Honza9007 Odesláno Prosinec 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 jak píšeš, občas by to nebylo od věci... ale oni na to jsou majáčníci v Německu hákliví, tak je nechci hecovat. Až do teď s nimi mám totiž jen dobré zkušenosti Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Prosinec 28, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 Tak snad to tak zustane! ;-) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 princes: určitě ;) zrovna jsem se vrátil z garáže se smíšenými pocity... 1)druhou anténu, kde mi chyběl propojovací kabel, jsem propojil a myslel, že už to bude hrát... bohužel se dělo totální nic 2. anténa je sice fyzicky připojená, ale pro rádio/navigaci jakoby stále neexistuje diagnostikou byla povolená, tudíž by měla fungovat. Anebo se vždy po vyndání rádia, musí tahle druhá anténa povolovat diagnostikou znovu? Stanice a paměť cílů zůstává, ta se nevymazává. A já už fakt jinak nevím, čím by to mohlo být... Víc fotek k tomuto mému "trápení" je ZDE. A teď něco neutrálního... 2) kamera zapojená v autě. Jen netuším, jak ji správně zapojit tak, aby běžela PO nastartování. V krabici je k tomu jen kabel do zapalovače, ale tam teče proud i po vytažení klíčku... Takže to je nyní tak, že po nastartování motoru "jen" zapojím zásuvku a nahrává se. Teda snad, ještě jsem to netestoval A nakonec i něco pozitivního, z čeho mám radost Během dne se doma zastavilo PPLko a přivezlo pár věciček z OB-autodílů, které jsem objednával 25.12.večer: 3) velké panely osvětlení interiéru + osvětlení kufru 4) a hlavně věc, ze které mám velkou radost... 5) A do světel přišly žárovky Osram Night Braker Limited Edition Plus, tak na ty jsem též zvědav, jak se osvědčí B) Tak, a to je zatím všechno :D Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Prosinec 28, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 si měnil jen tu opěrku? jak si jí sundal? Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 28, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 můžeš sundat tu textilní, anebo tuhle na to přetáhnout ;) Textilní sundáš tak, že se do ní pustíš šroubovákem po stranách - jsou tam jen plastové zoubky a packy, které to celé drží pohromadě. Jen je třeba se toho nebát ;) Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Prosinec 28, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2012 mám celou loketku novou, koženou, ale ted v zimě se mi do toho nechce pouštět a už vůbec ne vyndavat ceej tunel.... Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Honza-pecka!S tim radiem jedine za nekym zajet!Je to divne ale!Nekde musi byt chyba! Tu loketku-koupil jsi jen ten navlek z obautodily?Diky tez to chci objednat! ;-) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 krocan: tak musíš počkat do jara, to už je téměř za dveřmi. ;) princes: přesně tu jsem vzal. Moc jsem tomu nevěřil, tak jsem od toho nic nečekal. Ale docela mile mě to překvapilo Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Tak to jsem rad!Objednavam to! ;-) Diky moc!Shanim tu zahnutou jehlu na tu rucni brzdu abych to obsil!Tchyne nema! :@ tak musim jinde sehnat bo u nas neni v obchode! :-( Sedacky uz mam taky objednane! :-D Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 princes: komplet sedačky? Ty, o kterých jsem se tu "bavili"? Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 No pokud bys chtel obyc cerna kuze,uprostred alcantra tak 7az9tis kdybys chtel to same v RS nebo sport sedackas tak 11tis! ;-) vice SZ ;-) Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 to na cos to připojoval je telefon, takže je jasný, že to nic nechytá ;) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 co??? a na jakej kabel to teda mám připojit??? Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 jsem to ještě jednou rozebral. Napojený kabel je správný. Rádio buď chytá na ANT 1 nebo ANT 2, ale obě zároveň nechtěj jet. Nechápu to, protože u Josky to fungovalo. Napadá mě pak už jen gateway jednotka; je mi někdo schopný přes VINko zjistit, jaká jednotka tam je zabudovaná? Anebo to může být způsobený i nejnovějším FW Amundsenu, který se se dvěma anténami nekamarádí? Já už fakt nevím Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Prosinec 30, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2012 Hele nevím, kde to jak máš tažený, ale radio je bílý fakra a modrý je GPS , telefon je červený, webasto je tuším černý, a ještě je nějakej, řůžovej něco a to je TV tuner. Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 3, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 3, 2013 (upraveno) PŘEJU VŠEM VŠE NEJLEPŠÍ DO NOVÉHO ROKU!!! Starý rok skončil, a tak je čas trošku rekapitulovat... Příběh mojí "Myše" se začal psát 7.2.2012, kdy jsem jí koupil na Jarově. Auto sloužilo pro potřeby dealerství a mělo najeto 86960km. Takto vypadala po koupi: Protože jsem ale nebyl spokojen se sériovou podobou, přišly na řadu drobné úpravy a vylepšení. Začátky byly trošku opatrné, protože jsem se s autem teprve sžíval a přemýšlel, kam ho "nasměruju"... Prvním vylepšením tak byla nenápadná, leč praktická drobnost: Ta byla následovaná estetickým doplňkem z Ostravy: Po překročení stavu 90000km na tachometru se vylepšilo i počasí a mohlo se tak polehoučku a nenápadně začít. Aby bylo z čeho, udělal jsem si výlet do OB Autodílů v Hradci: Tenkrát jsem objednávala takové "drobnosti" jako: - ochranné lišty prahů, - ozdobné emblémy do pák výškového nastavení sedadel (nový font škodovky), - RS pedály, vč. RS odložné plochy pro nohu, - odkládací schránku za zadní opěradla, - tkané koberce ŠKODA, - nová kožená řadící páka ze Superba II, - přední i zadní lapače nečistot, - nová loga na masku, do středů kol i zadní nápis Octavia. Po této, zejména interiérové, investici se naplnil čas pro nová kola. Dlouho jsem rozmýšlel, která si vybrat. Měl jsem jasný cíl: originální 17" kola. Nakonec jsem sehnal Pallasy s novými pneumatikami a ještě k tomu za solidní cenu... Po vytoužených kolech jsem na internetu objevil dva luxusní kousky tříramenných sportovních volantů s perforovanou kůží, samozřejmě originálů ŠKODA. Já si nechal ten ze speciální edice Red RS s červeným prošíváním a svému tchánovi jsem nechal "obyčejný" s černými nitěmi... S přibývajícími teplotami začalo být v autě vcelku teplo a také mi vadilo, že je tam vidět. Z důvodů legislativních úprav jsem upustil od folií a šel cestou originálního příslušenství - tedy stínících roletek celých oken... V srpnu přišla na řadu snad nejradikálnější úprava, kterou jsem popravdě u sebe ani nečekal... :D Ale svezení a následně i pracovní povinnosti (resp. povinnost se jako OSVČ dále vzdělávat pro rozšíření pracovního záběru) udělaly své a já objednal kompletně stavitelný (tedy výškově i tuhostně) sportovní podvozek KW Street Comfort Pro Zároveň došlo ve 115000 kilometrech k chipování auta u MVoleska, a to na výslednou hodnotu 145,8PS/326,8 Nm. V září jsem se s autem zúčastnil ŠKODA Economy Runu, kde jsem dosáhl kombinované spotřeby 3,414 l/100km a obsadil i jedno "pódium" Před zimou jsem získal nová 16" litá kola, opět originální ŠKODA produkt. Disky s názvem Vega a na nich funglnáglnové zimní pneu Dunlop. Velká změna v interiéru nastala na konci listopadu, kdy se do auta nastěhovala navigace Amundsen, kterou začátkem prosince následovala GSM II hands free sada. Zatím poslední úprava interiéru proběhla 28.12.2012, kdy do interiéru putoval kožený přetah loketní opěrky s červenými stehy, LEDkové interiérové osvětlení. O přehled na silnicích se nyní nově stará umístěná kamera. Vně vozu se vyměnily přední žárovky za Osram Night Braker GOLD+ a zadní osvětlení značky je nyní LEDkové. Bohužel se nám nevyhnuly ani některé drobné opravy, které jsou nad rámec běžných servisních prohlídek. Odešel tak předřadný odpor u větráku topení (výměna za nový), 2x měněny žárovky a 1x stěrače. Jinak auto slouží bez závad a poruch. Auto je vždy a pravidelně servisováno v autorizovaném servisu ŠKODA Auto Štěpánek v Praze 10, případně v Lauretě v Mladé Boleslavi. Tímto bych chtěl oběma servisům poděkovat za vynikající a hlavně rychlé služby! Tolik textová rekapitulace roku 2012, a nakonec pár čísel: NAJETO PŘI KOUPI: 86 960 km NAJETO K 31.12.2012: 135 767 km NAJETO V ROCE 2012: 48 807 km CELKEM SPOTŘEBOVÁNO PHM: 2886 litrů NM PRŮMĚRNÁ SPOTŘEBA: 5,91 l/100km (počítáno dle ujetých km a množství natankovaných PHM). Spotřeba odpovídá palubnímu pc. Tato spotřeba je pro mne akceptovatelná, protože jezdím často dlouhé štreky po německých dálnicích s pevně určeným časem dojezdu. Ve městě není problém jezdit okolo 4,5 litrů, na dálnici pak kolem 6 litrů (17" letní pneu). Auto je mazel, ale zároveň můj pracovní nástroj, který však musí reprezentovat. Upraveno Srpen 14, 2013 uživatelem Honza9007 Odkaz ke komentáři
