Přejít na obsah

Filtry pro 1,8TSI

Doporučené příspěvky

Pokud někdo by jste kupoval olejový filtr, tak pozor... je zcela jiný než standartní filtr VW pro benzínové motory. VW používá stejný filtr pro 1,6 1,8 2,0 1,8T všech modifikací už od golfu 2... s dírou a vnitřním závitem. Filtr pro 1,8TSI (možná i 2,0TFSI a 1,4 TSI?) je s nátrubkem a vnějším závitem. Cena v autorizovaném servisu je 390kč a nenašel jsem v Elitu, Autokelly a pod že by ho zatím někdo z druhovýroby vyráběl...

Vzduchový filtr je stejný jako 1,9TDI, stál 512kč a po rozbalení origokrabice na mne vykoukl Filtron což jsou Poláci... To by mne zajímalo, jestli pro VW mají nějakou lepší výrobu a materiály než pro to co prodávají přímo pod značkou Filtron za 200kč. Rozíl který jsem našel je v tavném plastu ze spodu který drží žebra papíru stejně daleko od sebe a lepším zpracování gumového těsnění okolo... Kvalitu papíru a filtrace nedokážu samozřejmě posoudit... Předepsáno je výměna po 60 000, ale po 30 000 je jak bota....

pylový filtr stál 320kč a je německé výroby

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...
  • o 8 měsíců později...

Ten je dost drsný.. taky mne to překvapilo... po roce a 26 000 - to bych fakt nečekal. U O1 jsem ho ale měnil po stejném intervalu a tak hrozně nevypadal. Ale je fakt že O1 byla švestkově modrá a O2 je černá což je daleko větší nárust teploty uvnitř něž bych kdy očekával. Takže zatímco s O1 stačila otevřená okna (a vypnutý ventilátor) tak u O2 jede klima skoro pořád takže přes něj jde mnohem víc vzduchu. Taky jezdím stále po Praze, tak alespoň vidím co dýchám a těch spalin to určitě pochytá mnohem víc než venku. To listí je z loňského Chorvatska :-)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o rok později...
  • o 2 týdny později...
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...