Přejít na obsah

AGU - Chcípá a ztrácí výkon


Doporučené příspěvky

Zdravim,

mám O1 1.8T AGU najeto 75tis (poctivejch) a trápí mě pár problémů. Auto mám pár měsíců a celou dobu mi přišlo, že na volnoběh nemá úplně stabilní otáčky.. kolísají v rozsahu +-100. Volnoběh taky někdy drží kolem 1000 a jindy zase kolem 700 otáček. A celý auto se na volnoběh chvilkama tak jako "oklepe".

V posledních týdnech se mi začalo stávat, že když nastartuju (první start dne), motor po pár vteřinách chcípne. Ale jak nastartuju podruhý už drží a celej den to neudělá. Až zas druhej den:/

No a poslední provar sem vypozoroval včera. Jel jsem do prahy a dost jsem spěchal. V táhlý levotočivá zatáčce jsem jel myslim že na čtyřku cca 4000 - 4500 ot a nejednou motor přestal táhnout a otáčky rychle začli padat jak kdybych sundal nohu s plynu! Vyděsil jsem se, ale musel jsem pokračovat v cestě. Celou cestu se nic nedělo až jsem najel na dálnici. Když jsem na pětku přejel otáčkoměr přes 5tis najednou se problém objevil znova. Ale otáčky už nepadali, jen motor nechtěl táhnout dál přes 5000 otáček. Dneska jsem to zkoušel zase a problém se objevil znova. Ale nyní zase o kus dál. Čtyřka, 5400ot nic 5500 a už se mu nechtělo.. pár minut poté už dojel na 5700 a zase už nechtěl táhnout.

Před pár měsícema bylo auto v autorizovaným servisu a vyčistili tam škrtící klapku a dle diagnostiky bylo vše ok. Před pár dny bylo auto na výměně brzd a týpek vyměnil svíčky, že prej byly špatný (původní 12let starý:D). Na diagnostiku to nepíchnul, takže nevim. Ale dnes jsem si objednal svůj OBD2 kabel, takže maximálně v úterý už budu moct diagnostikovat sám:)

Nenapadá prosím někoho, kde může být problém, z toho co jsem popsal? Do pár dnů přidám k popisu i nějaký relevantní data z VAGu.. Předem díky za tipy.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Tak všechny problémy s autem jsem téměř vyřešil:) Koupil jsem si kabel na diagnostiku (za 150,- na aukru:D) a vyhodilo mi to chybu "00561 prizpusobeni smesi". Vygooglil jsem na forech ze to bude buď hadice nebo lambda sonda. Hadice byla jedna děravá a lambda sondu jsem koupil novou. Tím se vyřešilo občasné chcípání po startu, neustálené otáčky a "oklepávání se" auta na volnoběh. Cukání při sešlápnutí a pouštění plynu jsem identifikoval na silentblok motoru, kterej jedu vyměnit 16. Rovnou si tam nechám hodit budík na tlak turba a možná i blowoff ventil. Nechal jsem tam hodit nový kotouče a desky. Teď už jen ten HP Sporting podvozek a čip...

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Mám takýto problém na octavke 1,8T AGU r.v.: 1999:

Pri prudkom zošliapnutí plynu začne motor ťahať do 2300-2500 otáčok a potom akoby zdusil motor úplne až skoro prestane ťahať, potom akoby zakašlalo, niekedy strelí do sania, trhne s autom a začne to ťahať ako besné. Keď mierne pridávam plyn, tak to trhanie, niekedy nie je zbadateľné, niekedy vôbec nič. Bolo vymenené turbo za jazdené /moje pošlo/, kľuka po výbruse, nové ložiská, VAG neukazuje nič. Vymenil som dve hadice odvetrania, lebo boli roztrhnuté. Pred rozobratím, až kým nepošlo turbo, to išlo ok. Vymenené palivové čerpadlo, lambda sonda za novú - BOSCH, skúšaná aj nová váha vzduchu, ale robila to isté ako stará, vyčistená škrtiaca klapka 2x.

 

VAG vypisuje jedine toto na motor:

 

00561-Prizpusobeni zmesi

14-00-Adaptační hranice/součet/prekročena

Odkaz ke komentáři
  • o 8 let později...

AGU nemá MAP senzor 😉 nepotřebuje ho.

100% je to čidlo teploty pro Řj.

Za 150kc oprava.

Vpravo vedle motoru na hadici je konektor ten odpoj a vyndej čidlo.

 

Hlásí to jednotce motoru nesmyslné teploty a proto špatný volnoběh, studené starty, může to způsobovat i střílení a chvilkové ztráty výkonu.

 

Začne to chcipat i za tepla časem.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...