Přejít na obsah

Holyho Silver Ghost

Doporučené příspěvky

Dneska jsem namontil nový kotouče a desky na předek. Šlo to docela dobře až do okamžiku, kdy měl jít dolu samotnej kotouč. Držel jak přirezlej. Samozřejmě, stahovák žádnej nemám, kladivem se v podběhu blatníku jeden taky moc nerozmáchne... Naštěstí, jeden šroub na těhlici sedí téměř přesně proti závitu na náboji, ale i při utaženým šroubu v náboji je tam 1mm škvírka. Tak jsem si udělal ze čtyř 1mm plechů "sendvič", lupnul ho mezi šrouby a pak už jen utahoval a poklepával kladivem. Šlo to jako po másle. Pak už jen vyčistit drážky pro vedení destiček, vyčistit a namazat válečky, byly jak prase a dost drhly.

Odkaz ke komentáři

musí to jít já tam normálně dám ořech na gólu jen holt rs mají dvanácti hran M16 takže docela problém jej sehnat :) pak už jen vyměnit všechny závitove spoje natřít spec. medenou vazelínou a hotovo .

Upraveno uživatelem chipmann
Odkaz ke komentáři

Tak STK úplně v pohodě. Technologie kráčí kupředu sedmimílovými kroky - emise mi dělali při vpnutým motoru :lool:

Na STK nic nenašli, jen mi mírně stáhli mlhovky, protože svítily moc nahoru. Na brzdě to bylo taky v poho, kola jdou souměrně, do tolerance se vejdou s velikou rezervou, stejně tak ručka. Takže mám zase na dva roky klid.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Ta moje Octa je snad začarovaná. To takhle cpu bágly do kufru před odjezdem na dovču a koukám, že mi opět chybí pravá krytka ostřikovače xenonů. Nas... mě to, ale co, přece si kvůli čtyřem stovkám a nějakýmu kreténovi, nebudu kazit dovču.... Táhnu další kufr k autu, přijde ke mě paní od vedle a povídá, že krytku mám u sousedů, že jak mi ta slečna nabourala do auta, tak krytka upadla. Nabourala? Jdu se podívat a vidím, že je světlo vražený až za lem blatníku, prasklej lak na nárazníku.... To už jsem neustál a fakt sem se nas.... Paní to viděla, říkala, že to byla blondýna, v tmavěšedým Renaultu ale RZ si nestačila zapsat... Tak jsem volal poliše, všechno jsme sepsali, vyfotili, včetně svědectví, já pak hodinu před barákem rovnal světlo, aby jsme mohli odjet.

No a když jsme se vrátili z dovolený, zjistili jsme, že nám odešla lednice....

Když se daří....

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Dneska jsem byl s Octou na kontrole a doplnění klimatizace. Zjistil jsem, že jeden místní ervis se zapojil do programu O2 Výhody a dává 20% na klimu. Tak jsem tam zajel, naposledy jsem klimu doplňoval před třemi roky, tak už mi přišlo, že by chtělo zjistit jak se jí vede :rolleyes:

Borec napích trubky na mašinu a pak už jsem jen koukal na displej.

Chladiva tam bylo 420g, má být 525 +/- 25g, oleje 14ml, kolik má být nevím. Vakuace proběhla v pohodě, pak tam mašinka nacpala 550g chladiva a 20ml oleje. Následovala kontrola kompresoru,tlak HP 9,2bar, LP 2,0bar. Při vnější teplotě 20°C vychladila vnitřek za 5 minut na 5°C. Pak ještě servisák udělal desinfekci výparníku, zaplatil jsem 685Kč a jel domů, čekat na vedra :D

Odkaz ke komentáři

vevca: hele chladila. Sice jí trvalo tak 2 minuty než se probrala, ale chladila. Taky jsem slýchal z pod kapoty takový povrzávání, jako kdyby vrzal klíňák, ale jen na volnoběh a když byly vedra. Jakmile jsem zved otáčky na 1000 nebo vypnul klimu, přestalo to. Měl jsem strach že se sype kompresor, ale asi to bylo tím, že tam bylo málo chladiva i oleje. Zatím vedra nebyla, tak nejsem schopnej posoudit, jestli se to napravilo, nebo ne.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tož chalani, musím se s vámi podělit o super zážitek.

Před pěti lety jsem měl nehodu, kdy jsem nezaviněně přišel při dopravní nehodě o svojí vyšperkovanou Fabii. Kdo neví o co jde může mrknout sem, nebo sem..

