Haski Odesláno Duben 4, 2012 Sdílet Odesláno Duben 4, 2012 200km ZKUŠENOST S PALIVEM ETHANOL E85 (BIOlíh - bez jeho úprav na motoru) Měřeno při normální jízdě (ani lehká aní těžka noha). Zkoušeny nižší a někdy i vyšší otáčky. Jelikož toto palivo v západních čechách - karlovarsko nění vůbec rozšířeno, nabral jsem při cestě přes město MOST do kanystru 20L E85 za 26.90 (v republice se dá sehnat myslím i za 24.90). Což je o víc jak 10kč méně než za bežný N95. Přimíchal jsem jej následně do nádrže v poměru cca 1:1, tedy 15L Naturalu95 a 15L Ethanolu E85. Při teplotách nad 0°C (pod 0°C jsem neměl možnost to vyzkoušet) auto startuje bez problémů. Motor jede trochu hůře v nižších otáčkách do 3000ot (skoro podobně jako když zapnete klimu), ale je to bez problémů. Vyšší otáčky byly výkonově nezměněné takéž bez problémů. Volnoběh v pořádku. Spotřeba na známých trasách se zvedla. (Volnoběh místo 0.6-0.7l/h se změnila na 0.7-0.8l/h. Město a krátké trasy do 15km vzalo o cca 0.5-0,8l víc. Delší trasy 100km (rychlost do 110kmh) o 0.3l víc) Slyšel jsem o následných problémech s palivovým čerpadlem? Velice to prý pročisťuje palivovou soustavu, čili budoucí výměna filtru je asi jasná? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Duben 4, 2012 Sdílet Odesláno Duben 4, 2012 v sekcii OI motor 1.6 je o tom velka tema, spominali tam aj tie problemy s cerpadlom 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Haski Odesláno Duben 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 5, 2012 jj o té sekci na OI vím. Třeba tu je někdo s OII, kdo na to jezdí. Zkušenosti se hodí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.