazat ale netusim cim to muze byt... ze by nejaky binec na sametce nebo tak neco ... netusite co by to mohlo delat? Zvazuju folie na okna a bojim se ze by mi je to mohlo ponicit ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Duben 22, 2011 Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 Vyřešeno, uvidíme na jak dlouho ... Sundal jsem tapec, přes díry kde se povolují šrouby které drží sklo jsem nastříkal táhla, poté i klatku a čep silikonovým olejem ... nyní nepískaji, uvidíme jak dlouho to vydrží ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 22, 2011 Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 Já to udělal vloni taky silikonovým olejem ale začlo to znovu tak tapec znova dolu a hadičkou sem to vystříkal vazelínou ve spreji a od tý doby je zatím klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Duben 22, 2011 Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 Já to prostříkal vloni v létě a doteď OK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 taky, loni v létě shora kolem těsnění okna silikon olejem ve preji a OK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
szyrma Odesláno Květen 15, 2011 Sdílet Odesláno Květen 15, 2011 Zdrávím všechny po nesnesitelném pískání stahovačky jsem se odhodlal k opravě a davám zde návod jak jsem opravu provedlOdstran_n__probl_mu_s.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Květen 15, 2011 Sdílet Odesláno Květen 15, 2011 Já to udělal bez sundání toho plechu http://forum.octaviaclub.cz/index.php?show...t&p=1004877 0 Citovat Odkaz ke komentáři
szyrma Odesláno Květen 15, 2011 Sdílet Odesláno Květen 15, 2011 no ja to zezačátku dělal taky jen sprejem ale netrvalo délenež pár dní a začalo to znova proto jsem to rozdelel a dal tam vazelinu vydrží díl 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Květen 15, 2011 Sdílet Odesláno Květen 15, 2011 (upraveno) Vím že vazelína vydrží déle, stačí číst, poprvé sem použil WD ale podruhé .... Už skoro rok ani píp ;) tak sem kolejnice a kladky nastříkal vazelínou ve spreji pomocí hadičky a už druhej den kdy stálo auto na slunku je při stahování lahodný ticho Upraveno Květen 15, 2011 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.