Přejít na obsah

ethanol E85 a motor AEE

E85 zkušenosti  

5 hlasů

1. 1. O kolik se vám zvedla spotřeba při jízdě na E85

• zůstala stejná
      1
    • zvýšila se o méně než 0,5 l/100km
      1
    • zvýšila se o méně než 1 l/100km
      0
    • zvýšila se o více než 1 l/100km
      3

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zajímalo by mě, zda někdo z Vás jezdí s tímto motorem na etahnol E85 popřípadě na mix E85 a Naturalu 95 v jakémkoliv poměru. Aktuálně velmi zajímavé téma k řešení při dnešních a stále rostoucích cenách Naturalu 95.

Přidám svou vlastní zkušenost, prozatím pouze dvakrát plná nádrž v poměru 50% N95 a 50% E85 tankováno u ONO Spytihněv. N95 za 36.90 Kč/l a E85 za 23.50 Kč/l = takže cena mixu za litr 30.20 Kč.

Výsledek: spotřeba vyšší cca o 0,3l/100km... Motor to bral naprosto bez problémů, studené starty také v pořádku, jen malinko nižší zátah odspoda, podobně jak když člověk narazí na méně kvalitní naturál 95, ovšem ve vyšších otáčkách zpozorován větší tah.

A hlavně: úspora 0,4kč na 1km

Tak pište i vy ostatní své zkušenosti :-)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravim konecne jsem posbiral par skusenosti a dostal se k tomu neco napsat o e85 a mem AEE.

Uvazoval jsem nad prestavbou uz delsi dobu lakalo me to a 3000 za jednotku neni zase tolik. Nasetril jsem objednal na strankach http://www.ethanolshop.cz/ jednotku verze 4.2, ktera se da ruzne programovat a ma i teplotni cidlo. Po dvou dnech od objednani mi volal pan z shopu ze prijmuli objednavku a na jaky motor to chci nastavit domluvili jsme se na AEE a za dva dny tu byla i s navodem, fakturou atd... S jednotkou jsem jel hned nedockave na chalupu do dilny na instalaci, vypadalo to docela jednoduse sundat filtrbox s krytem motoru precvakat konektory ke vstrikum na jednotku zapojit proud ze spinaci skrinky pres pojistku a je to. Instalace cca 15.7 2013. Jednotka byla komplet naistalovana cca za 45min. Prvni start se musi provict v rezimu benzin auto naskocilo paradne, jel sem hned na pumpu natankoval e85 prepnul jednotku a stale bez problemu zadna zmena. Asi po 2 plne nadrzi kdyz tam byl skoro cistej e85 se mi zdalo ze auto vic taha, lepe se vytaci a neni to jenom placebo opravdu radim uplne jinak nez drive kde do kopcu 4, ted 5 a zlehka. Po ujeti cca 1000km mi auto zacalo vynechavat za jizdy, bylo na case vymenit palivovy filtr, koupil jsem novy pri vymene jsem ten stary nemohl skoro profouknout pusou jak byl ucpany- novy temer bez odporu, po vymene zavada odstranena. Nyni v rannich teplotach kolem 0-5C auto nestartuje, skousel jsem podle navodu pridat obohaceni od 50% do 200%max- zaklad 110% a nic jeste horsi auto startuje tak na potreti. Ae prisel jsem na to ze jednotka spada do rezimu studeneho startu cca po 5s od zapnuti zapalovani takze startuju takhle trochu jako stary diesel :D- pri prvnim rannim startu otocim klickem az na kontrolky cerpadlo natlaci- vtriky vstriknou do sani tohle provedu 2-4 podle teploty pak hned co naskoci raficky palivomeru a teploty startuju napoprve a bez problemu. Spotrebu mam 8l kombinovanou podle km ne palubniho pocitace nemam ho a ani to pak neni presne, protoze jednotka je tesne pred vstrikem auto o ni ani nevi. S e85 nemam zadne problemy jsem spokojen a nelituji prestavby uvidim jeste co v zime svicky mam original nove staci pali krasne ujeto s e85 mam 6000km pred e85 od koupi vozu 8000km. Na aute se neprojevuji zadne negativni zmeny naopak motor je klidnesi na volnobech i za studena a na benzin obcas houpal ted mam pokoj. Nic vic me nenapada pokud by mel nekdo otazky nebo jsem neco zapomel rad odpovim.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím AEEčkaři, tak po měsíci s E85 a jednotkou od Ethanolshop.cz v4.2 jsem najel 3110km, za 6300kč, spotřeba 251 litrů E85, tedy 8,07l/100km. :) Zkušenosti zatím jen dobré, start vždy na poprvé, výkon se rozhodně zvýšil, určitě zatím mohu jen doporučit.

