Přejít na obsah

1.8T po nastartovani zadymi

Doporučené příspěvky

asi takhle ..

bílý kouř znamená že prosakuje voda

modrý kouř znamená že tam jde olej

...

černý kouř znamená že namáš 1.8T ale 1.9TDi :) ale to by jsi si asi všimnul .. ;)

co VAG ? zkoušel jsi přečíst paměť zavád ? Ještě mě napadá že zadýmení může dělat katalyzátor když jeden z válců nespaluje a nespálená směs jde do katalyzátoru tak to taky čoudí jak prase :)

Je možný že po startu jeden válec nepálí. Mě tohle dřív dělalo jiné auto a nakonec jsem zjistil že byl probitej jeden kabel od svíčky a když na něm byla vlhkost tak ten válec po nastartování nespalovat nebo spaloval špatně a takhle to čoudilo. Když se motor ohřál a klabel se osušil tak zase fungovalo všechno výborně.

Odkaz ke komentáři

asi takhle ..

bílý kouř znamená že prosakuje voda

modrý kouř znamená že tam jde olej

...

černý kouř znamená že namáš 1.8T ale 1.9TDi :) ale to by jsi si asi všimnul .. ;)

co VAG ? zkoušel jsi přečíst paměť zavád ? Ještě mě napadá že zadýmení může dělat katalyzátor když jeden z válců nespaluje a nespálená směs jde do katalyzátoru tak to taky čoudí jak prase :)

Je možný že po startu jeden válec nepálí. Mě tohle dřív dělalo jiné auto a nakonec jsem zjistil že byl probitej jeden kabel od svíčky a když na něm byla vlhkost tak ten válec po nastartování nespalovat nebo spaloval špatně a takhle to čoudilo. Když se motor ohřál a klabel se osušil tak zase fungovalo všechno výborně.

VAG, ziadnu chybu nevyhadzuje, vodu som kontroloval, uz jedine tie sviecky resp. alebo zapalovanie. Napr. posledne 3-4 starty zase nic :)

Ale aj tak dikes

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 2 roky později...

Ani po 2 rokoch som zavadu neodstranil, vyslovene je to spojene s vonkajsou teplotou (ked je pod cca 5°C tak to nezadymi). Ale uz badam dalsi symptom, ked stojim dlhsie na volnobehu (samozrejme musi byt teplo) tak pri pridani plynu tiez trochu zadymi....

Co to može byt? Moja teoria je ze pomaly odchdaza turbo, presakuje olej...

Odkaz ke komentáři

Já přidám svůj poznatek na podoné téma. Mě to žralo olej asi 1l na 1200km a lil jsem tam OMV bixxol premium 5w40. Mě to nedýmilo během stání ani po nastartování. Mě zadýmilo když jsem jel dlouho z kopce bez plynu a brzdil jsem motoem a pod kopcem přidal tak to zadýmilo ....

Nicméně teď jsem tam zkusil dát Millers Oils nano drive (http://www.millersoils.cz/ee-longlife-5w40?c=220) a spotřeba oleje klesla asi na 1/4 takže teď to ten litr sežere asi tak po 4-5 tis. Možná by to stálo za pokus i tobě vyzkoušet jinej olej ..

Já ještě jezdím na LPG a už jsem párkrát slyšel že při provozu na LPG to žere olej ale moc se mi to nezdá .. myslím si že by to žrát olej nemělo ..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdnů později...

Riesil som podobny problem vymenil som aj turbo za repasova, ale problem to neodstranilo, v nedelu som vycistil vstrekovace a skusal som to a zatial to bolo bez dymu... uvidi az dlhsia prevadzka.... ale mne aj palubak ukazoval vyssiu spotrebu (akoby ostavala vysiet ihla) chovalo sa to ale velmi cudne ked som pridal a pustil plyn pri otackach nad 2000 tak mi na zaradenej rychlosti palubak pisal 0.0 ako padli otacky pod 1500 tak pisal 0.7 , ked som ale pridaval a pustil som plyn pri nizsich otackach ako 2000 tak mi palubak pisal na zaradenej rychlosti okamzitu spotrebu aj 3,5,8L/100km.

Spotreba je pocitana cez cerpadlo, ale cerpadlo udrzuje staly tlak v strekovacej liste takze ak sopli vstrekovac odrazi sa to aj na spotrebe kedze cerpadlo stale tlak dorovnava. (opravte ma ak sa mylim)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...