Přejít na obsah

Nefunkční tlačítko ESP OFF

header009

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám krátce OII RS z čehož usuzuji že bych měl mít ESP, podle štítku výbavy bych ho taky měl mít, podle tlačítka taky, jenže když zmáčknu tlačítko nic se neděje nerozvítí se kontrolka na palubce ani tlačítko ESP OFF. když zapnu klíč tak se kontrolka rozsvítí jestli to je teda ona ta stejná jako je pro ASR. Takže buď jsem já natvrdlej a něco mi uniklo:), nebo mi nefunguje tlačítko ESP off, nebo ESP nemám.

Odkaz ke komentáři

Kontrolka se rozsvítí při zapnutí zapalování tak jak píšeš a zhasne. Potom se rozsvítí když působí ESP, nebo přesněji řečeno bliká, většinou krátce. To můžeš vyzkoušet třeba někde na parkovišti, stačí jet a prudce strhnout volant na jednu a na druhou stranu, jako by jsi jezdil "losí test", nemusíš jezdit ani rychle. ESP se vypíná dlouhým stiskem, takže musíš tlačítko chvíly podržet než se rozsvítí právě ta kontrolka. Je to asi ochrana proti tomu aby jsi si to omylem nevypnul. No a pochopitelně po celou dobu co bude ESP OFF tak bude kontrolka svítit. No a ještě se tuším rozsvítí, když je ESP porouchané, auto normálně pojede, ale bez působení ESP. Když se porouchá ABS tak se také kontrolka ESP rozsvítí (při nefunkčním ABS logicky nemůže fungovat ani ESP). Doufám, že si to pamatuju správně.

Odkaz ke komentáři

Jo, je to presne tak :).. Ten interval vyp/zap je asi tak 1s. Zapnute ESP - kontrolka je zhasnuta a zapina se v pripade potreby stabilizace (ESP+EBD), Vypnute ESP - na palubce sviti zluty auticko se smykem - stabilizace vypnuta, ABS funguje. Pokud ti nefunguje ABS, nemuze ani ESP, ktery je zavisly na cidlech ABS

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...