Tak aspon konecne nejsem sam :rolleyes:, jaky tam mas svicky taky original ?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak včera jsem se známým řešil "prdící" výfuk ve spoji u svodů a při té příležitosti jsme si tak trošku pohráli nastavením jednotky E85, jelikož máme možnost měření emisí :)

Jezdil jsem na nastavení AUTO s +10% vstřiku, po změření emisí bylo jasné že je to zřejmě moc bohaté, snížil jsem proto nastavení na pouhých 5% a emise šly slušně dolů.

Naměřené hodnoty:

+10% vstřiku: CO: 0.198%, HC: 37 ppm, CO2: 14,2%, O2: 0.7%, Lambda: 1.028 COvrai: 0.2%

+5% vstřiku : CO: 0.022%, HC: 30 ppm, CO2: 14,2%, O2: 0,5%, Lambda: 1.022 COvrai: 0.0%

Jezdím tedy aktuálně na +5% a s přetěsněnými svody, tak uvidíme co to bude dělat se spotřebou, jelikož to foukalo před Lambdou, měla Lambda údajně nejspíš hodně kyslíku a jednotka tak kvůli tomu obohacovala směs a díky tomu to pravděpodobně papalo víc než je zdrávo, a i hůře jelo, čemuž se moc nedivím.

EDIT: Údaje ME jsou při zvýšených otáčkách +-2500

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

zase po dlouhe dobe nake skusenosti, pres zimu se spotreba zvysila asi jako u benzinu nic hroznyho poridil sem i zimni clonu na masku a spotreba porad kolem 8-9 na e85 uz mam najeto 10 000 km zatim zadne problemy doufam ze to tak zustane, chtel sem se te zeptat romix85 kde mas umistene cidlo na teplotu od jednotky, mam ho umisteny na hlave motoru u rozdelovace znami mi poradil at ho prendam na hadici od topeni ze by mohlo vadit kostreni toho cidla od motoru a tim padem ty ranni starty nefunguji jak maji zitra se na to chystam

Odkaz ke komentáři

No já jsem teď měl poněkud delší trable s motorem, nemyslím si, že by za to mohl Ethanol a zatím mi to ani nikdo netvrdil a na jízdu na Ethanol pokračuji dále, ale kdo chce můžete si trošku počíst... Byl jsem z toho tak trošku na prášky... Takže doufám že už bude klid :)

Téma zde: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=22390

Jinak snímač teploty mám taky na motoru konkrétně pod imbusovým šroubkem držáku zapalovacích kabelů, s ukostřením by neměl být problém, já jsem neměl nikdy problém se startováním, auto stojí normálně venku a vždy chytlo na drb... :) navíc teď po opravě a snížení hlavy to chytá i v režimu benzín na drb, ale v mrazech by to asi byl problém ale kvůli tomu tu jednotku máme. :)

Odkaz ke komentáři

Tak hlavne ze uz jezdis, docela by me zajimalo jak to jede s nove udelanou hlavou. Taky nad tim premyslim ze bych v lete sundal hlavu vymenil tesneni, voditka a gufera zabrousil ventily , uvidim stejne musim udelat rozvody protoze sem uz od leta vystridal 2 pumpy obe zacali sustit :wallbash: ted koupim INU a snad bude posledni, ale jak to projde doma ^_^. Tak sem to cidlo dneska prendal na hadici od topeni vecer jedu na nocni tk sem rano zvedavej jestli to capne napoprvi, normalne chyta napoprvi ae musim 2x az 3x otocit klickem aby si strikla a pak krasne naskoci i v -15,ale hned na otoceni ne je to docela otravny tam kvedlat porad s klickem. Jestli to nepude tak bude asi jednotka naka posahana, pridavat na studenej start uz sem skousel od 50% az do nejakejch 200% to je max , ale zadna zmena.

Odkaz ke komentáři

Jojo konečně, já jsem úplně nadšen jak to teď krásně tahá, je to fakt rozdíl jak to akceleruje a táhne i do kopců atd. :) jsem zvědav jak na tom bude spotřeba, jsem strašně spokojenej, tak snad to vydrží :)

Jinak já při startu jen počkám až zhasnou kontrolky a vypne palivové čerpadlo, na start mám nastaveno +70% a jinak jezdím v režimu E70 s +5% vstřiku.