ballu Odesláno Leden 3, 2013 Sdílet Odesláno Leden 3, 2013 luxusní shrnutí roku :P Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Leden 3, 2013 Sdílet Odesláno Leden 3, 2013 Tak tomu rikam perfekni vycet a shrnuti nebo predstaveni celeho vozu! ;-) Pecka! Upravy ktere si ji dal prispeli na krase uplne maximalne!Vim ze mas z toho radost i s malich drobnosti!Ja taky! ;-) Preji tento Novy rok bez vaznych nehod a poruch a start dalsim upravam! ;-) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 4, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 4, 2013 Dneska mi při jízdě začalo něco skřípat u volantu. Nejdřív jsem myslel, že to jsou budíky, ale to byla falešná indicie. Projevuje se to v rozmezí 1300-2000 otáček na všechny stupně (nejvíce je to zřejmé na 4°a 5°, tzn. rychlosti od 60/80 km/h výše). Neví někdo, co by to mohlo být? Natočení volantu nemá vliv. Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Leden 5, 2013 Sdílet Odesláno Leden 5, 2013 zkus jestli to nedělá ta plastová kaplička mezi budíkama a volantem, tvrdej lesklej plast, je to jak to nazvat, fotka by byla nejlepší, zkrátka když si nastavuješ výškově a podlně volant, tak je mezi volantem a budíkama plast a mě při určité teplotě a otáčkách skřípe, vrže...... takže na jaře bude rozborka asi, ale to pak zase bude těžké poznat zda to funguje, jelikož v teple to nedělá Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 5, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 5, 2013 Na rovince mi to taky nedělá. Jen tady ve Vlkohradě je taková hlavní silnice s podélnými hrby (bývalá betonová cesta, nyní přetažená asfaltem) a na tý se to vždy rozhrká. Když jsem jej zkusil chytit, tak to na chvilku přestalo a začalo vrzat/skřípat o kus dál Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 11, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 11, 2013 Na autě kromě kilometrů a špíny zatím nic nového. Ale ve volných chvílích jsem si dnes cvičně nakonfiguroval OIII dle mých představ a cenově to zas tak hrozný není: http://ws.skoda-auto.com/CarCard/36502048 A nechal jsem se i trošku unést a vymyslel si svoji TOP OIII... http://ws.skoda-auto.com/CarCard/36502311 Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 Ani po týdnu nic zásadního a nového. Přibyla jen další porce solné srágory na autě a kilometry. Cestou dneska ráno na mě baflo tohle... Minulý týden jsem zjistil, že mi nejdou seřídit světla přímo na jejich tělese pomocí stavěcích šroubů. Levý nejde štelovat stranově a pravý pro změnu výškově V ATU servisu ve WOBu mi řekli, že je to na rozebrání světel a teprve potom mi dokáží říct, co to je. A ŠKODA Zentrum Wolfsburg by rovnou měnilo světla. Dokáže někdo takhle na dálku +/- identifikovat, resp. poradit co s tím? A ještě se zeptám: kdybych chtěl vyměnit halogenový světla za ta s čočkou á la Scout, mění se jen kus za kus, anebo se tam musí dělat ještě nějaký další čárymáry? A jaký jsou v tom vůbec žárovky? :lool: Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Leden 18, 2013 Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 Mrkni do vlákna chjetjova, ten měnil světla za projektory ;) Odkaz ke komentáři
chjetjov Odesláno Leden 18, 2013 Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 Pokud chces cocku tak se meni jenom kus za kus nic se nekoduje ;) a zarovka stejna jako v halogenu tudiz myslim H7 v hlavnim ;) Cocka sviti trochu lip takze pokud menit svetlo tak asi rovnou cocku ;) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 díky páni klucí kdyby někde nějaké pěkné čočkoidní byly, tak je beru. Jen jsem teď nic nenacházel. A namísto vymýšlení pikačovin bych se měl učit :lool: Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Leden 18, 2013 Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 Taky mám projektory, svítí o něco líp a hodně zvednou vzhled auta Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Leden 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 Viktore, taky bych je bral. Jen jsem teďka nikde žádný neviděl. Můj sen by byly xenony tak, jak mají být. Jen uvažuju o tom, zda ještě do Octy vrážet XY peněz, anebo zda na konec tohoto roku/začátek příštího nejít do něčeho novýho ;) Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Leden 18, 2013 Sdílet Odesláno Leden 18, 2013 http://aukro.cz/svetlo-svetlomet-lampa-octavia-ii-s-cockou-nove-i2940488281.html Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky