Přejít na obsah

Výměna hydraulické kapaliny posilovače řízení

Doporučené příspěvky

Ahoj,

poradili byste mi prosím jak vyměnit hydraulickou kapalinu posilovače řízení? Nevím jestli to může mít souvislost s tím, ale nějak mi přijde servo hlasitý....víc bzučí než dřív, tak doufám, že to vyřeší výměna kapaliny a ne že to bude něco závažného. Nádržka vím, která to je, ale nevím kde se to vypouští. Je potřeba dávat si na něco speciálně pozor?

Odkaz ke komentáři

Já to dělal takhle. Musí se zvednou předek celý do vzduchu. Z nádržky jsem odsál olej co šlo. Odpojil jsem tlakové potrubí na převodce řízení. Jsou tam dvě a myslím, že každé má jinak velikej šroub, je tam docela blbý přístup. Hlavy šroubů směřují myslím že na levo, k jednomu šroubu jsem se dostal asi ze strany od kola, jsou vidět, jsou nad nápravnicí, to najdeš. Začne vytékat olej. Pak začneš točit kolama z jedné strany na druhou, z plného pravého rejdu do plného levého. Tím vypumpuješ všechen ten olej z řízení. Docela to má tlak a trochu to i stříkalo. Pak připojíš zpět tlakové potrubí na převodku řízení. Naplníš nádržku na olej, olej bude trochu ubývat, pak se to zastaví a ty musíš znova začít otáček kolama z jednoho rejdu do druhého, on se zase olej nasaje do řízení. Postupně dolévej olej, ať se to zase nezavzdušní. Když to bude vypadat, že již olej neklesá, nastartuj motor a opět toč kolama z jednoho rejdu do druhého. V nádržce to začně pěnit, to se to odvzdušnujě. Vypneš motor, doleješ a znova nastartovat a točit. Takhle to párkrát uděláš, přestane to pěnit, přestane klesat hladina oleje a je to hotové.

Trochu vzduchu tam zůstane, to se odvzdušní až po pár kilometrech jízdy, takže pak zkontrolovat a popřípadě dolít. Podle chytrých knížek tam má být asi 0,7 - 0,9 litru. Hladina u studeného řízení má být 2 mm pod riskou min., až 2 mm nad riskou min. U teplého řízení se má hladina pohybovat mezi max. a min.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...