StanleyTDI Odesláno Leden 13, 2012 Sdílet Odesláno Leden 13, 2012 Ahoj, rád bych Vám představil svojí octavii. Je to rok výroby 12/2000 a v provozu od 3/2001, motor 1.9 TDi 66kw, typ ALH. Najeto 168tis. km, Výbava Elegance. Moje předchozí auto byl Nissan Almera, octavii máme doma od doby, kdy byla 1,5 roku stará a najeto měla necelých 60tis. km. Jelikož rodiče chtěli už dlouho nový auto, ale taky řekli, že octávka nepůjde nikdy z baráku, tak jsem prodal almeru a s menším doplatkem je moje. Do budoucna mám naplánovaných pár úprav a jelikož si tady pravidelně čtu vaše témata tak to bude o to lehčí. Těd chci hlavně udržovat technickej stav auta a postupně dělat menší úpravy. Jelikož mi je 20 let, studuju a všechno si na autě platím sám, tak to nebude nejrychlejší ale o to větší z toho budu mít radost. Když jsme auto před zhruba 10 roky kupovali, tak bylo bouraný lehce na předek, když najdu fotku tak jí sem pak přidám, ale z nepochopytelnýho důvodu byla stříkaná střecha a asi ne moc kvalitně, proto chci ten polep. Výbava: 4x airbag, Climatronic, Abs, Asr, Esp (takže výjímečně u 66kw vzadu kotouče), střešní okno, couvací senzory, výškově nastavitelná sedačka řídiče a spolujezdce, dvojitá podlaha kufru, vyhřívané sedačky a jinak vše ostatní klasika. Plánované úpravy: Černý polep střechy + sloupky Zatmavit okna Nastříkat třmeny Led žárovky Tempomat Rs volant + pedály Vyměnit repro + MDF podložky a vytlumit dveře 2din rádio Rs přední nárazník Černé kožené sedačky s alcantarou jako má passat Kola (16" nebo 17") Trysky+chip (až za pár let) PS: setkal jste se někdo s řadící pákou jakou tam mám? zatím nikde jsem jí neviděl. jinak aktuální fotky jsou teď v zimě na plecháčích, zbytek je co jsem našel v počítači z dřívějška. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Leden 13, 2012 Sdílet Odesláno Leden 13, 2012 Tak te tady vitam a preji ti at se ti v upravach dari. Stribrne kombiky jsou nejhezci Ten fofr klacek je teda divnej a v zivote jsem to v OI nevidel. Ja bych ho vymenil za origo v kuzi kdyz uz mas volant kozeny ;) Ale stejne chces RS. A jestli ti muzu radit tak si pridej do uprav prave velke zrcatko. To je pak jina parada :) Auti fakt krasavice tak hlavne at slouzi. Drzim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Leden 13, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 13, 2012 Kube: Díky, já právě taky ne, byla tam origo, ale auto je dovezený z Německa, tak nevím. Nad zrcátkem jsem uvažoval, ale to neprojde, protože parkuju doma pod přístřeškem, kterej není moc širokej, takže jsem za něj momentálně rád. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kolage Odesláno Leden 13, 2012 Sdílet Odesláno Leden 13, 2012 Zdravím tě, a taky tě tady vítám :) kombíček vypadá pěkně a stříbrná mu sluší hlavně at ti dobře slouží a hodně štěstí při úpravách ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Leden 13, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 13, 2012 Kolage: Díkes, ty jí máš taky pěknou a hlavně novou. Taky bych bral černou, nebo červenou. Líbí se mi ty tvoje vylepšení, hlavně to podsvícení kufru. Já se chci prvně trošku odlišit vzhledem od ostatních a pak řešit detaily. U nás je to strašný, to je samej stříbrnej kombajn :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petriiiik Odesláno Leden 13, 2012 Sdílet Odesláno Leden 13, 2012 Jo jo, samej stříbrnej kombajn! Vítej mezi námi! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 13, 2012 Sdílet Odesláno Leden 13, 2012 (upraveno) A co tu strechu znova nastrikat? Upraveno Leden 13, 2012 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Leden 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 14, 2012 Petriiiik: Dík houmik: když bych jí stříkal, tak ale do origo barvy, ne do černý. u tý fólie se mi líbí, že když se mi to třeba za 2 roky přestane líbit, tak to akorát sundám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 14, 2012 Sdílet Odesláno Leden 14, 2012 Vítej mezi náma, octávečka je moc pěkná, tak ji dál udržuj v takovém né-li lepším stavu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Leden 14, 2012 Sdílet Odesláno Leden 14, 2012 no ja prave myslel origo, nic jinyho me ani nenapadlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Leden 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2012 to možná někdy v budoucnu, teď se chci aspoň trošku odlišit. tady je sice docela rozšířený, ale u nás moc aut s černou střechou nejezdí. pak ještě ty sloupky, jen počkat na jaro. potom přes léto bych chtěl nechat zatmavit ty okna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Březen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2012 Tak po delší době nějaký novinky. Dneska jsem natřel třmeny na zeleno a konečně přezul. Sice bych ještě neměl, ale ráno nikam nejezdím. Ještě jsem dal nový koberečky a o víkendu se vrhu na výměnu oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Březen 21, 2012 Sdílet Odesláno Březen 21, 2012 Pěkně si ji hejčkáš... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Březen 26, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 26, 2012 aby jste si nemysleli, že jí jen hejčkám :lool: . jinak až si naši koupí jednou tažný na "hjondé" a mě bude do budoucna čekat výměna tlumičů, tak na větších kolech půjdu trošku dolů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
