Přejít na obsah

Cesta do zahraničí


Sentinel

Doporučené příspěvky

Zdravím chtěl bych se zeptat jedeme ted v pátek do Francie do Saint Tropez. Bohužel nám padla společná dodávka a tak já jedu svoji Octávkou a kámoš felicií. Jedem asi Německo- Francie a nebo možná spodem přez Rakousko. Co vzít třeba sebou. Asi tam bude vadit policii např. laminátovej náraznik nebo tak něco? Co bych měl radši dát pryč. Vim akorát že musim mít CZtko nalepený...co dál třeba? Slyšel jsem že v německu berou čechy ke kontrole přednostně je to pravda?

 

Díky za všechno

Odkaz ke komentáři

Jj to mám no já ho radši chtěl koupit. K telce sednu jednou za rok ale zrovna jsem viděl ve zprávách jak tohle v Německu a Rakousku maj rádi :angry: a že projdou jen ty čistý černym písmem na bílí. Rychlost budem držet oba všude. Jen jsem si tak řikal že mám 17kola a nemám je v techničáku tak kdyby se něco stalo...tak asi radši 15 zpátky jenže tam mám zase zimní gumy a letní 15nemám.

Upraveno uživatelem Sentinel
Odkaz ke komentáři

na 17'' bych v Nemecku nebo Rakousku nebral ohled, kdyz nejsou v TP, oni tam jezdi na Octavkach i na vetsich kolech, takze klid. Neda se takhle radit na dalku, kazdy pripad je jiny, stejne jako je jiny kazdy policista. Hlavne, jestli nemas cerny okna na prednich sklech, to by te pokutovali hned. Dal si dej pozor na nuz, ktery vezes, cepel nesmi byt delsich nez nejakych 8 cm? Opravte me, kdo to vi presne, po tom taky jdou docela solidne. Urcite se te zeptaji, kam jedes, sice na to nemaji pravo, ale je lepsi jim odpovedet, ze jedes na vylet do Francie a tudy jen projizdis. Jinak me momentalne nic nenapada... zazil jsem si toho s nima taky hodne. :angry:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Nevym jak je to v Cesku ale tam asi budou po tobe htit tu vestu (oranzovou nebo zelenou) a ted presne nevym jestly je to pro Franciji nebo pro Spanelsko ale v nekterym z teh dvou statu je policajti chteji pro kazdeho pasazera 9jestly vas pojede napr.5 v aute tak 5 tych vest). Rychlost hlidej jako o zivot, ono to nema cenu se s nima premlouvat na cizim jaziku, stejne cizince osiznou. Ted me nenapada nic jineho. Muslym ze ty noze a ostre predmeti nesmi byt delsi jak 7-8cm (taky nevym presne ale pokud mas 'naradi" na jidlo v kufru nekam zabalene tak urco nebudou delat problem). No a ty kola, myslim ze cizince nebudou srat s tim ze tam 17" a ze zimnich pneu Ty moc nezbide na zimu pokud pojedes s nima. Zkus to s letnima a kdyz by neco, tak rekni ze mas na to atest a homoloace v cesku ale si je zapomnel vzit. Spoileri pokud az moc nestrci ven nebo nekam jinam tak Ty problem delat nebudou. A nalepku vem tu klasickou ale nelep ji nikam, dokud te ne zastavy, a pokud budes myt to stesti ze te zastavi, delej ze ji mas ale presne nevis gde si je zastrcil a pak jako by hledej a az ji "najdes" tak je nalep. Clovece ja uz nevym nic co by Ty mnel pripomenou, ale na internetu najdes vcelku vse co te zajima o jednotlivih zemi. Treba si davaj baha na plnou caru (i gdyz se pred tebou plazi negdo 5km/h - oni to totiz muzou tolerovat mistnima ale cizincum urco ne), take davej baha aby ses v cas preradil z pruhu do pruhu, negde v Rakousku jsem slysel (ted nevym jestly je to pravda) ze pokutujou pouzivani blikacu v kruhovih objezdeh (a to je jedno jestly levy nebo pravy takze to over, ja to slisel ale nevym jak je to do opravdy). V nemecku mas neomezenou rychlost na dalnicih ktere jsou oznacene za takove, ale prysne plati, myslim 130km/h, v pripade gdyz se jedna od najezdy na dalnici (bez ohledu ze na dalnici je neomezena rychlost) a tam cajti cihaji a cekaji toho gdo si to neuvedomy.

 

Fakt me uz nic jineho nenapada.