V každém případě, mi bylo odtahovkou sděleno, že po dobu, než mi auto opraví, mám jako poškozený nárok na zapůjčení náhradního vozidla. Peníze za pronájem, že si potom vyberou od pojišťovny vinníka. (1000 Kč/den). Vzhledem k tomu, že auto bylo na odpis a bylo v leasingu, a já musel jezdit, pořídil jsem v podnikové aukci ojetou Feldu.

Než se vyřídily papíry, převody a podobně, trvalo to třicet dní, tudíž měsíc. Přesně v den, kdy jsem dostal od Felicie velký techničák a nové značky, jsem vrátil Fabii odtahovce. Podepsal jsem plnou moc, že půjčovné za auto nebudu nárokovat já, ale že si vše vyřídí odtahovka. A tím to pro mě skončilo....zdánlivě.

Po cca 10 měsících mi volali z pojišťovny vinníka, že neproplatí odtahovce celou částku, ale jen všední dny, víkendy že zaplatím já. Tak jsem se ohradil v tom smyslu, že já jsem si auto nerozbil, aže pokud chtějí po někom něco vymáhat, ať se obrátí na vinníka nehody. A byl klid.

Po dalším asi půl roce mi volala paní z odtahovky, že jim pořád Triglav nezaplatil, jestli tedy náhodou neposlali peníze mě. Neposlali. A tím to pro mě skončilo....sem si bláhově myslel...

Teď, po více jak pěti letech od nehody, mi přišla obsílka z jakési právní kanceláře z Prahy, že prý dlužím odtahové službě 30.000 Kč za zapůjčení vozidla Fabia a že mám částku neprodleně uhradit, aby nemuseli podnikat právní kroky. Teda pánové, to mě fakt nadzvedlo. Naštěstí jsem ještě nevyhodil všechny podstatné dokumenty ohledně nehody. Zvedl jsem telefon a začalo dohadování. Plnou moc, kterou jsem tehdy podepsal odtahovce jsem samozřejmě v kopii neměl, protože mi jí ani nedali. Naštěstí oni měli papír, od kdy jsem měl Fabii půjčenou a kdy jsem jí vrátil. A já zase díky kopii VTP jsem mohl dokázat, že jsem jí vrátil v den registrace Felicie na moje jméno. pak se asi měsíc nic nedělo, tak jsem opět telefonoval do kanceláře. Tam mi řekli, že si vyžádali dokumentaci od pojistného případu od pojišťovny a čekají na dodání.

Uběhl další skoro měsíc a mě to nedalo, tak jsem znova telefonoval. Paní na druhém konci mi sdělila, že pojišťovna prohlásila případ za promlčený a oni tudíž zastavují vymáhání dlužné částky vůči mě. Tím to paní asi považovala za vyřízené, nicméně jsem se nenechal odbýt a vyžádal si od nich písemné potvrzení toho co mi řekla ústně.

To mi přišlo obratem, pečlivě jsem ho založil do složky s názvem "Bouračka Fabia" a tam ho nechám uložené klidně dalších padesát let. Jeden nikdy neví.

A co z toho plyne za poučení?

Cokoliv kdekoliv stvrzujete svým podpisem, vyžadujte v kopii, nebo si mobilem udělejte fotku dokumentu.

Nevyhazujte žádné důležité dokumenty, byť by byly i pět let staré. Nikdy nevíte, kdy se můžou hodit.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak. Dneska jsem byl v autorizáku na prohlídce po 170.000

Vzduchovej, kabinovej a palivovej filtr jsem si vyměnil sám. Olej a filtr jsem měl vlastní.

Dělali komplet předepsanou prohlídku, měnili brzdovku, dobili baterku, vyčetli diagnostiku, vyměnili olej a filtr. Cena: 1642 Kč.

Zjistili:

Prasklá pružina na levém předním kole - vyměnit obě (L a P)

Vadné uložení zadních příčných ramen - obě strany, nutno vyměnit (auto plave)

Vadný topný prvek přídavného topení

Tak mám kam vrážet peníze... :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ukradli mi jí. Někdy z 16 na 17. 11., včetně dětských autosedaček. Byla polepena logy Octaviaclubu, na zadním bočním okýnku dvě samolepky ze srazů - zelenou a oranžovou. Na pátých dveřích byla černá ještěrka a logo klubu. Auto mělo nové, chromové znaky. Všechna skla byla leptána VINem. Měla černé plecháče se zimními pneumatikami. Možná je odstavená někde v Chomutově, Klášterci nad Ohří, Karlových Varech, sokolově, nebo Chebu. Od heveru byl poškozený levý přední práh u řidiče. Pravý zadní byl opravován. RZ 2K4 9792 - ale odstavená může být s jinou. Díky za případné tipy.

Telefon 602 25 25 10

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...