culda Odesláno Březen 26, 2012 Sdílet Odesláno Březen 26, 2012 Tak po delší době nějaký novinky. Dneska jsem natřel třmeny na zeleno a konečně přezul. Sice bych ještě neměl, ale ráno nikam nejezdím. Ještě jsem dal nový koberečky a o víkendu se vrhu na výměnu oleje. natíral jsi přímo na autě ?můžeš mi hodit postup do SZ ? díky za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Březen 27, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 27, 2012 culda: máš sz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Prosinec 9, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2012 Potřeboval bych poradit s výběrem zadních kotoučů a destiček na mojí octávii. Jaký byste mi doporučili? Přečetl jsem si tady o brzdách všechny témata a každej píše něco jinýho. Do kterých by jste šli vy? Nejspíš objednám asi tyhle http://www.hanza-autodily.cz/brzdovy-kotouc-zadni-232x9-brembo-08716514-1j0615601/d-70442/ http://www.hanza-autodily.cz/brzdove-desticky-zadni-textar-2355417214/d-70358/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Prosinec 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2012 A ještě po delší době nějaký info. Promiňte kvalitu fotek, mám rozbitej foťák. K dnešnímu dni máme najeto necelých 184 000km. V pohodě jsme zvládli cestu do Chorvatska ve 4 lidech a naloženým kufrem, víkend v Českém ráji (na fotce je připravená spánková úprava, spaní bylo parádní, jen na jaře musím ještě nechat zatmavit okna). Teď postupně začínám měnit žárovky za LEDky, zatím mám v předních světlech, osvětlení SPZ a v lampičce v interiéru. Střechu jsem lepil s kámošem sám, na to že fólie stála necelých 200Kč, tak už půl roku drží dobře. Ještě jsem si pořídil nový žárovky do světel, tak jsem zvědavej, jestli to bude takovej rozdíl, jak všude píšou. Prvně jsem chtěl Osram Cool Blue, ale nakonec jsem si to rozmyslel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Prosinec 11, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 Vozil jsem CoolBlue a jsou dobry,ale NB jsou lepsi ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 11, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 ta černá střecha se ti povedla! A líbí se mi i ta "spánková úprava"; pod tím máš nějakou desku, anebo jak jsi "zlikvidoval" ten hrb? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanyzzz Odesláno Prosinec 11, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 Pokud máš dvojitý kufr, tak hrb nemáš :D Taky mám po složení sedaček takovou parádní ložnici 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DanTe Odesláno Prosinec 11, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 Safra ty dvojitý dna se mi líbí, akorát já už mám tak kufr zmenšenej audiozástavbou v bocích kufru, že bych si z toho udělal krychličku :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 11, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 jo ták, to jsem nevěděl. To víte hoši, já se vyskytuju spíš ve OII a sem jsem si jen odskočil počíst 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanyzzz Odesláno Prosinec 11, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 No ale v OII jsou ty dna taky dvojitý, ne? teeda myslim si to, protože máme doma Golfa V. generace a tam to je, tak soudim že v OCtě to bude též :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Prosinec 11, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2012 mám dvojitej kufr a ještě jsem vyndal zadní sedáky. mám necelý dva metry a naskládal jsem se tam v pohodě. a přítelkyně si taky nestěžovala, ale ta je malinká :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Duben 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 22, 2013 Tak po delší době zase nějaké info. Kilometry přibývají, už mám najeto lehce přes 191 tis. km a zítra octu čeká první údržba podvozku (kromě tyček stabilizátorů, které už se měnily) a taky jsem nedávno vyměnil převodový olej, který jsem koupil ve škodovce s označením G 060 726 A2 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Srpen 5, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2013 Tak zase nějaký novinky. Proběhla výměna předních kotoučů Brembo MAX a destiček Textar a konečně jsem si nechal zatmavit okna, takže mi není vidět do kufru. Ještě pro zajímavost foto octavie, kterou má kámoš. Je to 1.8 20V a mrkněte na ty kilometry. Vzhledově na tom sice není úplně nejlíp, ale po těch kilometrech 0 Citovat Odkaz ke komentáři
StanleyTDI Odesláno Únor 5, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 5, 2014 Tak jsem si dneska udělal radost a pořídil jsem si kola na léto. 15" ronaly si nechám na zimu, takže kdyby někdo sháněl na jaře levně plechy, budou k dispozici i s pneu (kolem 4mm, takže na zimu už nebudou). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.