Přejít na obsah

Duty buchot v prednej naprave

nhlman

Doporučené příspěvky

Ahojte, mam octaviu II combi, benzin 1.6

moj problem spociva v cudnom dutom (gumenom) buchote z prednej napravy pri prejazde nerovnostami. Nedavno som si vsimol, ze to robi aj pri rozjazde ked pridam menej plynu a auto sa tazko rozbieha. Bol som s tym v niekolkych servisoch a povedali mi, ze vsetko je ok: capy, silentbloky, stabilizacne tyce tlmice aj ich horne ulozenie. Uz neviem co mam s tym robit a co to moze byt, vie mi niekto z Vas prosim poradit??

Dakujem

Odkaz ke komentáři

tak to by zaujimalo aj mna mam ten isty motor a ten isty problem okrem tych veci čo si vymenoval že maš v poriadku mne radili sa pozrieť aj na brzdne strmene či nahodou nie su vybyte šruby čo tie strmene držia. ale tie som mal ja v poriadku.a ešte jedna vec ak maš už tenke doštičky alebo kotuč je už trošku viac ošuchany tak je dosť možne že dostičky ti biju o hranu kotuča tak v tom pripade treba obrusiť hranu dosťičiek.

Odkaz ke komentáři

Bol som vcera v autotnove s tym. Pozerali vsetko a vyzera to byt v poriadku.. Lenze mne ten zvuk vadi.. Kotuce aj dosticky mam komplet nove cca 3 mesiace a robilo to aj pred tym ako sa menili. Vcera ked bolo auto na zdvyhaku chlapik drunhym pomocnym zdvyhakom podoprel rameno aby simuloval, ked auto je na zemi (zataz) a vtedy sa mu zdalo ze jedno ulozenie ramena ma trocha volu, ale upozornoval ma, ze vymenou ulozeni sa nemusi chyba odstranit..

vakles: Ak by platnicky bili o kotuc tak je to urcite iny zvuk ako tento co mam ja. je to taky dunivy buchot ako keby nieco o gumu bilo.

Odkaz ke komentáři

a čo v tom prednom ramene ?? vymenit komplet všetky silentbloky ?

Tak som vcera isiel znova do Autonova, robi tam jeden chlapik, ktory je fakt guru do tychto aut. Vyziadal som si s nim skusobnu jazdu, asi po dvoch kilometroch jazdenia po nerovnostiach identifikoval presvedcene, ze to bude zadne ulozenie ramien (silentbloky). V ostatnych servisoch mi ale povedali ze tie su v poriadku. Dal som to preto vymenit ked to rozobrali prisiel mi ich ukazat a obidva silentbloky mali vo vnutry roztrhnutu gumu. Chlapici to vymenili komplet na oboch stranach a zaroven spravili aj geometriu. Bol som potom na skusobnej jazde a ludia uplne ticho ziadny buchot vsetko ide tak ako ma. Hadam som to konecne vyriesil celu zahadu a rozmyslam ci nenastivim servisy, ktore mi povedali, ze tomu autu nic nieje a neprezradim im to "Know how", ked za nimi pride niekto s takzmto problemom.

P.S: Cena opravy komplet aj s robotou + geometria = 244 eur.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

ona to žádná věda není stačí když auto stojí v klidu máš vyřazeno zatočís kolama do rejdu a pak do toho kola párkrát kopnes jakmile má kolo snahu se posouvat tak je to ten zadní silen krasne je to vidět :)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

no v celku zaujimve ja som už pomenil zadne silentbloky tyčky stabilizatora axialne tiahlo vrchne uloženie tlmičov spodne čapy kotuče spolu s doštičkami a stale mam ten buchot duty v naprave ale len na šoferovej strane. mne to občas pride ko keby tam niečo bolo uvolnene a lopotalo to tam ked prejdem po menšej nerovnosti už ma napadlo či tam nebude nejaky plast uvolneny ale nemam tam nič uvolnene a ešte ma napadlo či to nebude uloženie motora lebo mam pocit že moto sa hybe až priliš oprotiu ostatnym čo som skušal tak neviem ...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...