Přejít na obsah

Po vypnutí klimy-vlhký vzduch

Luks

Doporučené příspěvky

Konečně sem si dal dohromady klimatizaci od koupě auta :lol: tak s ní nemám prakticky žádný zkušenosti.

Proto mám dotaz jestli je normální když jedu se zapnutou klimou + vnitřní okruh a potom vypnu klimu tak jde z výdechů vlhkej vzduch,nebo mi to tak připadá....prostě jak kdyby přes výdechy byl hozenej mokrej hadr...?

Odkaz ke komentáři

Myslím že je normální, když po vypnutí klimy je vzduch chvíli trochu vlhkej, proto kdo vypíná klimu až např. po příjezdu domů, tak mu jde za nějakou dobu z ofuků smrad, protože ta vlhkost se nevyfouká ven :)

PS: a jezdi normálně s venkovním okruhem, vnitřní okruh používej jen při puštění klimy pro rychlé ochlazení kabiny, až se kabina vychladí, tak vnitřní okruh vypni (bude se potom vzduch i lépe chladit) ;)

Odkaz ke komentáři

Já bych se taky připojil - kde je ten odkap klimy, kam musím vlízt, jak ho zkontroluju jestli je průchozí? :-)

Ještě když už jsem u toho - když se mi auto rozpálí na parkovišti a já pak přijdu a startuju, tak začne foukat do kabiny z průduchů takovej nakyslej pach. Do cca půl až jedné minuty už je to ok, nic nesmrdí a fouká čistý vzduch. Je to normální (stojící vzduch v trubkách se horkem "zkazí"), nebo je to první náznak-varování, že bych měl provést čištění klimy?

Navedl by mne někdo na polopatický návod jak důkladně dezinfikovat sprejem klimu? Občas narážím na takové to foukání jen do ústí průduchu a to myslím není moc účinné. Důkladné považuji s tím strkáním hadiček - ale nevím kudy, kam, jak hluboko, jaké spustit režimy klimy přitom, potom...

Prostě bych uvítal vyčerpávající popis i pro největší lamy... :palec:

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři

Myslím že je normální, když po vypnutí klimy je vzduch chvíli trochu vlhkej, proto kdo vypíná klimu až např. po příjezdu domů, tak mu jde za nějakou dobu z ofuků smrad, protože ta vlhkost se nevyfouká ven :)

PS: a jezdi normálně s venkovním okruhem, vnitřní okruh používej jen při puštění klimy pro rychlé ochlazení kabiny, až se kabina vychladí, tak vnitřní okruh vypni (bude se potom vzduch i lépe chladit) ;)

A já sem si myslel že právě při vnitřním okruhu to bude líp chladit protože to nasává už jednou ochlazenej vzduch z interiéru :lol:

Každopádně díky za odpověď :)

Odkaz ke komentáři

Luks: na vnitřní okruh to líp chladí, ale jen ze začátku, protože při klimatizování se vzduch vlastně odvlhčuje a čím víc je potom sušší, tím hůř se chladí, takže je dobré po vyklimatizování kabiny přepnout na vnější okruh, aby se nasával čerstvý vzduch ;)

borlan: ten odkap klimy je zhruba v místě jak se středový tunel ale zespod auta. Stačí když necháš zapnutou klimu a budeš chvíli stát na místě, tak uvidíš pod autem loužičku, tak ta bude z toho odkapu. Co se týká toho nakyslého puchu, tak to je právě to, že po vypnutí klimy nenecháš ty průduchy počádně vyfoukat, pak se tam kondenzuje ta vlhkost, která po čase začne smrdět. Já mám octu 5 let a v létě pravidelně používám klimu a vždy ji tak 1-2 km než přijedu domů nebo na místo určení vypnu aby se vyfoukal ten vlhký vzduch a doteď necítím žádný zápach a nikdy jsem klimu ani nečistil, takže ti bohužel ani neporadím jak ji vyčistit :)

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...