milis258 Odesláno Červenec 28, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2012 Zdravím páni, jen dotaz, když jedu rovně tak ok, ale když do zatáčky tak se přední náprava jakoby ,,pere,, a plave, přes díry se auto tak nějak zvláštně kroutí, myslel jsem si ložisko, ale zas vůbec nehučí, nebo ještě ten zadní silentblok? Teď jsem na něj koukal a je takový popraskaný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 28, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2012 Ložiskama to 100% nebude, ale pokud jsou zadní silentbloky popraskaný, tak mají svojí životnost za sebou a můžou dělat tento problém, takže vyměnit za nové + prohlédnout celou nápravu, protože tam toho může být víc. Já jsem původně chtěl měnit jen tyčky řízení, manžety a kosti stabilizátoru a nakonec to skončilo u kompletní opravy nápravy, protože tam bylo vše KO, tzn. tyčky řízení, manžety na řízení, čepy, spodní čepy, zadní SB na přední nápravě, horní uložení tlumičů, kosti stabilizátoru a uložení stabilizátoru + geometrie (všude byly vůle nebo byly díly opotřebovaný) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 28, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2012 většina náprav OI nad 200tkm nebo nad 10let je zralá na generálku, jak píše Konny, chce to zvednout a zjistit, jak co vypadá. Pak začít shánět věci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 28, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2012 To jsi Rolbaři napsal trefně, při GO nápravy na mém autě jsem měl najeto 213 000 km a stáří 14 let (vše bylo ještě originál) a vše bylo KO (byla prasklá i jedna pružina) a asi příští rok budu muset měnit i tlumiče :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 28, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2012 nejlepší je všechno najednou při jedné rozborce a geometrii, buď zkontrolovat a sehnat díly nebo rozebrat a pak shánět podle toho, jak co vypadá. Pokud si auto nějakou dobu ještě necháte, tak nešetřit na dílech a díly jako horní uložení, prachovky dorazy měnit automaticky s tlumičema. Za tu dlaší rozborku to nestojí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
beedone Odesláno Srpen 13, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2012 ja mam na vas dotaz, huceni od leveho predniho kola? asi nejake lozisko ,ze? Jak na opravu alebo jake dily a naklady mam pocitat? Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Srpen 13, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2012 LOZISKO +robota. CCa 2000kc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jendík Odesláno Říjen 6, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2012 Zdravim lidi. Již delší dobu pozoruju že při couvání a následném zabrždění mi od přední nápravy jde docela hlasitý loupnutí (prasknutí). Nejdřív se to ozývalo jen z jedný strany, teď už z obou. Myslím si že je vůle na silentbloku ramene, a tak bych chtěl vědět na jakym, je tam přední a zadní. A nebo je lepší udělat na rameni najednou oba? Taky to ale může dělat něco jinýho, tak se vás ptám, určitě se s tim někdo už setkal. Dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Říjen 6, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2012 Silenbtloky oba. Zase takova palka to neni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Říjen 6, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2012 Taky to můžou dělat jen brzdové destičky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.