Přejít na obsah

Olej, první výmněna

Doporučené příspěvky

Ahoj,

konečně se nám rozroste rodinka o druhou oktávku. Tentokrát 1,9 TDI. snad budu spokojený.

Mrkal jsem na olej a je krásně černý, jen co budou na autě značky tak jedu do servisu. Přemýšlel jsem, že bych dal novou náplň na pár tisíc km, aby se motor pročistil. A poté znova měnit. Je to dobrý nápad?

Případně jestli dávat i dvakrát nový filtr.

Když sem už píšu, jaké doporučujete oleje? Sám mám zálusk na tento http://www.autodily-cardo.cz/motorove-oleje/shell-helix-hx7-10w-40-4l/

Dík za odpovědi, rady.

PS: mám měnit rozvoďák, nebo věřit prodejci? MĚL být dělaný před 30k (najeto 170k PREJ), o autě mi přišlo že toho moc neví (překupník). Nechat ho teda překontrolovat při dávání oleje servisákem, nebo pro jistotu nakoupit celou sadu? .-) nezdá se mi že by někdo měnil při 140000km rozvody (ale jestli je dělal po 70k dvakrát...)

Odkaz ke komentáři

pokud koupím auto a nejsem si 100procentně jist a to si člověk jist není automaticky měním rozvody a vodní pumpu a olej a všechny filtry.překupníkům je lepší nevěřit následky potkaného či přidřeného motoru bejvaj drahá záležitost.

co se týče oleje záleží na tom na co to do ted jezdilo jestli na tu 10W40ku dej opět tu já mám osobně v autě 5W40 od Texaco Havoline

dávat tam olej na pár tisíc km něco jako na proplach je zbytečný vyhazování peněz dej novej olej filtr a na 15000km máš pokoj

Odkaz ke komentáři

Dík za názor.

S olejem: při běžné kontrole bych olej přirovnal k vodě plné sazí. Ani si uplně nejsem jist, jestli dohledám jaký olej tam původně byl. Proto bych radši vrazil navíc těch 800Kč abych měl jistotu, že tam není hromada sraček.

Rozvody nejspíš udělám nové. Pumpa se dává nutně nová?

Odkaz ke komentáři

Jo, dívám se na to.

Rozvody bych dal tedy http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/038198119exxx-rozvody-s-vodni-pumpou-1-9tdi-octavia.html

nad olejem popřemýšlím, zkusím pohledat po autě nějakou cedulku, co tam bylo původně (má teda cenu "propláchnout" motor, nebo udělat alespoň kratší interval např po 7tis nebo odjezdit jen tento rok? Podle rycky tam byl opravdu humáč)

Potom filtry - po jaké době měníte palivový filtr? Popř jakou značku doporučujete.

Odkaz ke komentáři

Nenapsal jsi specifikaci Motoru Předpokládám , že 1,9 TDI Ještě si to zkontroluj podle KODU motoru

Tady to máš levnější i včetně vodní pumpy vodní pumpa Graf má kovové rozváděcí kolo, což je oproti originálu výhoda.

http://www.hanza-autodily.cz/sada-rozvodu-pumpa-19tdi-agralhahfasv-sdi/d-70899/

Filtry si tam, můžeš taky objednat má v nabídce MAN za super cenu

Motor-olej

Motor sání

Palivový

Kabinový

Upraveno uživatelem Pepa007
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...