Přejít na obsah

OII Combi RS 16"disky

luka1000

Doporučené příspěvky

Mám prosbičku na majitele OII RS - chtěl bych na zimu pořídit 16" litý disky, ale narazil jsem na problém.

V TP mám zapsaný pouze rozměr 6Jx16" ET50 - 205/55 R16 91H M+S. Což jsou plechový disky, když jsem hledal litý tak se dělají pouze 6,5Jx16" ET50 což je o nějakých 12,7mm širší (jinak pneu jsou stejný). Když jsem dneska volal do škodovky na odd. homologací, tak mi řekli, že na RS tyhle disky nejdou dát. A to mám zájem přímo o jejich originální disky 16" DRACONIS.

Máte někdo zkušenosti které 16" litý disky tam jdou bez broblémů dát. Myslím nejenom provoz, ale i zápis do TP ???????

Nechce se mi jezdit v zimě na "hnusnejch" plecháčích. Jinak na léto mám originál 17" Zenith (7Jx17" ET54 - 225/45 R17 91W).

Předem děkuji za radu

Odkaz ke komentáři

To bych vůbec neřešil, to jsou věci na který se nidky nikdo nedívá, pokud máte normal kola navíc originál!!!! s pneu co máte v TP!! Tak je jedno jestli máte 6J nebo 7J i na technický v poho projdete, nesmí to být nějaké límcáky 9J apod. Vlastní zkušenost, několikrát!! a s ET to stejný nikdo to nepozná dokud se nesundá kolo, ani při nehodách se to neřeší pokud nemáte místo ET 50 ET 15 a je tam třeba ET 35 nikdo to neřeší!! Pokud už se v těch 5% zkoumá, tak se zkoumá vzorek a rozměr pneu, nic víc!!!!

Odkaz ke komentáři

Děkuji za rady, ještě pro klid na duši ... disk 6,5J je o 12,7mm širší při ET50 (to je stejný jak na plechách) bude celý kolo zasahovat víc dovnitř.

1. nebude to dělat problémy se sbíhavostí, myslím nebudou se sjíždět gumy po jedný straně. Sbíhavost mi dělaly teď na 17" Zenith (7Jx17" ET54 - 225/45 R17 91W).

2. Půjdou tam nasadit sněhový řetězy, přece jenom má RS větší tlumiče. Nerad bych si zrušil teď nový tlumiče.

Nemáte to někdo opravdu fyzicky vyzkoušený?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...