Odkaz ke komentáři
na 17'' bych v Nemecku nebo Rakousku nebral ohled, kdyz nejsou v TP, oni tam jezdi na Octavkach i na vetsich kolech, takze klid. Neda se takhle radit na dalku, kazdy pripad je jiny, stejne jako je jiny kazdy policista. Hlavne, jestli nemas cerny okna na prednich sklech, to by te pokutovali hned. Dal si dej pozor na nuz, ktery vezes, cepel nesmi byt delsich nez nejakych 8 cm? Opravte me, kdo to vi presne, po tom taky jdou docela solidne. Urcite se te zeptaji, kam jedes, sice na to nemaji pravo, ale je lepsi jim odpovedet, ze jedes na vylet do Francie a tudy jen projizdis. Jinak me momentalne nic nenapada... zazil jsem si toho s nima taky hodne. :)

 

Proč nemají právo se tě ptát kam jedeš? To mi přijde jako veliká blbost.

Odkaz ke komentáři

Díky za všechno taky jsem čet že snad ve Francii musí bejt v autě hasičák ale to ted budou zavádět asi i u nás tak nevim jestli mi projde takovej ten hasicí sprej :) Náraznik mám RSovej ale laminát. Křídlo vzadu něco mezi WRC a RS velikostně tak snad taky moc nekouká. A rychlosti to si hlídat budem nikam nepospícháme přijedem tam a ještě tak 5hodin budem čekat na apartmán tak se podíváme po kraji ;) Jinak v německu čekám že nás asi zastavěj a budou prudit

Odkaz ke komentáři

V EU CZtko mít nemusíš pokud máš novou RZ s tim modrym pruhem.Jestli pojedeš přez Rakušáky ta si vem tolik "orangevest" kolik vás bude v autě a taky u nich bacha na tu rychlost jak už zde bylo psáno.Pokud nemáš ty folie tak kola(rozměry) a křídla nikoho nezajímají když máš dobrý vzorek.Přeju šťastnou cestu :)

Odkaz ke komentáři

Nezda se mi, ze by v Rakousku muselo byt v aute tolik vest, kolik je tam pasazeru :)

 

Rakousko:

Reflexní vesty:

jsou povinné pro řidiče všech dvoustopých vozidel. Řidič ji musí mít v kabině vozidla a obléká si ji v případě, že opouští vozidlo (nehoda, oprava apod.) na dálnicích, rychlostních silnicích a mimo obce a při umisťování výstražného trojúhelníku po nehodě. Reflexní vesty musejí odpovídat EU normě 471, to znamená, že jsou vyrobeny z barevného, fluorescenčního materiálu (barva oranžová, červená nebo žlutá) se 2 nebo více reflexními pruhy.

Toto opatření se netýká spolujezdců, řidičů mopedů a motocyklů, ale i jim se vesta doporučuje.

Odkaz ke komentáři

taky se doporucuje na dalnici v Nemecku 130 a pojedes, kdyz je tam neomezena? :) to ja jen tak... aby ty vesty zbytecne nekupoval. Jim staci, kdyz ma ridic vestu nekde, kde na ni bez problemu dosahne. ;)

Odkaz ke komentáři

ja z toho byl docela vykulenej... :D zrovna tam v tu dobu behali nejaci utecenci a ja mel kombi s cernyma oknama a jeste jsem jel v podezrelou dobu... to, ze tam uz nejaky rok studuju, je moc nezajimalo ;) a ze jsem byl za pritelkyni, tomu nemohli verit :) magori proste. Staveli me takhle na hranicich, jsem zapomnel rict

Odkaz ke komentáři

Vy mě strašíte ;) takže když mě budou prohledávat tak radši nechat doma trenírky I love USA a I love Temelín :) anglicky umim prd sice sem se ji učil ale prej ve Francii nemluvěj moc rádi anglicky ani se nedivim jak si z nich dělaj angláni prdel :D viz Top Gear :( vesty vemu táta má stavební firmu takže si je na těch 10 půjčim

Upraveno uživatelem Sentinel
Odkaz ke komentáři

presne tak. nic neresit a jet podle predpisu...

