Přejít na obsah

Plzeňský kraj

mirnovak1

Doporučené příspěvky

Taky budu muset vzít oba drakouše a prohnat jim klimatizaci ať to v létě nesmrdí.

Z jinýho soudku. Kluci, začal jsem konečně řešit ty letní gumy, a jsem pořád zmatnej (asi fakt budu za lamu) - help, pls :smich:

1.) když je v techničáku rychlostní index 91H, můžu vzít lepší index (91V)?

2.) když mám na výběr mezi gumou bez nějakého kódu provedení a gumou FR (ochrana ráfku), co je správná volba pro hliníky? funguje ta ochrana ráfku, není to hnusný na pohled?

3.) co říkáte na tuhle gumu Continental SportContact 2 205/55 R16 91 V FR, ML AO nebo radši jít do ověřené klasiky Continental PremiumContact 2 205/55 R16 91H?

Díky moc.

Odkaz ke komentáři

Radku:

1) lepší mít samozřejmě můžeš, jde jen o to, abys splňoval minimálně ten dolní limit (v Tvém případě 91H), což s 91V samozřejmě splníš

2) sám musíš vědět jaký jsi řidič, pokud na hliníky myslíš při parkování a nenajíždíš na obrubníky, můžeš vzít i obyč.

3) dle testů (http://www.pneutesty.cz/continental/) se zdá býti lepší PremiumContact

Odkaz ke komentáři

Martine, díky moc. Tak to bude PremiumContact a s tou ochranou ráfku nevím... sice na ty hliníky myslím, ale kolikrát oni nemyslí na to, že jsou moc blízko obrubníku :smich: šlo mi o to, jak to vlastně doopravdy vypadá, aby to nebylo ošklivý (když už se kupujou nový).

italik: jj, taky jsem koukal jak se Vredestein u nás tlačí na svět. vzhledově ta Vredestein Ultrac Cento vypadá dobře, ještě aby fungovala, jdu probádat nějaký testy.... Díky za tip.

Odkaz ke komentáři

Tak vám nevím... Podle mě je to malý vzorek lidí na nějakou větší věrohodnost (45 hodnocení Conti, 7 hodnocení Vred), ale o něčem to asi už může trochu vypovídat - jinde jsem našel uživatelská hodnocení, kde to bylo ale obráceně.

Hodnocení Continental Premium Contact 2 (73%)

Hodnocení Vredestein Ultrac Cento (77%)

Upraveno uživatelem Campus
Odkaz ke komentáři

Radku, těch pár procent už není tak signifikantních, si myslím.

Osobně jsem Vredestein měl (už ale nevím jaké) a vím, že jsem spokojen byl - je to dobrá značka.

BTW: dnes jsem byl na pojišťovně hlásit tečku na čelním skle. Jako vždy jsem čekal, že si to jen nafotí a já odjíždím.

Samozřejmě jsem si to nechal proplatit na účet s tím, že to pak nechám jen opravit, jenže OUHA!

Pán mi pěkně diamantem vyškrábal písmeno "N" přes VIN kód okna ve velikosti asi tak 10 x 10 cm!!!

Já myslel, že mu utrhnu držku, vážně, ještě teď se klepu.

Jsem vážně zvědavej, na kolik a čím se mi to podaří vyleštit.

Odkaz ke komentáři

DSG: to je bohužel běžný postup poslední doby - protože takových kujónů, kteří si nechali proplatit nový sklo, ale ve skutečnosti si to nechali jen opravit bylo víc než dost. Myslím si, že to asi nerozleštíš k dokonalosti... :) Budu ti držet palec, dej potom vědět.

Osobně bych potřeboval taky nějaký ťukanec, protože bych rád samozatmavovací zrcátko a to, bohužel, potřebuje svoje sklo.

Jj, ty rozdíly jsou minimální a myslím, že asi fakt vyjdou nastejno. Jestli už máš s nimi pozitivní zkušenost, tak jedině dobře.

italik: tak dnešní počasí by yblo přímo luxusní. Trochu se ale bojím tenhle víkend má být hnusně a kdo ví jak bude potom.

Odkaz ke komentáři
DSG: to je bohužel běžný postup poslední doby - protože takových kujónů, kteří si nechali proplatit nový sklo, ale ve skutečnosti si to nechali jen opravit bylo víc než dost. Myslím si, že to asi nerozleštíš k dokonalosti... :P Budu ti držet palec, dej potom vědět.

Osobně bych potřeboval taky nějaký ťukanec, protože bych rád samozatmavovací zrcátko a to, bohužel, potřebuje svoje sklo.

Jj, ty rozdíly jsou minimální a myslím, že asi fakt vyjdou nastejno. Jestli už máš s nimi pozitivní zkušenost, tak jedině dobře.

tak kladívko a ťuk a okno máš nový hned :)

A co se týče těch kol, tak já naprosto preferuju GOODYEAR. Už mam několiktrát ozkoušený letní i zimní a můžu doporučit. Nevýhodu maj jen hlučnost (hlavně u zimáků), ale to já nějak neřešim. Ale možná bych i koukal po Nokianech. kamarád co má pneuservis je tak poslední rok dost doporučuje... Jinak rychlostní index úplně v pohodě ber H. za V se už připlácí zhruba 200-300 kč a nikde to nepoznáš...

Z počasí mam taky radost. už jsem byl 2x prohnat mašinu ale auto někaj odsunul do pozadí (asi je jdu stidět) :) co vy ostatní? Nějaký další milovnící jedné stopy?

Odkaz ke komentáři

Ještě k těm kódům u pneumatik... možná to znáte, ale přeci jenom to sem dám - konečně jsem našel snad kompletní seznam:

ML,FSL,FR,FP,RPB,MFS = ochrana ráfku

RF (Reinforced) = zesílená bočnice

XL = EL (Extra Load) = zesílená bočnice

TL = TubeLess = bezdušové

TT = TubeType = s dušemi

C = pneu pro dodávky (vyšší nosnost)

CP = pneu pro camping vozy

M+S = bláto a sníh, označení pro zimní pneu

ZR = vysokorychlostní konstrukce pneumatiky (270 km/h a více)

BSW = Black Sidewall

BSS = Black Sidewall Size

OWL = Outline White Letters

WSS = White Sidewall Size

OWLS = (Outline White Letter Size

RWLS = Rised White Letter Size

SUV = Sport Utility Vehicle

8PR = počet vrstev pláten v konstrukci

N0,N1,N2,N3 = homologace pro Porsche

MO,BZ, MB = homologace pro Mercedes

M3 = homologace pro BMW M3

G = homologace pro Opel

AT = All Terrain (univerzální)

ST = Street Terrain (silniční)

MT = Mud Terrain (těžký terén/bláto)

E, EU = pneu s nízkým valivým odporem

GRNX = GreenX = speciální složení se silikou, díky které má pneu nižší valivý odpor, nižší spotřebu (šetří životní prostředí)

Upraveno uživatelem Campus
Odkaz ke komentáři

hh, je to takový malý veřejný tajemství... jsme češi, tak to musí být vidět všude:-D

Na tu hlučnost jsem přišel tak, že jsem do prosince jezdil na Fuldách a po tom co jsem je vyměnil za GY UG7, tak jsem se nestačil tomu hukotu divit. Ovšem s jízdníma vlastnostma se to opravdu nedají Fuldy a GY srovnat!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...