Přejít na obsah

Octavia combi vs Passat combi

47 hlasů

1. 1. Octa nebo Passat ?

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ted v cervnu nebo cervenci budu menit auto..a uz sem rozhodnuty ze to bude bud okta nebo pašík..

Líbí se mi obe auta.. ale mozna interier se mi libi vic v passatu ..

Chci 1.9 diesla.. a rok nejstarší 2007..

Co by jste poradili vy? Škodu nebo Volkswagen..?

Díky :)

PS: pokud tímto tématem tady něco zahlcuji nebo to někom bude vadit tak to smažte. .. ;)

Odkaz ke komentáři

Osobně mám raději škodovku, passat neni špatnej, pokud budeš brát 1,9TDI PD 77kW, tak jak v PASS tak v OCT je motor totožný, podvozková technika je skoro obdobná.

Interiér v PASS je po čase jedno vrzání, OCT má zase míň místa na předníma sedačkama.

OCT má rozhodně větší kufr jak PASS.

Osobně mi u PASS nejvíc vadí el. ruční brzda a její umístění vedle vyp. světel, být tak jak to má teď nový, bylo by to pohodlnější.

JInak musíš vybrat dle toho, co se ti líbí, jak jsme psal, "střeva" jsou obdobná u obou aut

Odkaz ke komentáři

Já bych šel do Passatu. Ale jak říká Jarda, bude to hodně vrzat. Mám B5,5ku, rok 2005, takže jeden z posledních. Myslel jsem, že to vrzání bude už vychytaný, ale stejně vrže o stošest. Před Passatem jsem měl OII v plný výbavě. Co se interiéru týče, líbil se mi mnohem víc, ale v mým Passatovi je zase o dost víc místa. No a jezdil jsem i vv Passatovi 3C, to co chceš ty. No a ten interiér se mi sakra moc líbí. Nejhorší je ale sehnat Passata v dobrým stavu. A navíc 1,9tek je hrozně málo. Každopádně jsem hlasoval pro Passata

Odkaz ke komentáři

Díky za vaše postřehy a rady :) No prave Ten interier podle me je peknejsi u Passata.. neni takovy.. nevim. tuctový jako octa bych řekl..

To vrzání slyším poprvé tak doufam když vyberu pass tak vrzat nebude:) Jinak necham to náhodě asi.. zaleží jake auto najdem( budu to brát v zahraničí) tak pokud najdem slušného passata tak ho berem a naopak...

Ale spíše budu hledat toho Passata ;)

Je mi jasné že v hlasováni vede Octa.. sme taky přece na octavia foru ze..;) Kdybych podobnou otazku zadal na VW foru tak vyhraje Passat :)

No i tak jeste jednou díky;)

Odkaz ke komentáři

Řeším podobné dilema, jen to pro mně není tak akutní. Prostě v klidu hledám, dívám se a až se na něco zajímavého narazí, tak se uvidí. Já ale hledám spíše sedan, benzín 1,8 TSI s cenovkou max. 300/350 tis. Kč a mám určitý požadavek na výbavu (mj. xenony a vyhřívané sedačky) a musím říct, že takových - a obzvláště Passatů - je jak šafránu, tak uvidím...

Upraveno uživatelem FRANK
Odkaz ke komentáři

Já nemám termín žádný, prostě až se něco solidního najde, okouknu uvidím...

Sice upřednostňuji manuální převodovku, na druhou stranu mně láká i DSG. Z toho mám ale u ojetého auta s nějakými +/- 150 tis. km trochu strach. Možná zbytečně, ale přece jen červíček hlodá...

Odkaz ke komentáři

srovnáváš nesrovnatelené (tedy snad krom pořizovacích financí), tady je jednoznačně vše pro Pašíka, je prostě větší,pohodlnější, nevím no s tím kufrem jak píše rolba, asi bych trochu přece jen řekl, ž to je do + pro pašíka, ale tady je všeobecně dáno, že co řekne konglomerát zdejších opravářů, to je svaté

jen pro info, on rolba teď má Octávku, proto je lepší, až si koupí Pašíka, tak bude zase psát jinak, neboj už ho znám dlouho :D

ať už vybereš to či ono, tak hlavně aby se to nesralo a aby to bylo to auto s tím štěstíčkem, to znamená že o minutu dříve projedeš místem, kde potom bude hromadná bouračka, neukradnou jej a podobně, držím palce a mnoho šťastných a pohodových km :palec:

na konec jeden dotaz: a proč ne SuperB????????? :o

Odkaz ke komentáři

Palo, pašika nikdy, osobně se mi nelíbí interiér a ani moc zvenku, ale jinak jako auto je dobrej, pár jich servisuju a je to jako všechny ostatní auta z koncernu, každý motor má své mouchy, je to 1:1, jak jsem psal, je to o tom, co se komu líbí. Momentálně, kdybych vybíral nové auto, tak buď SII combi nebo Audi a díky financím by to vyhrál sup.

