Přejít na obsah

špatně chytá za tepla

Guest vladimir v

Doporučené příspěvky

Na teply start upravuji softwer jednotky motoru a je po problemu, udelatka atd, ok je to osizeni jednotky ale pozor na moznost pozaru ( UZ JSEM VIDEL VYHORELEJ MOTOR) kazdej si najde navod na netu pro relatko co meni signal tepl cidla ale pak to zmasti tak ze to vyzkratuje atd..

Popripade vzdy pri chiptuningu upravim teply start.. Je to korektni reseni navzdy..

Je to problém asi všech těhle motorů(66,81), řešením je úprava v jednotce. Stojí to asi 2000 ale je to podle mě nejlepší řešení. Jsem s tím nad míru spokojen :-)

Tady je něco jiného.......Švára už na ni vyměnil snad vše a pořád nic.Repas starteru,silnou baterku,nové čidlo chladící kapaliny,zvíšená startovací dávka,nové relé žhavení atd.četl jsem na foru že to stojí kolem 2000 kč a pomůže to,ten kdo to má tak je spokojen.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Bez demontáže starteru uhlíky samozřejmě nevyndáš. Ale proč trochu nepohledáš. Vždyť toto tema se tu řeší pořád a

pořád dokola .

1 Akumulátor

2. Starter

Starší modely O1 TDI mají starter Bosch 10zubů a asi od modelu 2001 je starter Valeo Který má 11 zubů na pastorku.

Tyto typy jsou navzájem zaměnitelné. Tady na foru se dá občas koupit nové Valeo i za 3000,-

Pokud je starter opotřebovaný,nebo zanesený prachem z uhlíků má o něco méňe otáček a ty právě chybí u teplého motoru k tomu aby motor chytnul na drc.

Prosím tě,když vlastním octavia II 2005 2.0 tak bosch 10zubů a valeo 11zubů je záměné?Rozumím tomu dobře?Nevím co tam mám,protože na něj nevidím a nevím který mam tedy objednat.Prosím odpověz.Děkuji.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Souhlasím se startérem. Měl sem tento problém hned při koupi auta a neřešil sem. Startér šel ven, se sousedem jsme ho vyčistili, vyměnili ložiska a uhlíky a je to bez problémů. Ale jestli si netroufáš, tak to dej někomu, kdo to umí a má na to udělátka nebo si je puč. Hlavně stahovák. Ale jinak se to dělá zhruba za 1000-1500,- sakum prásk, teda když ho vytáhneš, ale to je otázka asi půl hodinky s cigárkovým tempem.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...