JayFader Odesláno Červen 11, 2012 Sdílet Odesláno Červen 11, 2012 Tak mám za sebou první servisní prohlídku od nákupu ojetého vozu: Servisní prohlídka po dvou letech (O2FL 2009 1.4 TSI aktuálně najeto 50k km). Autorizovaný servis Škoda. Chci se s Vámi poradit ohledně ceny. Úkony: - měření baterie - komplet diagnostika řídící jednotky - geometrie - rozebrané brzdy (neměnilo se nic, jen check, namazání, očištění) - kontrola chladící kapaliny, vzduch filtru, zavěšení kol atd. - vyměněn palivový filtr - vyměněna brzdová kapalina - výměna náplně a oleje v klimě - výměna oleje (ten jsem měl jediný svůj) - vyměněn olej filtr byl jsem celou dobu (cca 2 hod) na svoji žádost u toho a kecal při tom s mechanikem, přístup a jednání mechanika i vedoucího servisu - super. Olej jsem koupil Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 (sice je to LL, přepnul jsem na QG2 - přístě asi vezmu nějakej VW 502 00). Káždopádně mě překvapilo, že na prodejně ho měli vystavený za 800Kč, kupoval jsem za 210Kč (e-shop). Zkoumal jsem v čem se liší obal... Vše stejné, etiketa, polepky, láhev..jediný rozdíl byl v datumu plnění. Ta moje to má vytisknuté na hrdle láhve, kdežto ta jejich to měla vyražené (plasticky) na spodu, pod nálepkou, obsahoval i nějáky kód. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Je to stejný olej, nebo je to nějaká náhrada, nebo na tom mají tak šílené přirážky? -jinak jsem se ještě dozvěděl, že těch 1.4 TSI mají na servis opravdu minimum, vedou 1.2 TSI a pak pár 1.8 TSI. Řetez prý měnili zatím jen na 1.2 TSI a to na čtyřech vozech cca ze sta. výsledná cena 5k5 Kč, je to OK, nebo je to spíše víc??? Nemám moc představu kolik tohle stojí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Červen 11, 2012 Sdílet Odesláno Červen 11, 2012 Je tam dost úkonů, takže cena by mohl být OK Ale k tomu oleji: ničemu se nediv, je to naprosto "normální", jejich ceny jsou šilené... Bavil jsem se s prodejcem a ten mi řekl že oni nakoupí litr oleje za cca 140,- a prodají za 620,- takže se fakt oplatí mí svůj. Na ostatních dílech (filtry apod) se podle mně moc ušetřit nedá. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blazin Odesláno Červen 13, 2012 Sdílet Odesláno Červen 13, 2012 Cena mi na autorizak prijde gut, ale mam jednu otazku v jakem servise to bylo??,kde te nechaji byt u toho....ja jsem to parkrat zkousel a ani nahodou!!!Ze prej si nikdo nevezme na triko, kdyby mi v dilne neco spadlo na nohu,uklouznul jsem a bla bla kecy...do dilny prej nikdo krome proskolenych osob nesmi.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JayFader Odesláno Červen 13, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2012 Cena mi na autorizak prijde gut, ale mam jednu otazku v jakem servise to bylo??,kde te nechaji byt u toho....ja jsem to parkrat zkousel a ani nahodou!!!Ze prej si nikdo nevezme na triko, kdyby mi v dilne neco spadlo na nohu,uklouznul jsem a bla bla kecy...do dilny prej nikdo krome proskolenych osob nesmi.. Zkusil jsem oslovit několik autor. servisů škoda na ose Praha - Budějice a řekněme z 10 autorizáků s mojí přítomností neměli problém tři (oslovil jsem jich více než 10). Ostatní se většinou odvolávali na bezpečnost práce, nebo že to prostě nejde. S použitím vlastního materiálu to bylo tak půl na půl, ale spíše většina by ho akceptovala (chtějí to akorát vše original zabalené). Ono je to s tou bezpečností trochu pravda - každou chvíli tam někdo příjíždí-odjíždí, liftujou auta nahoru, pořad s něčím lítají sem a tam. Snažil jsem se tam nepřekážet, ale personál byl OK, takové komorní. Bylo vidět, že se snaží vyjít vstříc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Červenec 27, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2012 co to bylo za servis jestli to není tajný? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.