ironpipi Odesláno Březen 12, 2012 Sdílet Odesláno Březen 12, 2012 Tatík teď vybírá Roomstera FL, bude to akční model Magic ambition plus v tom máme jasno, jakej by jste ale zvolili motor 1.2TSI nebo 1.4MPI? Máte s těmito motory nějaké zkušenosti, já bych se teda spíš přikláněl k tomu 1.4MPI, i cenově vychází líp...Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Březen 12, 2012 Sdílet Odesláno Březen 12, 2012 ono se ještě dělá MPI? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 jj, dělá, osobně bych 1,2 tsi, dynamičtější a tišší motor 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 asi bych se také přiklonil k 1,2TSI, když sem viděl spotřebu toho motoru v FII FL, tak za ní by určitě 1,4 nejela. A co si budeme povídat, 1,4 je celkem starý motor, dal bych šanci tomu novému. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ironpipi Odesláno Březen 13, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 Starší je, ale zase je to jednoduchej motor...pro to TSI asi hraje všechno, pojistka, spotřeba, krouťák...jen je o něco dražší:-)No asi to projedeme a uvidíme... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ironpipi Odesláno Březen 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2012 Tak nakonec jsem tatíka překecal na to TSI:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 15, 2013 Sdílet Odesláno Únor 15, 2013 (upraveno) Taky jsem jej pořídil ženě 1,2 TSi 63 kW v Roomsteru a jede to moc pěkně, tiše a spotřeba solidní. Jsem zvědavý na jakou spotřebu se dostane moje drahá polovička. Já jsem s tím jel cca 250 Km 50% dálnice do 120Km/hod a 50% okesky 90Km/hod za 6,1. Což je OK. Upraveno Únor 15, 2013 uživatelem Martin_TDi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Červen 4, 2013 Sdílet Odesláno Červen 4, 2013 Nazdar, plánuju koupi Roomstra a nejvíc předváděček je právě s tou 1,2 tsi. Trochu se toho bojím- nekazí se to? Přece jen je to turbo... Má to nějaký speciální režim jako u dieselu? Jakože chladit atd? Nejsem žádný driver-jen prostě potřebuju vyměnit fáro a roomster-přestože moc krásy nepobral mi vychází jako ideální volba. Mám teď 1,9 tdi, tak jsem tak nějak zvyklý na určitou jízdu- nečekám, že to pojede stejně,male snad to i trochu jede a hlavně se těším na to ticho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Červen 4, 2013 Sdílet Odesláno Červen 4, 2013 Kazí,nekazí,mrkni na ŠH k Fabiím II,do sekce motor 1.2 TSI. Anebo raději ne,ještě by ses leknul. ;) Turba bych se nebál,to trochu zlobilo na prvních kusech. Dochlazoval bych stejně,jako každé jiné (i když má samostatné elektrické čerpadlo na chlazení,které spíná řj motoru) - tzn. po zátěži (lítání po dálnici apod.). Největší problém tohoto motoru jsou rozvody - řetěz a jeho napínák nic moc nevydrží,pak to rachotí při startech... Podle škodovky údajně je tento problém vyřešen... No,nevím. Vyskytuje se u občas u někoho také prolínání benzínu do oleje,ale to vypadá,že jen u těch,co jezdí jen krátké trasy (do několika km). Prokousané zapalovací kabely od zvířátek (kun) jsou již jen takový folklor - snad vyřešen krytem s chráničkami. Motor se také v zimě poněkud dlouho zahřívá a s tím souvisí pomalejší nástup topení. Holt,každej motor má svoje mouchy. Toto všechno se samozřejmě nutně nemusí dít u každého TSI. Je to jen výčet nejčastějších problémů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červen 5, 2013 Sdílet Odesláno Červen 5, 2013 Taky jsem četl hodně reakcí na Škodahome. A radši jsem to neměl číst-bylo mi z toho těžko. Nakonec jsem šel za známým do škodovky k Hellerovi v OV, který dělá šéfa servisu. Potvrdil mi, že motory 1,2TSi i 1,4TSi (fabia II, Roomster, Yeti a Octavia II) měly do 6 / 2011 problémy s rozvodama. Proto mi poradil koupit auto s rokem výroby od tohoto data. Tak jsem koupil Květen 2012, mám najeto zatím jen 11 tis.Km a jsem spokojený. Zatím jsem neměl jediný problém a liju jen benzín do nádrže. Manželka co s tím jezdí nejvíc je spokojená taky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Červen 5, 2013 Sdílet Odesláno Červen 5, 2013 To je super rada, Tedy budu koukat po minimálně 7/11 , lépe 12. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Červen 5, 2013 Sdílet Odesláno Červen 5, 2013 Ono si to stačí pročíst,abych věděl,že i po tomto datu výroby jsou problémy s rozvody. Dokonce je tam už i několik málo aut vyrobených v roce 2012 po výměně rozvodů. Tak nevím. Toto datum je totiž modla a zaklínadlo škodovky,aby nemusela ty rozvody měnit. Mají na to dokonce i nějaké instrukce pro servisy (TPI). Ale nikoho nechci odrazovat,tento motor je podle mě jinak fakt parádní na ježdění. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červen 6, 2013 Sdílet Odesláno Červen 6, 2013 Beru to takto: pokazit se může kdykoli cokoli - je to jen stroj. Věřím, že vždy záleží na tom, jak se k autu kdo chová. Znám pár lidí, co ihned po startu studeného motoru tomu dávají pořádně pohulit a pak se diví, že se jim něco kazí. Pro svou jistotu mám auto se 4-letou zárukou, takže jsem zatím zcela v klidu. Pokud se něco pokazí, škodovka to na svoje náklady opraví. Ale jak říkám, já zatím nemám jediný problém, jezdí se nám s Tsi-čkem moc fajn. Motor je tichoučký, spotřeba super, zahřátý je za chvíli. Dneska jsem zajel pohodovou jízdou do 90-ti Km/hod do práce (25Km) za 4,9L/100Km. Zpátky trošku proti kopci to bude do 6-ti litrů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lazaruslong Odesláno Září 23, 2013 Sdílet Odesláno Září 23, 2013 Tak se musim pochlubit. Poridil jsem rumika ve scoutu. Vyrobeno listopad 2011. Do provozu leden 2012. 1.2tsi 63 kw. Je to takovy moturek,ale kdyz je zahraty,tak umi i zabrat. Spotreba vypada zatim pekne.pohodovou jizdou (dodrzuju predpisy) to vypada na prumernou nekde kolem 5,6 l na sto. Mam ctyrletou zaruku,takze do 2016 jsem s rozvody v klidu.kazdopadne pred vyprsenim to zkusim nechat vymenit... Z autka mam kazdopadne radost a doufam,ze bude slouzit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.