Odkaz ke komentáři

Palo, pokud to bylo i na mne, pak následovně: nevybírám auto podle nějaké třídy či tak nějak. Prostě mám nějaký finanční limit, nějaké požadavky po stránce motorické a po stránce výbavové. Toto mi splňuje jak Octa, tak i Pašík. Rád bych přidal do výběru třeba i Jettu, ale tu prostě podle mých požadavků nemůžu absolutně žádnou najít.

Ohledně Supa, ve druhé generaci by přicházel v úvahu jedinně kombajn a ten je zatím finančně nad limit. Sedan se mi absolutně nelíbí (pro mně je to takové divně úzké a dlouhé auto, takový jezevčík).

V první generaci se mi líbí moc, obzvláště po tom decentním faceliftu v r.2005 (zrcátka, světla, maska...), ale zase oproti OII a Passatu 3C je to přece "zastaralejší" technika.

Odkaz ke komentáři

Hlasoval jsem pro Octu... Tech duvodu je vic... srdcovka, passat se mi moc nelibi, mimo posledni generace, technika podobna. Kazdy ma svy pro proti, ale kdyz jsou streva vicemene stejny, je to tezky rozhodovani.

Ad FRANK: s tim supem jsem mel stejnej brolben, 2. generace leda v kombiku a to je trochu mimo moznosti pujcky :)

Odkaz ke komentáři

to je divné, ptal se abado, já mu odpověděl a mě odpověděli úplně jiní, tomu říkám ozvěna ze skalistých hor :palec: :D :D

Palo, pašika nikdy, osobně se mi nelíbí interiér a ani moc zvenku, ale jinak jako auto je dobrej, pár jich servisuju a je to jako všechny ostatní auta z koncernu, každý motor má své mouchy, je to 1:1, jak jsem psal, je to o tom, co se komu líbí. Momentálně, kdybych vybíral nové auto, tak buď SII combi nebo Audi a díky financím by to vyhrál sup.

jo kdybych tak mohl napsat co si myslím, ale nebudu dělat zlou krev, tak snad jen tohle:

ono se tě nikdo neptal na to, co se tobě osobně líbí a nelíbí, tak že si z tebe uděláme "výcuc" a víme najednou, že pašík je dobrý auto

to Audi sem netahej, já mu taky necpu Meďoura, i když medvědy miluju :P

Odkaz ke komentáři

PALO: Díky ..ty stastne kilometry tady a nejen tady potrebujem vsichni .. :)

Jak pise Frank a Rolbar.. SII je mimo cenový rozsah uplne..ale jako jo libi se mi:)

To Volvo.. jo ja se dival ze zacatku uplne na vsechny znacky ale zustali mi jen ty dve auta mezi kteryma si vyberu.. Volvo je urcite dobre auto.. tak jako spoustu jinych.. :palec: ..

A jo Octa ma vetsi zavazadlový prostor, jehož základní objem činí 605 l kdezto u passata je to 513 l. ale to by mi ani tak nevadio..;)

A zakoncíme to tim ze koupim M3 asi no ..:D .. ne delam si srandu:)

Odkaz ke komentáři

Tak zitra se podívám na první kousek : Passat combi 2008, 1,9TDi, Blue Motion, najeto 140tis. výbava řekl bych plná palba krom kůže a myslím xenonu.. jen ma dve vady.. chybí předni znak a zadní ta stříbrná lišta od kufru je poškrábaná.. jinak vše ok.. uvidíme :)

Odkaz ke komentáři

Ted jsem to chtel rici, ze uz to dlouho sleduji i v rozhovorech s lidmi... ma to plnou palbu, krome xenonu, navigace, kuze, vlastne jeste radio chybi... :D :D Dneska u auta ve vyssi tride je plna palba to, co si dle me ani mnozi nedokazeme predstavit, ze i vubec existuje. :D

Ono je to idividualni, kdo prechazi z auta, kde mel okenka na klicku, mechanicky sitic, bez serva, pak takoveto auto je plna palba!! ;)

Odkaz ke komentáři

Někdo chce mít v autě všechno (plnou nálož) ale prostě k tomu nechce kůži.Já osobně kůži taky ne.Ještě přetrpím polokůži.Navigace ?Záleží kdo ajk jí potřebuje. a xenony by měli být už v základu palec.gif kůže a navi spíš záleží na tom kdo si auto vybírá a kupuje :) i kdybych ty prachy na to měl tak bych to v autě nechtěl :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...