Guest otompotom Odesláno Únor 9, 2012 Sdílet Odesláno Únor 9, 2012 Ahoj je možné nakodováním snížit hranici 140km/h na třeba 120km/h? Těch 140 mi přijde zbytečně hodně. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Únor 9, 2012 Sdílet Odesláno Únor 9, 2012 A nebo naopak, já bych uvítal tak ve 150. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Únor 9, 2012 Sdílet Odesláno Únor 9, 2012 mam pocit ze mi jarda rikal ze to nejde zmenit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Únor 9, 2012 Sdílet Odesláno Únor 9, 2012 Tech 140km/h dle meho je dobre ja myslel ze to je nastaveno na 130km/h a chtel jsem to dat na tech 140km/h a vono to tak je :D do 130km/h je dobre kdyz ti muzou svitit jen denni a pak jak proste nato slapnes od 130km/h nahoru tak at si lepe videt dle meho je to super,to jde jen u aut co maj destovy a svetelny senzor, Asi jo ze?? U pred FL a FL verze?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 9, 2012 Sdílet Odesláno Únor 9, 2012 Aut. rozs. světel při dosažení rychlosti 140km/h jde jen pokud je auto vybaveno asistentem světel a jede se těch 140 tuším cca 10s. Tato funkce vychází z německých předpisů, nad 140 by se mělo na německé dálnici svítit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Únor 9, 2012 Sdílet Odesláno Únor 9, 2012 Diky Jardo,ten vybaveno asistentem světel to je co? To je to co mas v tom destovem senzoru ten senzor svetel co ma octavia a ovladac s tunelem nebo AUTO polohou?? Diky za upresneni Ta 140km/h je dobra tak bych to nechal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 9, 2012 Sdílet Odesláno Únor 9, 2012 asisten světel je senzor a vypínač s polohou tunel/auto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Únor 10, 2012 Sdílet Odesláno Únor 10, 2012 asisten světel je senzor a vypínač s polohou tunel/auto Parada,to presne chi a mam koupene Diky pane Jardo za presne vysvetleni Uz se nato tesim :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kompas Odesláno Červenec 15, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2012 dnes jsem to celý den řešil, mám 4 polohový přepínač(0, tunel, parkovačky,1) a nevím kde by se ten limit mohl měnit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest macko25 Odesláno Srpen 4, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2012 v polohe AUTO len tam sa ti to prepne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Srpen 5, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 pokud je nakodovano... jinak pokud máš aktivované denní svícení u předFL tak se ti rožnou budíky ve 140 ve dne - což je úplný nesmysl... já tuhle funkci vždy odkoduju.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Srpen 5, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2012 já to měl u VW nenakódované z výroby, tak jsem si to dokódoval, přeci jen na dálnici jsou lepší plná světla než denní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MistrBoss Odesláno Září 24, 2012 Sdílet Odesláno Září 24, 2012 Nevíte někdo, jestli se light assistant dá dodělat do O1? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Září 24, 2012 Sdílet Odesláno Září 24, 2012 Takový přístroj by šel vyrobit. Údaj o rychlosti 140km/hod bych bral ze snímače otáček kola z ABS (nebo ví někdo kde by se dal jinde vzít?), zavedl do operačního zesilovače, který by měl nastavenou hysterezi např. tak, že 140 by zaplo světla a 130 vyplo. Světla by spínalo relé, buzené tímto operačním zesilovačem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 Spise me nej vadi, ze ma nejak divne nastavenu hysterezi, tzn. pro znovuprepnuti na denni svetla (vypnuti hl. svetel) nestaci zpomalit na nizsi rychlost (a to i vyrazne nizsi, napr. i pod 90 kmh) a to libovolne dlouho, ale musim zastavit, vypnout zapalovani, a teprve pote se system zrestuje a opet se zapnou jen denni. Je to normalni chovani, nebo by se to melo prepnout zpet na denni ? Samozrejme hovorim o nastaveni Light Ass. v rezimu "Auto"... