Guest bicker2 Odesláno Září 8, 2012 Sdílet Odesláno Září 8, 2012 Zdar pánové Mám Octavii II 2006 1.9TDI 77Kw k.m.bxe.Jelikož poslední dobou jsem zpozoroval, že se mi z motoru ozívá neustále cvakání tak dle všech zkušeností jsem šel po hydroštelech. Po sejmutí vaček, oprahdu hdro. značně propoučtěla olej a na můj vkus měla nadměrnou známku opotřebení. Je pravdou že moje oct. má 220000Km. Ale nebylo mi moc jasné proč se to stalo když motor dostáva kvalitní olej a za studena se k němu chovám jak k miminku. A hle....Pod deklem na ventily je v horní části vahadlovka pro vstřikovače.Vypadá jako vačka ale je půlena pro 1a2 vsřikovač a druhá je pro 3a4vstřikovač.Jde o to že tato vahadlovka má po celé délce udělaný mazací kanálek a na začátku a konci jsou tyto kanálky zaslepené válečkama z nějakého měkého matroše.asi AL. jde o to že vahadlovka je jak říkám půlena to znamena že se jedná o celkem 4xzáslepky.Problém byl v tom, že z toho TŘI!!! záslepky byly rozházené po motoru a tím pádem jelikož zde se strácel veškerej mazací tlak tak došlo k:1, Nevymezení hydroštelů, 2 Špatnému mazání celeho motoru. a k dannému cvakání. Proběhlo zaslepení, výměna hdroštelu a motor si opět šepotá. Doufám, že se toto někomu nestane a když jo tak aspoň se podělím jak na to. Bicker2 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest rumik21 Odesláno Červen 24, 2013 Sdílet Odesláno Červen 24, 2013 Zdar pánové Mám Octavii II 2006 1.9TDI 77Kw k.m.bxe.Jelikož poslední dobou jsem zpozoroval, že se mi z motoru ozívá neustále cvakání tak dle všech zkušeností jsem šel po hydroštelech. Po sejmutí vaček, oprahdu hdro. značně propoučtěla olej a na můj vkus měla nadměrnou známku opotřebení. Je pravdou že moje oct. má 220000Km. Ale nebylo mi moc jasné proč se to stalo když motor dostáva kvalitní olej a za studena se k němu chovám jak k miminku. A hle....Pod deklem na ventily je v horní části vahadlovka pro vstřikovače.Vypadá jako vačka ale je půlena pro 1a2 vsřikovač a druhá je pro 3a4vstřikovač.Jde o to že tato vahadlovka má po celé délce udělaný mazací kanálek a na začátku a konci jsou tyto kanálky zaslepené válečkama z nějakého měkého matroše.asi AL. jde o to že vahadlovka je jak říkám půlena to znamena že se jedná o celkem 4xzáslepky.Problém byl v tom, že z toho TŘI!!! záslepky byly rozházené po motoru a tím pádem jelikož zde se strácel veškerej mazací tlak tak došlo k:1, Nevymezení hydroštelů, 2 Špatnému mazání celeho motoru. a k dannému cvakání. Proběhlo zaslepení, výměna hdroštelu a motor si opět šepotá. Doufám, že se toto někomu nestane a když jo tak aspoň se podělím jak na to. Bicker2 Mam bohuzel stejný problém, šlo by popsat nejaky detail.jak sis s tim pohral Diky mo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fulltank Odesláno Červen 24, 2013 Sdílet Odesláno Červen 24, 2013 jaky detaily te zajimaj? Je to celkem casta zavada u PD. Vymenis, vacku, hydra, loziska vacky a zaslepis diry ve vahadlech. To muzes zavarit, nalisovat jiny zaslepky, vyrezat zavity, zalezi jen na tobe. Kdyz uz to mas vsechno dole, rovnou pretesnit vstriky, tesneni na tandemu, gufero vacky a rozvody. Pak mas zase na nejakej cas pokoj :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Machaček Odesláno Duben 29, 2015 Sdílet Odesláno Duben 29, 2015 Mam ten samy problem. Ty mazaci kanalky jsou ve viku hlavy? Coz by znamelalo nejlepsi reseni koupit nove viko? Nebo jsou nekde jinde? Dekuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 29, 2015 Sdílet Odesláno Duben 29, 2015 Máš to hned nad tvým postem a vícekrát, bývají vypadlý záslepky na vahadlech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jordys Odesláno Duben 4, 2016 Sdílet Odesláno Duben 4, 2016 Zdar pánové Mám Octavii II 2006 1.9TDI 77Kw k.m.bxe.Jelikož poslední dobou jsem zpozoroval, že se mi z motoru ozívá neustále cvakání tak dle všech zkušeností jsem šel po hydroštelech. Po sejmutí vaček, oprahdu hdro. značně propoučtěla olej a na můj vkus měla nadměrnou známku opotřebení. Je pravdou že moje oct. má 220000Km. Ale nebylo mi moc jasné proč se to stalo když motor dostáva kvalitní olej a za studena se k němu chovám jak k miminku. A hle....Pod deklem na ventily je v horní části vahadlovka pro vstřikovače.Vypadá jako vačka ale je půlena pro 1a2 vsřikovač a druhá je pro 3a4vstřikovač.Jde o to že tato vahadlovka má po celé délce udělaný mazací kanálek a na začátku a konci jsou tyto kanálky zaslepené válečkama z nějakého měkého matroše.asi AL. jde o to že vahadlovka je jak říkám půlena to znamena že se jedná o celkem 4xzáslepky.Problém byl v tom, že z toho TŘI!!! záslepky byly rozházené po motoru a tím pádem jelikož zde se strácel veškerej mazací tlak tak došlo k:1, Nevymezení hydroštelů, 2 Špatnému mazání celeho motoru. a k dannému cvakání. Proběhlo zaslepení, výměna hdroštelu a motor si opět šepotá. Doufám, že se toto někomu nestane a když jo tak aspoň se podělím jak na to. Bicker2 Cago,me to dělá úplně stejne,auto mam v opravě a ze 4 zatek tam nebyla ani jedna a našli se jen tři.ty dve vacky se dali nové ale cvaka to furt ale uz o dost méně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.