Přejít na obsah

Havířovský Express

Janek250

Doporučené příspěvky

Dobre rano parto :rolleyes: tak ja jsem si dneska posltal dve a pul hodiny na D1 smer praha. Bude se mi po tom styskat, fakt moc!

Co se tam zas delo ze takova fronta?

Dobre rano parto :angry: tak ja jsem si dneska posltal dve a pul hodiny na D1 smer praha. Bude se mi po tom styskat, fakt moc!

Odkaz ke komentáři

nejaky kombik to poslal pod zadni napravu carga s vlekem a prevratil ho. Ani jedno auto nebyl cech, kolik a jak tezce ranenych nevim...

Tome mas pravdu, co nic nestoji za nic nestoji!

Jeden znamy dal za projekt 70tis a projektantovi se asi nechtelo pocitat teplotni ztraty a tak tam neco placnul od oka. Asi mel deset dioptrii protoze placnul hodne mimo a znamy muze predelavat drtivu vetsinu totalne poddimenzovane topeni...

Stara skola projektantu s kalkulackou a tabulkama je nejlepsi!

Odkaz ke komentáři
Jak jsi na tom s projektem na domecek? Nasel jsi nejakeho dobreho/levneho projektanta?

hele to jsi píchnul do vosího hnízda.... nasral jsem se tak, že jsem veškerou tudle rozjetou iniciavitu hledání projektanta ukončil, měl jsem několik schůzek, kde jsme postupně s mladou utřepali názory, dostali dobré informace co je na té naši stavbě OK a co je zbytečně drahé.....no a nakonec to dopadne tak, že jsem oslovil přímo výrobce cihel, které chci, ten mě doporučil svého projektanta, který pro ně ted děla nějakou novinku přesně z jejich materiálu, což mě bude maximálně vyhovovat, protože to pak dodaji jako stavebnici (počet cihel).

Takže ted čekáme na začátek dubna, kdy bude projekt hotov, musím ještě doprojektovat garáž a jedem.

Jinak nevím jak jsi narazil ty, ale můj nejlevnější projektant 55tis až 120tis za dům do 150m2 včetně dvojgaráže. Inu asi nejsem magor a nevystřelím se z peněz hned nad papírama.

Dokonce jsem chtěl koupit projekt v Polsku, čoveče, když si projdeš všechny místní typové projekty, zjistíš, že 80% jich je jen přeložených z polštiny, ale tam stojí typovka kolem 12-20max. což tady tak 20-35. a dokonce to není problém, dle stavebního úřadu ve FM stačí jen razítkem ověřený překlad, prý to je běžná praxe.....a proto zvauju projekt garáže v polsku, uvídíme, ale to uvidim, podle času.

Jinak já se nerozhodnul pro projekt z Pl protože oni nemají limit 150m2 ale 160m2 což by mě zase prodloužilo povolení stavby o 3 měsíce a to nemám nervy....

A co Vy, máte někoho nakonec?

ono taky na těch cenách strašně záleží jestli už víš na beton co chceš (já jo) a nebo jestli ti bude dělat ještě různé vizualizace apod kravoviny.

Mám ještě kamoše, ten dělá cca 30-35tis, ale je to kluk čerstvě po škole, takže nemá potřebná raztka, takže než to vyběhá tak to trvá a kamoš co staví vedle mě to už projektuje od prosince, takže taková nevýhoda spíše v čase, ale šikovný je.

Odkaz ke komentáři

O projektech z polska jsem taky slysel,dokonce kamaradcin otec ma razitko a preklada offiko dokumenty z polstiny. Ale taky bych se chtel vejit do 150m2 zastavene plochy a navic mam svoji prestavu (dokonce uz i nekreslenou) jen to orazitkovat. Zatim porad hledame, nasel jsem si jednu projektantku v Havirove, zjistil jsem ze delala projekt tatovi. Ale jeste jsem se s ni nesesel... Neni cas ani love :lol:

Vyuzit projektanta od vyrobce cihel, zni jako dobry napad :rolleyes:

Mam presnou predstavu, dokonce uz jsem ho i nakreslil a nechal zkontrolovat kluky co delaji pozemni stavby a je OK, ale kluci nemaji razitka ;)

Petka uz se v nem i 3D prochazi :angry:

Odkaz ke komentáři

Já se dostal nejníže na těch 55tis a to jen díky známostem.....a neskutečně mě to sralo, neb co slovo to ubezpečení, že pro jiné lidi by se za takovou cenu ani nehnul, byl jsem pro něj rozhodnutý, ale tydle kecy, to mě sralo mega...tak nakonec uvidime, duben to vyřeší už snad nadobro..

ano heluz

ono zase na druhou stranu musíme říct, že dobrý projektant ti je schopný na stavbě ušetřit neskutečné peníze jen tím, že ví co kreslí a umí to propočítat. Moje teta je projektantka, spíše designérka....vše super, na papíru nádhera....ale to že to ve výsledku bráchu stálo +300tis že to tak prostě udělat nešlo, jak to bylo nakreslené, takže se to muselo během stavby měnit. to byl taky horor.....jenže do toho nevidíš nikdy, kdo je dobrý, kdo ne, ta cena za projekt to rozhodně neukáže :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Takze 1,1,2 ?? To zname .... :D

Tak bacha na to, tam ty dva testy ok, ale ta ekonomie ... Potřebovala jsem 12 bodů abych prolezla do druhé části semestru a mám 11 .. shit.. zkusím s paní docentkou ještě vyjednávat no...

No nic jdu si trošku dát relax.. mizím do víru velkoměsta.. zatím se tu mějte :D

Odkaz ke komentáři

Zdravím...... :D

Janek - Ahoj !

Petinka - Konečně, už sem se nemohla dočkat...

Janek - Já odjíždím !

Petinka - To Ne !

Janek - Myslela jsi na mě ?

Petinka - Na každém kroku.

Janek - Byla si mi nevěrná ?

Petinka - Blázníš ?

Janek - Tak já tedy zůstanu.

A TEĎ SI TO PŘEČTI ZE SPODA NAHORU :D

Janku dobré...... :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...