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 podle mě by se mělo svítit potkávacíma světlama vzadu i vpředu pořád a ne jen světlama pro denní svícení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 dálniční světla se zapínají nad rychlost 140 a vypínají tuším pod rychlost 60 nebo 70, ale musí se pod tuto rychlost jet min 10s 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 podle mě by se mělo svítit potkávacíma světlama vzadu i vpředu pořád a ne jen světlama pro denní svícení Hmm, mel by jsi si precist zakonnou upravu (zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích), ktera denni svetla narizuje... Ta rika neco jineho, bohuzel je treba se ridit dle ni, a ne dle Tebe :( Mj. se tam tvrdi "...tyto denní světla se rozsvěcejí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí, nebo při rozsvícení obrysových světel...". A mj. pri sviceni dennich svetel vzadu svitit nic nemusi, nicmene muze. Muj nazor je ale tez, ze by mela svitit i obrysova svetla, a to i vzadu, byt viden, neznamena preci byt viden jen zpredu... dálniční světla se zapínají nad rychlost 140 a vypínají tuším pod rychlost 60 nebo 70, ale musí se pod tuto rychlost jet min 10s To je tedy mozne, tzn. v nejblizsi obci by se mely svetla prepnout zpet na denni, ale ne vzdy se me tak stane, budu to muset otestovat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MistrBoss Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 Takový přístroj by šel vyrobit. Údaj o rychlosti 140km/hod bych bral ze snímače otáček kola z ABS (nebo ví někdo kde by se dal jinde vzít?), zavedl do operačního zesilovače, který by měl nastavenou hysterezi např. tak, že 140 by zaplo světla a 130 vyplo. Světla by spínalo relé, buzené tímto operačním zesilovačem. Super, aspoň že to jde :), Máš představu, na kolik by toto řešení mohlo vyjít? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 Hmm, mel by jsi si precist zakonnou upravu (zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích), ktera denni svetla narizuje... Ta rika neco jineho, bohuzel je treba se ridit dle ni, a ne dle Tebe :( Mj. se tam tvrdi "...tyto denní světla se rozsvěcejí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí, nebo při rozsvícení obrysových světel...". A mj. pri sviceni dennich svetel vzadu svitit nic nemusi, nicmene muze. Muj nazor je ale tez, ze by mela svitit i obrysova svetla, a to i vzadu, byt viden, neznamena preci byt viden jen zpredu... Vím, co je v zákoně, a samotná formulace o denním svícení je nešťastná.. I když jedu ve služebáku s denním svícením, stejně automaticky rozsvěcím světla na potkávačky.. Přesně jak píšeš, je důležité být viděn 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 Tak jsem dnes testoval chovani meho Light Assistentu v rezimu AUTO : - prepnuti na hlavni HID z dennich se u me provede automaticky az pri 150 kmh (!), cca 10 sec. se musi touto rychlosti jet, rychlost merena z CAN ("velky" SETUP Columba, Navi-Dead Reckogning), tachometrovych to je jeste o neco vice - zpet se to prepne pri rychlosti pod cca 50-60 kmh, ale min. delka jizdy s takovou rychlosti je u me kolem 2-3 minut (ne tedy v des. sekund) Je to O2FL MR2010 L&K... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladinek Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 Me by se libilo kdyby slo nakodovat zapnuti zadnich svetel spolu s dennima. Kamos to tak ma na Golfu 5 z vyroby, tak nevim proc to neni i tu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Září 26, 2012 Sdílet Odesláno Září 26, 2012 Zalezi kedy si kupil auto, od nejakeho roku vypadla povinnost pri dennom svieteni mat zadne obrysove svetla zapnute (je na to nejaka europska smernica). Dorobit sa to da, len aby ti na technickej nepovedali ze to nesplna podmienky. http://www.testek.sk/files/denne_prevazdkove_svietidla3.pdf bod 2. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
k.h.kh Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 chtěl jsem se zeptat na ten čtyřpolohový přepínač s polohou AUTO,stačí ho jen vyměnit? četl jsem že je potřeba něco natáhnout? mám rv. 2006 orig.xenony a dešták díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 Spocitaj kolko mas vytiahnutych kablov do vypinaca. Max bude treba potiahnut jeden kabel, tazko povedat. Ja som to na mojej MY2012 mal len na vymenu spinaca a nakodovanie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
k.h.kh Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 díky moc a na co se ten kabel napojí? kolik tam má být kabelů? aby se nemuselo nic tahat a stačilo to jen nakodovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Listopad 19, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2012 To ti uz musia poradit vacsi odbornici ako ja :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
k.h.kh Odesláno Listopad 21, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2012 nikdo neporadí? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Listopad 21, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2012 jeden kabel od spínače do BSG 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.