Odkaz ke komentáři

Urcite toho jeste najezdi mame doma dve Lx AEE, jedna 1999 ma 250 000 km a na motor se krom udrzby(klapka,rozvody) nesahlo trochu zere olej jinak nic na jare pujde taky na e85, ja mam 2000, 160000 km , znamy v pick up felici najezdil s AEE 330 000 a z toho 80000 bez vymeny oleje :unsure: ten motor vydrzi hrozne moc,kvuli tomu sem ji taky koupil :palec: . Ja jezdim na rezim e85 s 23% nastavili mi to ve firme kde jsem to koupil, ale to tvoje nastaveni vyskousim co bude delat dik za tip.

Odkaz ke komentáři

To zní skvěle, tak snad to tak dlouho bude jezdit i nám, i já si ho kvůli tomu pořídil, takže doufám že teď po opravě ještě pár desítek tisíc kilometrů vydrží :)

23% :O už na 10% jsem to měl bohatý podle emisí :) psal jsem to o pár příspěvků výš i s výsledky měření, celkem by mě zajímaly tvoje emise :D ikdyz ona si to asi jednotka auta stáhne když se jezdí dýl.

No i to je asi možný že je jednotka fakt nějaká špatná, když máš i problémy s těmi starty, těžko říct :) no zkus to a dej vědět.

Odkaz ke komentáři

tak sem rano startoval napodruhy takze to cidlo asi nefunguje mel sem nastavino 70% jako mas ty na studenej start pockal asi jeste 5 vterin po shasnuti kontrolek a nic, odpoledne sem skousel mod e70 + 5% vstriku a hrozne se to dusi prska ani sem se nerozjel , pride mi asi co kus to original :loool: a kazdy auto to taky asi jinak pobere. Svicky vypadaji pekne i po 10000 na e85 takze si to asi ŘJ srovnala lambdu sem meril na podzim a hodnoty odporu jsou v pohode, jeste me napadlo jestlo to tu na benzinkach nesidi, tim by se mohlo vysvetlit to nastaveni

Odkaz ke komentáři

Tak to je blbý, možná pokud to nemáš daleko k servisu kde ti tu jednotku montovali by nebylo na škodu tam zajet aby ti jednotku když tak zkontrolovali a postěžovat si na ty starty.<br />Divné, mě se to spíš dusilo atd. když jsem dal víc :D<br />Kde bereš Ethanol ? Já u Vena-trade v Bludově, mám i kartu na slevy takže o 1 kč/l levněji.<br />

Ještě dotaz, nemáš nastaveno opoždění vstřiku ? Já když jsem to zkoušel tak jsem s 0.2 ms zpožděním sice cítil že se tomu chce víc tahat, ale starty byly delší nebo na 2x takže jsem to dal zase zpět a jak jsem psal vždy ok, jen sem to chtěl vyzkoušet :D

Odkaz ke komentáři

jednotku sem si montoval sam akorat sem ji obednal z ethanolshopu.cz dopisoval sem si s majitelem rikal ze uz nekolik AEE delali, pak mi volal na jaky auto a motor to chci nastavit to bylo vse je to plug@play navic sem vyucenej automechanik takze se poustim do vseho co je v ramci myho naradi a znalosti, opozdeni vstriku tam je mrknu do papiru jaka hodnota kdyztak poladim, v Jindrichove Hradci jsou asi tri servisi kde to montuji ,ale neslysel sem moc dobre ohlasy tak nevim auto jezdi v pohode akorat to chci dopilovat aby to bylo tip top, tankuju na ONO u nas v NB maji taky e85 ale je to dost pofiderni benzinka uz ji parkrat zavreli takze tam nejezdim a navic je o 1 kc drazsi tankuju v JH za 24,50

Odkaz ke komentáři

Jo to já si ji taky montoval sám, jsem na Autoelektrikářovi, i nastavoval protože na jejich nastavení s jakým mi jednotku poslali bylo moc bohatý, na E85 jsem mel dáno 25% atp. Jen sem myslel aby se třeba na jednotku mrknuli nebo třeba zkusili ji vyměnit kdyby byly ochotní na pár dní, jestli by ty starty byly ok :) <br />zkoušel jsi vyjet ethanol a zkusit jestli na benzín to chytá normálně na drb po ránu ? Aby jsi třeba nehledal problém v Ethanolu a on nebyl někde jinde :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...