Přejít na obsah

Plzeňský kraj

mirnovak1

Doporučené příspěvky

Tyjo paráda!!! koukam, že jsi ten font našel dřív než jsem se dostal k hledání :pivo: jsem pro tu jak ukazoval Wladis ted naposled... Já bych si jí nalepil na to malý okýnko na zadních dveřích... a podklad bych nedělal. Prostě jako to má náš OC klub-bez podkladu nebo průhlednej...

Odkaz ke komentáři

Ty brďo, to zase vzalo tempo :-) parádní návrhy, kde se to ve vás bere? Chtěl jsem v pondělí taky přispět troškou (v práci mám lepší monitor na noťasu jsem se s tím nechtěl patlat), ale koukám, že už je skoro upečeno :palec: Dobrá práce.

Osobně jsem taky pro jednoduchost a klidně bych to bral i jako normální malou samolepku, ale narovinu říkám, že to na auto lepit nebudu (max něco v budoucnu ve smyslu "plzeňské letky", ale za "letku" bysme tu už dostali za ucho). Auto prostě neolepuju - spíš naopak sundávám (defend, motorizace apod.). Tím se ale nenechte odradit, samozřejmě budu za samolepku rád, ale nalepím ji někam uvnitř v kufru ;)

Odkaz ke komentáři

No nevím, taky nejsem profi grafik - jen mě to baví a v nouzi něco zbastlím (takoví jsou nejhorší :palec: ). Tak já zkusím navrhnout něco za Plzeň... ale chvilku vydržte, teď po marodění se v práci všichni zbláznili (představa, že se všechno vyřeší beze mne, byla asi naivní, co? ;) ).

Jenom taková malá OT vsuvka kolem rychlosti vyhřátí auta, jak jsme se bavili na srazu. Na iDnesu se objevil zajímavý článek:

iDnes, 14.2.2011 - rychlost vyhřátí auta

Jen se bojím, že jde o nějakou recyklaci staršího článku, něco podobnýho tam už proběhlo...

Upraveno uživatelem Campus
Odkaz ke komentáři

Campus: Radku, přesně teď jsem ten článek na iDnes četl a přepnul na OC ;) Moje Octavia na tom také nebude nejlépe, jak jsme se bavili i na sraze, třeba Ty s tou 1.6 budeš mít teplo o pár KM dříve.

Jinak to logo určitě zkus, budu jedině rád. Alespoň to bude zase více profi. A pokud to děláš v Illustratoru, nebo někde, tak už to bude i v křivkách :palec:

Odkaz ke komentáři

Dle toho co píšou, tak teploměry měli myslím u předních a zadních sedaček (věřím, že v přibližně stejných místech).

Klimatizace netopí, pouze chladí, ne? :smich: To by na to nemělo mít takový vliv, spíš si myslím půjde o výkonosti ventilátorů, rozvodů vzduchu a třeba velikosti přední masky/grilu a tím i nasávače vzduchu, kterým proudí vzduch dovnitř.

Vlastní kategorií jsou potom vozy MPV a jejich řešení přívodu vzduchu právě k zadním sedačkám.

Například Peugeot 807, Seat Alhambra/VW Sharan/Ford Galaxy a podobné, mají deflektory vedené dveřmi nebo stropnicí do zadního prostoru kabiny.

Levnější modely toto možná mít nebudou (Dacia Duster, Citroen Berlingo a podobně) a to bude také jeden z faktorů..

Spíš tam krásně popsali ten rozdíl mezi dieselovým motorem a benzínovým, kde je o efektivitu motorů.

Odkaz ke komentáři

Automatická klimatizace topí. Jak jinak vysvětlíš, že když je venku -10 tak auto s automatickou klimou fouká teplej vzduch za několik vteřin??? Mam to odzkoušený z několika aut. kolegovo mondeo 2.2dci s automatickou klimou teplej vzuch po 20 sec. šéfovo GMC 6ti válec 3,8l benzín teplej vzduch prakticky hned po nastavení teploty. ale focus s manuální klimou jen chladí. stejně jako moje octa...prostě to má nějakej okruh kde vzduch proudí ne přez studenou část ale teplou. myslim, že je to jako u lednice. zezadu je taky teplá :smich:

Odkaz ke komentáři

Tak s tímhle názorem jsem se už setkal, nicméně je chybný.

Mám taktéž automatickou klimatizaci - není tam žádné topné těleso ani žádné jiné zařízení, které topí.

Teplý vzduch je dodáván pouze teplem od motoru, nijak jinak.

Jediná věc, která dokáže topit nezávisle na motoru je nezávislé topení(WEBASTO apod.) :smich:

Odkaz ke komentáři

tak to teda nechápu jak je to možný. u oktávek jsem to nezkoušel, ale mam vyzkoušený jak jsem popisoval. a pochybuju že to mondeo 2.2 ohřeje ten vzduch motorem. to je prostě hloupost. ten za tu chvilinku ani neví, že se má ohřívat :smich: leda že by měli nějaký přídavný elektrický topení, který by předehřívalo vzduch, ale to by zase byl strašnej odběr proudu což mi přijde nepravděpodobný...

Odkaz ke komentáři

Jj,webasto to je vec,mam ho v nakladacku a super...hlavne to nastavovani,rano venku -15 a prijdu do kabiny vytopenej na 25 :-) K ty dobe vytopeni vozu to vidim takhle-kupte si 100 naprosto stejnych octavek a kazda se vytopi v rozdilnym case...K te klime-klima chladi,netopi,doporucuje se ji ale zapinat i v zime kvuli promazavani cerpadla.

Odkaz ke komentáři

Wladis: přesně tak :smich:

Dále třeba výtažek z jednoho fóra:

Klimatizace vám netopí!!!! Klimatizace pouze chladí!! To co vás v zimě hřeje je vždy jen z normálního systému vytápění auta (až na některý auta, co mají přídavný topení) a s klimou to nesouvisí... Radiátor v autě je součástí malýho chladicího okruhu motoru, tudíž hřeje pořád, v zimě i v létě... Knoflíkem na teplotu či tlačítkem se pouze usměrňuje směr proudění vzduchu, kterej buď jde přes radiátor - a tudíž se ohřeje a "topí", nebo jde mimo radiátor a do auta proudí vzduch s teplotou nezmněnou (čili stejnou jako je venku). Tlačítkem na teplotu se tedy reguluje míšení ohřátého a neohřátého vzduchu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...