Přejít na obsah

Převodovka O1 RS vs. 1,8T 110kw - rozdíly

Doporučené příspěvky

Kluci mám problém s převodovkou u O1 RS 132kw 5q a řeším zda by šla použít převodovka z 1,8T 110kw 5q (je jich více na výběr).

Pasovat by nejspíše měla co?

Údajně má z 1,8T 110kw jiné převody a jinou 5ku a z toho údajně plyne, že by se mi při instalaci této skříně do RS snížila maximálka, ale zlepšila akcelerace (nepotvrzený názor).

Ví někdo něco více?

Zkoušel někdo?

Budu vděčný za každou informaci.

Díky moc

Odkaz ke komentáři

Kdyby to někoho zajímalo, snad to klukum nebude vadit, že to zveřejnim, nekdy se to nekomu může hodit:

Jakub - Škodík:

Co se týká instalace - jsou 100%tně záměnné bez úprav.

Co se týká převodů - 110 kW je má kratší. Ono to na akceleraci pomůže, ale nějak závratně né. Maximálku budeš mít tak 240.

Jinak co si pamatuju - tak třeba 2jka 110 kW = 90 km/h a 132 kW = 120 km/h, 3jka 110 kW = 140 km/h a 132 kW = 180 km/h. Záleží na tom, co od auta chceš.

Mustafa:

Prevody jsou stejny, ale je kratsi stalej prevod, takze je cela jakobi kratsi. Pocitej s tim, z budes pri vsech rychlostech tocit trosku vic. Bych dal 6ti kvalt

Odkaz ke komentáři

mě de dvojka do 110 km/h a trojka do 160 km/h na začátku červenýho pole, takže zas takovej rozdíl to nebude oproti RS.

RSko má menší stálej převod, ale jen o 4 setiny a jinou čtyřku a pětku, tam je to v tisícinách. Takže rozdíl tam je, ale nic extra.

Když dáš 6q ze Seatu, tak budeš o 20 tis. chudší a o 26 kg tlustší:-)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

mě de dvojka do 110 km/h a trojka do 160 km/h na začátku červenýho pole, takže zas takovej rozdíl to nebude oproti RS.

RSko má menší stálej převod, ale jen o 4 setiny a jinou čtyřku a pětku, tam je to v tisícinách. Takže rozdíl tam je, ale nic extra.

Když dáš 6q ze Seatu, tak budeš o 20 tis. chudší a o 26 kg tlustší:-)

Ahoj! Z jakého Seatu ta převodovka pasuje? Jaký má výrobní kód? Ten 1 rychlostní stupeň udělá tolik navíc na hmotnosti? Je zástvbově stejná jako 5q? Myslíš, že se to všechno shánění, práce a riziko, jestli bude převodovka jako ojetá v pořádku, vyplatí, aby na dálnici při rychlostním limitu motor točil o ca 500 otáček méně? Mělo by to snížit spotřebu a teoreticky i opotřebení motoru. Co si o tom myslíš? Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...