 

akorat se mi jednou na slovinsko-chorvatskych hranicich sapala policajtka pres okynko do auta a koukala na palubku. pak na me chvilku neco povidala a pak mi odslo ze se ji asi nelibili roznuty mlhovky.. ale byla by to paradni fotka jak byla napul okynkem v aute :)

Odkaz ke komentáři
cim vic to budes resit, tim vic budes neprirozeny, a proto podezrely :palec:

 

Jo a baha na todle co napsal houmik. Presne takhle hodne lidi zustane na CLO a ztrati tam pul dne. Uplne si nelamej hlavu s nicim, proste jen tak pohodicko, myrni usmev (ne sklebyt se :lool: ani se neplazit :P , taky nedoporucuju :D a ani todle :lol: ). Oni su totiz profesionalove a hned uciti jestly te budou srat nebo ne. A nebo jestly mas z nich neco jako by strah nebo podobne. Ale uz Te nebudu strasit :lool: , vem si vesticek, hasicak si poridis nejakej amatersky za par stovek, lepe nez aby kvuli tomu musel jit do posti, a pak s tvrzenkou na urad nebo do cajtu aby jim dokazal ze s pokutu platil a teprve pak sel zpatky pro svoje auto ktere je tam gde te zastavili (takova procedura je v Recku a mnoho ostatnih zemi). A take ten odstup mezi autami.

 

Jo a jeste jedna malinka vec co jsem tady u nas videl a co mi starsne vadi (ne jenom mne ale i ostatnim ridicum a hlavne vede k velice tezkym nehodam) a to je nasledujici pripad: jedete ve dvou auteh, ten posledni se vzdicky snazi jet za tim prvnim, ten prvni dokaze predjet vuz pred sebou nebo li v horsim pripade desli kamion, a ten "kamos" co jel za nim ted aby nestratil toho prvniho predjizdi vsude kam by mnel nebo nemnel, mochl nebo nemohl. To je tady v Cerne Hore specialita Cehu, Slovaku, Dancu, Holandanu a Svicaru. Vym jak je kdyz ridis v cizine hlavne gdyz neznas cestu, ale nestoji to za to. Ve Franciji jsou podobne cesty jako tady, tazke hory, hodne zatacek, malo mista na predjizdeni a hlavne ta mista jsou velice kratka, cesty nejsou zas moc siroke, takze baha. Pockejte se negde a pak zase spolu pokracujte ale takhle ne riskujte.

 

Take se podivej jestly v Franiji plati zakaz predjizdeni kolony vozidel (npr. tady v Cerne Hore gdo predjede vic jak 2 auta tak momentalne strati ridicak na 3 mseice + 150Euro pokutu - no pokud nemas nejakeho znameho v policii).

Odkaz ke komentáři

No to asi urcite bude, protoze taky ziram kdyz jsem v cesku co mam natankovat, jelikoz mate uplne jine znaceni nez tady u nas, takze to same bude i tam. Ale podle cilsa oktanu to lehce zjistis, tankuj to co ma cilo 98 a je to :lol:

 

A nafta urcite bude vsude stejne znacena.

 

Prijemnou cestu a po navratu cekame takovy kratky cestopis se fotkama z cesty a pripadne nejake zajimavosti.

Odkaz ke komentáři

nafta je gazole,benzín neviem.

cesty sú v pohode len sa vyhni dopravným špičkám hlavne medzi 7-9h a 16-18h. na cestu si okrem navi zober aj podrobnú mapu franci,pozor-obyčajná Ti nepomože. velký pozor si dávajte na cennosti a peniaze si radšej rozdel,prípadne použi platobnú kartu. na juhu je dost pristahovalcov,ktorý si často privyrábajú krádežami ale osobne som to potešenie ešte nemal a to tam jazdím 10r. ak Vás po ceste chytí spanie tak odporúčam prespať na pumpe v blízkosti obsluhy aby ste boli na očiach. myslím,že som ta vuž vystrašil dostatočne tak končím :lol: .

Odkaz ke komentáři

Laci L&K: Asi zůstanu doma :palec: ne dobrý díky zrovna naftu nechci máme benzíny, ale aspon vim co tam lejt nemám :lool: o tom kradení jsem byl už poučenej doma :lool: ted nevim jestli jsem to psal ale jedem do Saint Trope tak snad tam bude pohodička jako ve filmu :P

 

Skoda Montenegro : jasný hned 28-29 to sem všechno sepíšu :D jinak podle oktanů to asi budu brát nebo budu čekat na pumpě a poslouchat auta a jejich chod motoru a podle toho tankovat :lol:

 

Jinak všem díky ty vesty seženu a to CZtko pro jistotu taky neni to velká položka. Jsem zvědavej na spotřebu :)mám 1.6 75kw...vejfuk bez středovýho tlumiče a vzadu ladák na 17 kolách běžně najedu mezi 700-820 podle toho jak to ženu tak schválně tuhle cestu jak to dopadne když se pojede víceméně v kuse po rychlejších silnicích :)

Upraveno uživatelem Sentinel
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
    • Dveře, jako že plech určitě stejný, ostatní věci jako zámek, spouštění okna a řj už mohou být jiné. Ale to se přehodí.
×
×
  • Vytvořit...