nhlman Odesláno Červenec 11, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2012 Ahojte, mam octaviu II combi, benzin 1.6 moj problem spociva v cudnom dutom (gumenom) buchote z prednej napravy pri prejazde nerovnostami. Nedavno som si vsimol, ze to robi aj pri rozjazde ked pridam menej plynu a auto sa tazko rozbieha. Bol som s tym v niekolkych servisoch a povedali mi, ze vsetko je ok: capy, silentbloky, stabilizacne tyce tlmice aj ich horne ulozenie. Uz neviem co mam s tym robit a co to moze byt, vie mi niekto z Vas prosim poradit?? Dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červenec 11, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2012 mas tu na to sekciu... staci sa pozriet. Navody a manualy su na hotove navody, nie na otazky. presuvam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vakles Odesláno Červenec 11, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2012 tak to by zaujimalo aj mna mam ten isty motor a ten isty problem okrem tych veci čo si vymenoval že maš v poriadku mne radili sa pozrieť aj na brzdne strmene či nahodou nie su vybyte šruby čo tie strmene držia. ale tie som mal ja v poriadku.a ešte jedna vec ak maš už tenke doštičky alebo kotuč je už trošku viac ošuchany tak je dosť možne že dostičky ti biju o hranu kotuča tak v tom pripade treba obrusiť hranu dosťičiek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nhlman Odesláno Červenec 12, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2012 Bol som vcera v autotnove s tym. Pozerali vsetko a vyzera to byt v poriadku.. Lenze mne ten zvuk vadi.. Kotuce aj dosticky mam komplet nove cca 3 mesiace a robilo to aj pred tym ako sa menili. Vcera ked bolo auto na zdvyhaku chlapik drunhym pomocnym zdvyhakom podoprel rameno aby simuloval, ked auto je na zemi (zataz) a vtedy sa mu zdalo ze jedno ulozenie ramena ma trocha volu, ale upozornoval ma, ze vymenou ulozeni sa nemusi chyba odstranit.. vakles: Ak by platnicky bili o kotuc tak je to urcite iny zvuk ako tento co mam ja. je to taky dunivy buchot ako keby nieco o gumu bilo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 12, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2012 To budú predné ramená 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vakles Odesláno Červenec 12, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2012 a čo v tom prednom ramene ?? vymenit komplet všetky silentbloky ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nhlman Odesláno Červenec 13, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červenec 13, 2012 a čo v tom prednom ramene ?? vymenit komplet všetky silentbloky ? Tak som vcera isiel znova do Autonova, robi tam jeden chlapik, ktory je fakt guru do tychto aut. Vyziadal som si s nim skusobnu jazdu, asi po dvoch kilometroch jazdenia po nerovnostiach identifikoval presvedcene, ze to bude zadne ulozenie ramien (silentbloky). V ostatnych servisoch mi ale povedali ze tie su v poriadku. Dal som to preto vymenit ked to rozobrali prisiel mi ich ukazat a obidva silentbloky mali vo vnutry roztrhnutu gumu. Chlapici to vymenili komplet na oboch stranach a zaroven spravili aj geometriu. Bol som potom na skusobnej jazde a ludia uplne ticho ziadny buchot vsetko ide tak ako ma. Hadam som to konecne vyriesil celu zahadu a rozmyslam ci nenastivim servisy, ktore mi povedali, ze tomu autu nic nieje a neprezradim im to "Know how", ked za nimi pride niekto s takzmto problemom. P.S: Cena opravy komplet aj s robotou + geometria = 244 eur. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Červenec 13, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2012 Tak ako som hovoril - problém je na 1.9ke že sa musia vymeniť celé ramená (mám to od 2 ľudí - asi závisí od roku výroby) takže je to ešte drahšie a po 60t od výmeny je to naspať znova zničené a čo v tom prednom ramene ?? vymenit komplet všetky silentbloky ? tak ako píšeš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Baloo Odesláno Červenec 24, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 24, 2012 Na 1.9tce nemusis menit cele ramena, například na cc-autodily se daji koupit silentbloky a ty se pak daji prelisovat. Je to jen trochu pracnejsi, nez kdyz koupis nova ramena... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červenec 29, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2012 ona to žádná věda není stačí když auto stojí v klidu máš vyřazeno zatočís kolama do rejdu a pak do toho kola párkrát kopnes jakmile má kolo snahu se posouvat tak je to ten zadní silen krasne je to vidět :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vakles Odesláno Únor 11, 2013 Sdílet Odesláno Únor 11, 2013 no v celku zaujimve ja som už pomenil zadne silentbloky tyčky stabilizatora axialne tiahlo vrchne uloženie tlmičov spodne čapy kotuče spolu s doštičkami a stale mam ten buchot duty v naprave ale len na šoferovej strane. mne to občas pride ko keby tam niečo bolo uvolnene a lopotalo to tam ked prejdem po menšej nerovnosti už ma napadlo či tam nebude nejaky plast uvolneny ale nemam tam nič uvolnene a ešte ma napadlo či to nebude uloženie motora lebo mam pocit že moto sa hybe až priliš oprotiu ostatnym čo som skušal tak neviem ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.