daw1d Odesláno Červen 10, 2012 Sdílet Odesláno Červen 10, 2012 Zdravim, mám O1 1.8T AGU najeto 75tis (poctivejch) a trápí mě pár problémů. Auto mám pár měsíců a celou dobu mi přišlo, že na volnoběh nemá úplně stabilní otáčky.. kolísají v rozsahu +-100. Volnoběh taky někdy drží kolem 1000 a jindy zase kolem 700 otáček. A celý auto se na volnoběh chvilkama tak jako "oklepe". V posledních týdnech se mi začalo stávat, že když nastartuju (první start dne), motor po pár vteřinách chcípne. Ale jak nastartuju podruhý už drží a celej den to neudělá. Až zas druhej den:/ No a poslední provar sem vypozoroval včera. Jel jsem do prahy a dost jsem spěchal. V táhlý levotočivá zatáčce jsem jel myslim že na čtyřku cca 4000 - 4500 ot a nejednou motor přestal táhnout a otáčky rychle začli padat jak kdybych sundal nohu s plynu! Vyděsil jsem se, ale musel jsem pokračovat v cestě. Celou cestu se nic nedělo až jsem najel na dálnici. Když jsem na pětku přejel otáčkoměr přes 5tis najednou se problém objevil znova. Ale otáčky už nepadali, jen motor nechtěl táhnout dál přes 5000 otáček. Dneska jsem to zkoušel zase a problém se objevil znova. Ale nyní zase o kus dál. Čtyřka, 5400ot nic 5500 a už se mu nechtělo.. pár minut poté už dojel na 5700 a zase už nechtěl táhnout. Před pár měsícema bylo auto v autorizovaným servisu a vyčistili tam škrtící klapku a dle diagnostiky bylo vše ok. Před pár dny bylo auto na výměně brzd a týpek vyměnil svíčky, že prej byly špatný (původní 12let starý:D). Na diagnostiku to nepíchnul, takže nevim. Ale dnes jsem si objednal svůj OBD2 kabel, takže maximálně v úterý už budu moct diagnostikovat sám:) Nenapadá prosím někoho, kde může být problém, z toho co jsem popsal? Do pár dnů přidám k popisu i nějaký relevantní data z VAGu.. Předem díky za tipy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
macomh Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 Mne to robí do poslednej čiarky moje AGU r.v. 99 to isté. Písal som Ti aj do druhej témy a dal so aj link. Keby si to poriešil, tak daj prosím Ťa vedieť. Vďaka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
daw1d Odesláno Srpen 2, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 2, 2012 Tak všechny problémy s autem jsem téměř vyřešil:) Koupil jsem si kabel na diagnostiku (za 150,- na aukru:D) a vyhodilo mi to chybu "00561 prizpusobeni smesi". Vygooglil jsem na forech ze to bude buď hadice nebo lambda sonda. Hadice byla jedna děravá a lambda sondu jsem koupil novou. Tím se vyřešilo občasné chcípání po startu, neustálené otáčky a "oklepávání se" auta na volnoběh. Cukání při sešlápnutí a pouštění plynu jsem identifikoval na silentblok motoru, kterej jedu vyměnit 16. Rovnou si tam nechám hodit budík na tlak turba a možná i blowoff ventil. Nechal jsem tam hodit nový kotouče a desky. Teď už jen ten HP Sporting podvozek a čip... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Matlan Odesláno Leden 15, 2013 Sdílet Odesláno Leden 15, 2013 kluci... vyčistit škrtící klapku... mrknout se v jakém stavu jsou svíšky... pokud nepomože tak je to jasné. váha vzduchu ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
macomh Odesláno Březen 1, 2013 Sdílet Odesláno Březen 1, 2013 Ja som čistil škrtiacu klapku už 2x, sviečky vymenil a aj váhu som skúšal novú. Nič nepomohlo. Stále mi dusí motor, štartuje ťažko a VAG vypisuje PRISPUSOBENI SMESI - prekročený súčet. Neviem čo s tým?! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dalas Odesláno Březen 2, 2013 Sdílet Odesláno Březen 2, 2013 macomh nezkoušel jsi vyměnit MAP-senzor???Je to snímač tlaku vzduchu a ten by mohl také dělat problémy s tím že ti tam jde buď málo vzduchu nebo naopak hodně.ŘJ podle něj nastaví bohatost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
macomh Odesláno Březen 5, 2013 Sdílet Odesláno Březen 5, 2013 Ten MAP-senzor mi priblíž, že ktorý to je. Nie je to snímač hmotnosti vzduchu ? Alebo, čo je to vlastne a kde to je ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dalas Odesláno Březen 7, 2013 Sdílet Odesláno Březen 7, 2013 macomh Ten Map senzor(čidlo tlaku) by měl být zvrchu intercooleru jestli se nepletu, pod číslem 53. Ale lepší by bylo kdyby jsi napsal co ti to přesně dělá a ještě bys mohl napsat číslo závady co ti napsala dia. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
macomh Odesláno Březen 24, 2013 Sdílet Odesláno Březen 24, 2013 Mám takýto problém na octavke 1,8T AGU r.v.: 1999: Pri prudkom zošliapnutí plynu začne motor ťahať do 2300-2500 otáčok a potom akoby zdusil motor úplne až skoro prestane ťahať, potom akoby zakašlalo, niekedy strelí do sania, trhne s autom a začne to ťahať ako besné. Keď mierne pridávam plyn, tak to trhanie, niekedy nie je zbadateľné, niekedy vôbec nič. Bolo vymenené turbo za jazdené /moje pošlo/, kľuka po výbruse, nové ložiská, VAG neukazuje nič. Vymenil som dve hadice odvetrania, lebo boli roztrhnuté. Pred rozobratím, až kým nepošlo turbo, to išlo ok. Vymenené palivové čerpadlo, lambda sonda za novú - BOSCH, skúšaná aj nová váha vzduchu, ale robila to isté ako stará, vyčistená škrtiaca klapka 2x. VAG vypisuje jedine toto na motor: 00561-Prizpusobeni zmesi 14-00-Adaptační hranice/součet/prekročena 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JarmilCars Odesláno Říjen 8, 2021 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2021 AGU nemá MAP senzor 😉 nepotřebuje ho. 100% je to čidlo teploty pro Řj. Za 150kc oprava. Vpravo vedle motoru na hadici je konektor ten odpoj a vyndej čidlo. Hlásí to jednotce motoru nesmyslné teploty a proto špatný volnoběh, studené starty, může to způsobovat i střílení a chvilkové ztráty výkonu. Začne to chcipat i za tepla časem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štípa Odesláno Květen 25, 2022 Sdílet Odesláno Květen 25, 2022 Potvrzuji, čidlo teploty dělalo zmatek ve volnoběžných točkách- lítalo to jako na houpačce. Po výměně OK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.